Monday, November 7, 2011

"sejuk hati aku tengok budak kecik bertudung"

assalamualaikum and selamat har hari kepada dunia!
"sejuk hati aku tengok budak kecik bertudung".
phewwww,sumpah tak tipu.
kejadian berlaku apabila aku sedang menunggu nasi goreng kampung selama hampir 1 jam.
fine,nasib baik cacing dalam perut aku tak buat hal.
kalau tak confirm aku cancel order.
aku tak tau kenapa aku teramat sgt lah bersabar menanti order aku tuh.
aku faham sebab kedai tuh ramai orang datang.
mana tak nye banyak kedai makan tutup kan.
sedang aku menunggu,tetibe aku ternampak seorang budak kecik perempuan yang sangat sangat comel...and the best thing is dia bertudung.
sumpahhhhhhhhhhhh,,,,kau memang berjaya menawan hati aku lah wahai budak kecik!.
terdetik dalam hati aku "aku nak anak aku nanti bertudung jugak dari kecik".
i mean i'm not forcing her but insyallah aku akan beri bimbingan yang mencukupi.
but, aku terfikir...banyak lagi pasal agama yang aku tak tau.
layak ker aku pikul tanggungjawab tuh nanti?
haishhh,tak per.
learning process is the keyword for success.
i am also hope that my partner will guide me and be a good leader to the family.
insyallah.
choyyyyy!! kau berfikir terlalu jauhhhh seyhhhhh..
dah dah dah gi studddddyyyy and siapkan assignment.
hehehehee (:
<3 F<3

Sunday, November 6, 2011

beraya di tempat orang 'AWESOME' what !

assalamualaikum and hello dunia.
first and foremost,
i'm taking this opportunity to say
"selamat hari raya aidil adha"
okey, at first time aku beraya di tempat orang.
yes, its totally true beraya without family agak tacink lorh.
but then, ini lah keputusan aku.
lagipun cuti 1 week jerk.
is like macam tak berbaloi jerk aku nak balik JB..
and my parent pon faham situasi aku.
thanx a lot!
but, frankly speaking bila aku dengar takbir raya.
nak nangis pon ade jugak.
tapi cover lorh.
mula mula ingat nak datang rumah syiera which is my housemate pagi raya.
last last aku bermalam raya di rumah dia.
sebab aku call nk datang rumah dia sebab terlampau bosan.
and nak melawat 2 ketul si gary and ryan tuh.
last last dia suruh aku tidur rumah dia.
aku pun on jelah.
sejujurnya aku rasa bersyukur sangat sangat sebab layanan family kau syiera!.
seriously, umpama bidadari kayangan aku rasa.
tuh kalau aku stay lagi beberapa hari tak banyak plak lelemak aku terhasil.
mak kau masak super duper sedap.
betul lah orang kata "masakan mak lah masakan terbaik sekali".
tak aku nafikan ibu aku sendiri selalunya masak simple jerk tapi aku bertambah 2 3 4 dan seterusnya! hahahhaa.
malam raya tuh lepas makan kitorang tengok movie.
mula mula tengok bini-biniku gangster but sadly tak full and after that tengok lah kongsi.
okey! i admit that aku nie jenis ketinggalan zaman cerita cerita melayu.
i didn't say that aku tak support filem melayu cuma aku jarang dah tengok wayang.
caya tak? hohoho.
that night, aku merasa tidur dalam kelambu.
sumpahh,,dah lama tak merasa tidur dlm kelambu.
that why aku cakap aku dilayan umpama bidadari kayangan.hahahhaa..
yang kelakarnya pukul3 pagi ayam rumah syiera boleh plak berkokok.
i taught that dah subuh..dalam hati aku berkata "ayam sekarang canggih belaka.berkokok tak kira masa".hahahhaa.
then pagi tuh plak aku tengok mak syiera dok menggosok baju adik lelaki dia.
aku tersenyum.
teringat abang and adik aku.
macam mana lah diorang kat sana.
mak aku dah lah balik kerja pagi raya.
dengan huru hara nya cari samping, butang lah..
how funny it is.
lelaki time time tu lah nak cari perempuan suruh gosok baju dia, macam - macam lah.
lepas tuh aku pun mandi lah. segak berpakaian.sweet gituh! so what?hahaha.
pagi pagi tuh makan nasi goreng dengan rendang.
after that, tengok movie hantu bonceng.again, i must say that aku nie sumpah ketinggalan zaman seyhhh. sila ludah aku sekarang! hahahhaa..
then around that pukul12 gitu tetamu kehormat pun datang.hahaha.
our classmate si halim and kaizan.
borak borak lah sambil makan makan.
again aku makan lagi walaupun kuih kuih jer.hahhaha.
lepas tuh aku pun memenuhi lah permintaan syiera.
nak ke rumah abang tersayang!.hehehhe.
again, MAKAN LAGI! bihun sup.haishhhh,berguling guling perut aku.hahahhahaa.
lepas tuh balik semula ke rumah syiera and aku nak undur diri lah dah tak nak susahkan orang.
hahhahaa. besides that, sedara syiera pun dah mula kunjung mengunjung.
so, tak sedaplah aku stay lama-lama kat situh.huishh,,mak dia macam tak nak lepaskan aku.
siap bagi aku bekalan dunia akhirat lagi.
i mean again MAKANAN.phewwww,,,,bergumbira lah perut aku.hahahahaa.
bukan sket kot lauk pauk mak syiera bagi.banyak gituh!.
paling paling favourite aku SUP TULANG! thanks alot makcik.
and now, aku balik semula ke rumah sewa.
tuh pun dah kne bebel dengan ramai org.
ayah syiera cakap "ade ape duduk sorang sorang kat rumah sewa tuh".
pakwe syiera pon ckp " asl tak balik? tak bosan ker? nak kacau lah kat rumah sewa tuh".
hahahhaaa.

syiera pen"ceria" hari raya saya (:

me with my baby blue**

me with ryan si belang belang!a.k.a penyebab kematian ikan laga aku!hoho.

me with gary yang ramai peminat.aku nak tumpang populariti nieyh!


** okey! dengan ini aku dengan rasa rendah diri ingin mengucapkan jutaan terima kasih dekat keluarga syiera sebab terlampau melayan aku, dekat housemate aku sebab terlampau mengambil berat dekat aku,my classmate aku especially abang abang handsome sebab terlampau risau kenapa aku tak balik, my friends at merbok yang ajak beraya kat rumah,"thanks for your invitation kawan" and million billion trillion dan yang sewaktu dengannya diucapkan kepada keluarga tercinta sebab memahami diri budak ini.
love you all so much :)

Friday, November 4, 2011

kisah suka duka MY BUDAK KECIK ~~


assalamualaikum and hello dunia.
dah lama rsenye tak update blog.
sumpahhh,bapak sibuk giler weyhhhhh...
okey aku tak nak mengadu nasib aku.
takot annoying plak! hohohoho.
okeyy,hari nie aku dengan bangga nye nak citer tentang
"kisah suka duka my budak kecik".
kisah nie bermula bila aku terjumpa si budak kecik bernama amirah !
dia budak ipoh. aku berjumpa dengan dia sewaktu sem1 di m4-01-10.
hahahhaa.ayat aku skema taman seyhhh!
what can i say,aku bangga dengan ini budak.
ini budak tak pernah give up.
aku ingat lagi mula mula dia berkenalan dengan aku.
budak kecik nie dulu budak teknik.amek civil engineering.
imagine that,from cos tuh tetibe beralih jadi dip.in banking.
i know its totally hard.
siang malam tergolek terlentang budak nie dok study..
pehhhh,respect habis lahh.
dengan kekuatan dan semangat yang dia tunjukkan lah aku jadi lebih semangat and nak sangat sangat capai impian first class degree.
insyallah ain, lagi sket jer kau dah nak capai..cube dan cube!
to my budak kecik , i am totally super duper proud of you.
tak dinafikan awak dah macam adik saya.
sebab saya kan takde adik perempuan.
saya rindu sangat sangat dekat awak.
awak teman suka duka saya.
awak sangat memahami diri saya.
again again again and again, congratulation sayang for your result.
and ain respect lah dengan keputusan mira tuh.
ingat, grab this chance.
ini lah masanye mira nak buktikan pada mak ayah mira.
mira kan anak sulung.
jadikan diri mira tuh as a benchmark for your siblings!
and honestly speaking, awak jugak SEMANGAT saya taw.
kalau saya tak kenal awak, mana mungkin saya dapat semangat belajar dekat uitm kedah nie.
haishhh,,,,tak tau nak cakap ape lagi.
sumpahhh,,rindu sangat sangat masa pertama kita jumpe.what a great moments we have.
no matter what, youre my sweet budak kecik forever and ever.
ingat tuhhh.
sayang sangat sangat dekat awak.
with love,nur farahain.

Friday, October 21, 2011

kucing vs ikan laga

assalamualaikum and selamat hari-hari kepada semua !
hari yang mulia nie aku nak cerita lah hal rumah sewa kitorang nie.
hahahahhaa.nak tergelak pon ade,nak maki hamun sumpah seranah pon ade.
okey,nie lah padah nya bila dekat rumah sewa aku nie bela kucing dengan ikan.
okey,aku memang suke bela ikan + kucing(dulu lah).
baru jerk dapat ikan laga tuh. rasa nye tak sampai seminggu pon lagi aku bela.
then,balik jerk dari kelas tadi.
housemate aku pon dok pekik "ain,ikan kau dah kena makan dengan ryan".
perghhhh,wa kan balik dah penat.pastu dengar berita tak baik kan.
memang darah aku menyirap ar.
terus aku tengok mana ikan aku.
dan dan aku terus melempang ryan.sorrryyyyyyyy.kucing oren belang belang!
aku betul betul marah tahap cipan even aku tau tuh kucing kot.mana ade akal nak fikir bagai.
haishhh,,aku memang kejam bab bab gini!hahahhaa.
banyak kali jugak aku istigfar.said to myself "sabar ain,sabar ain"
dah lama aku tak marah gila gila macam tadi.
and my housemate said to me "its just a fish lah, maybe dah memang ajal dia macam tuh".
hahahhahaa.sambil tengok cerita Soffiya tuh,aku pon dok berimaginasi dengan atiqah.
macam mana ehk si ryan tuh boleh berlaga dengan ikan laga.hahahhaa.
ishh,ikan laga kot....bukannye ikan sepat ker,ikan puyu ker...hahahhahaa.
mesti ikan laga aku tuh tengah dok berenang renang dalam perut ryan..hahahahha.
macam macam siot imaginasi..hahahahaa.
tetiba si ryan tuh dok main main dekat sliding door and suddenly atiqah ckp
"eyh,tu lah ikan laga tuh..dia still hidup lagi lah".
so,cepat cepat dia selamatkan nyawa ikan tuh...hahahahha...
sadly,ekor ikan tuh dah terputus.and now,tengah nyawa nyawa ikan kot.
aku redha kalau dia mati.
sorryy,syahid! akak tak jaga ikan yang syahid bagi tuh elok elok.hurmmmmmm **
haishhhh,,this is the first time aku tengok insiden nie..sumpahh,,tergelak habis lahhh...
what can i say , if you all ade bela both of cat and fish, BEWARE! it might be happened to your life.hahahahhaa.
chow chin chie....
stay chill.stay smile.
AKUAINKAUSIAPA.BLOGSPOT.COM

Friday, October 14, 2011

dulu dan sekarang memang berbeza

assalamualaikum and hello gegurl and boboy semua!
hahaha..is start with a big laugh!
is that shows that i am too happy?
no no no, tak happy sangat.
sebab kalau terlampau happy akan ade kesedihan lepas tuh.
what can i say, ALHAMDULILAH.
that one word referring on what am i going to tell you all semua.
dulu, i mean last semester aku tak dapat ape yang aku dapat sekarang.
actually,aku pindah rumah sewa.dulu banyak lah gak masalah yang datang.
yelah kan,masuk tempat orang nie,jangan dok gatal buat kepala.
aku nie dahlah nakal,degil.dok buat suka hati aku.kan kan dah dapat!.
dapat ape?dapat maki..hahahhaa.**just kidding!.
tak yah citer lah benda yang lepas.
sem nie kami semua pakat dok berhijrah ke rumah lain.
alhamdulilah,our life's getting better.
dapat jiran yang very the sporting and awesome gituhh..
okeyhh,aku nak buat pengumuman hari raya haji!.haishh..lambat lagi makcik.
paannnngg***dah kne penampaq baru nak serius kan kau ain.
**dulu aku tak suka sangat dengan budak budak kecik nie.
sekarang aku semakin rapat dan boleh masuk ar dengan perangai and ragam diorang nie.
sebabnya jiran sebelah and depan rumah sewa kami nie banyak family.
petang petang kalau main badminton adelah penonton penonton setia dok tengok tournament kitorang.hahahhaa.
and i admit that aku dah berubah.dulu,tak de nya nak lepak chill sama sama dengan budak budak kecik.sekarang,aku dah boleh.great!
aku rapat dengan anak jiran selang sebuah rumah aku nie.
nama dia syahid. dia suka bela ikan.maybe that the important reason why aku boleh masuk dengan that kid.and dia pulak tak biadap weyhh.
he's accept me as what am i.
mean to say, dia tak de nye nak perli perli or ngajing aku sebab kadang2 aku tak faham ape yang dia cakap.
dia siap boleh tanya aku lagi , "akak orang mne".
aku jawab " akak duduk jauh sgt! dekat johor.akak orang johor bahru".
dia jawab"tudia,,syahid tak penah pi sne.KL pon tak penah pi."
aku tanya"owhh,paling jauh syahid penah gi mne?"
dia jawab"paling jauh pon alor star dengan penang.perak pon tak penah sampai lagi".
blablablablabla**conversation terpaksa di tapis kerana malas nak flashback balik ape yang kitorang cakap.hahahahaa.
kalau aku baru balik kelas nanti budak budak kecik tuh mesti dok tegur aku
"akak baru balik dari sekolah ke?"
hahahahhaa..that cool.its totally remind me of anak2 jiran rumah aku tuh.
haisssshhhhhh,rindu nye dekat jb!**
**dulu aku tak kenal spe jiran jiran di sekeliling aku.
sekarang boleh dikatakan aku kenal each of my neighbours.
diorang peramah sangat.
sampai lah rumah depan tuh buat birthday party anak dia siap invite kitorang agi.
what a cool life i get it now.
kitorang pon pegi lah.mula mula tuh segan sangat.yelah,kenal pon tak sgt.
abg tuh siap cakap lagi "kalau malu sangat amek makanan tuh pastu makan dekat dalam".
haishhh,,bestnya~~
and and and paling awesome giler that time datang abang abang and kakak akak berkonvoi motor besar.
fuhhhh,siap parking depan rumah sewa kitorang.sempoiiii.
baru aku tau abang tuh rupanye presiden kelab motor besar .patot lah banyak motor2 kat rumah dia.
nak pinjam satu boleh bang?tapi saya tak reti bawak motor.**pffffttttt
**dulu aku malas nak buat aktiviti yang boleh keluarkan peluh petang petang.
sekarang boleh dikatakan setiap petang kot kitorang main badminton.
even 20minutes pon nak main jugak.
rasa macam makin okey kot since kitorang play badminton.
badan pon semakin terase segar walaupun kena basuh banyak baju.hahahhaa.
**dulu rumah kitorang tak berapa nak privacy sangat.sebabnye rumah tuh terletak betul betul dekat jalan utama.so,everything yang aku buat semua orang nak pandang.haishhh.
sekarang aku nak berguling guling depan rumah tak de spe nak kesah.
ceyh ceyh ye ker tak de orang kesah?hurmmmmmm,hekhekhekhek...
tambah tambah ramai plak rumah lelaki depan rumah kitorang tuh.
nak usha satu satu segan plak.**panggggg!kau kan ain.
okeyy,just kidding.gile ke ape.saya dah tak lakukan semua itu lagi okey!.

what can i say,mula mula tuh memang macam pening lah sebab terpaksa cari rumah and kena letak barang2 dekat rumah kwn.but then,alhamdulilah.with the kuasa ALLAH YANG MAHA ESA.kami dapat kebahagian sekarang.
seriuslly,i am totally satisfy with my life now.
walaupun......(biarlah hati aku jer yang tau benda nieyh).
just hope that kitorang still together no matter what happened.
sayang korang sangat sangat.
-akuainkausiapa.blogspot.com-

Sunday, September 4, 2011

AKU PEREMPUAN GILE MINYAK WANGI!

assalamualaikum and hello world. (:
tak terlambat kot aku nak wish selamat hari raya and maaf zahir batin dekat korang yang mengenali diri ini.
sorrrryy tawww!i admit that aku memang banyak dosa dengan manusia.so,ini lah kesempatan nye.tak gituhh..
tak nk citer panjang ar..
title aku tuhhhh..agakk best takkkk?cakap lah best please!..klo best aku syg korang sgt sgt.hahahha.**euwww,gedikk siot.!




okey ,nie lahh antara koleksi minyak wangi yang pernah aku pakai.awesome tak awesome korang cube lah (:










actually byk agi weyhhhhh.tapi tak larat nak tunjuk satu satu.dah aku cakap aku gile minyak wangi kan...so tentulahhh full of collection gituhhh..and and aku nak kasi tips lah kat korang

**bagi yang still student cam aku nie mana mampu nak pakai perfume mahal mahal kan.why not korang bawak your mom merangkap mesin atm bergerak tuh ke tempat jual perfume.pastu korang kenyit kenyit mata buat lah slot gedik gedik sket dekat mak korang..komfom dapat.tu lah yang selalu aku buat.huishhh,,aku tak lah kejam sangat ketuk mak aku sampai mintak demand2 lebih.just kadang kadang jerk terover demand sket.hahahhaa.ingat lagi dulu time time sekolah belagak pakai perfume mahal seyhhh..padahal aku share minyak wangi dengan mak aku.then,citarasa kitorang agak sama.so,ape lagiiiii.mintak jelah.

**spe cakap aku demand terlebih.?meh aku cepuk.tak pon aku bagi pelempang jarak jauh dekat orang tuh..aku pon pernah ar pakai perfume cikai.opsss,,sorryy.perfume biasa biasa.cthnye;silky girl.bajet dafi nak ngorat aku lah kan dok sembur sembur silky girl tuhhh.hahhahaa.tapi nowdays,perfume perfume biasa pon best aper.cthnye;one drop perfume.lagi pon bau baunye dari sumber inspirasi gituhh.hahahhaa..aku paling suke one drop perfume yang koleksi kotaknye kaler putih tuh..dulu masa aku dekat matrik gasak roomate aku dok menjual benda alah uh.aku pon bantai beli banyak banyak.boleh tukar tukar ikut mood aku.hahhaha.pendapat aku kalau korang nak beli perfume yang biasa biasa nie kena cium betul betul bau nye.kadang kadang sorry to say kuat dohh bau tuhhh.just spray biasa biasa jerk..

**kalau korang perasan lah,nie tok perempuan lah..for those yang suka bau bau lembut nie,mostly botol dia warna pink or purple.nie dari pandangan aku lah.tak tau lah betol ke tak.sepanjang aku yang gila perfume nie.memang aku akan attack botol yang warne pink.baru bau gegurll gituhhh.kelas kau!.

**jangan spray terlalu over.ia akan boleh merosakkkan hidung orang.hahhaa.just biasa biasa jerk.tak kan aku nak tunjuk kot...

**ade sesetengah orang alergik bau perfume.so,be careful okey.tapi aku ingat lagi ade kawan aku nie budak laki ar.dia cakap "perfume ape kau pakai nie ain?".aku cakap lah britney spears punye lahh.asal weyhh?ko alergik ker?.dia jwb"macam bau perisa shisha dohh".dalam hati,ade ker bau cm tuhhh?hahahahhaa..

**ade sesetengah orang lebih selesa pakai deodarant jerk.terpulanglah.as long as korang selesa and dapat hindari dari masalah bau badan yang hapakkkk.sorryy to sayy hidung aku memang cepat sket tangkap bau bau pelik.tapi aku tak lah kurang ajar sgt smpai nak sound orang kan.aku just mengelak je lah dari dekat dengan orang tuh.not to say that aku nie jenis cerewet.cuma on certain certain things i have to be like pembersih gituh.hahahha.

**kalau nak pilih perfume,tolong lahhh pilih yang sesuai dengan diri korang.jangan dok ikut ikut orang sangattt.kadang kadang ianya tak serasi macam lagu ajai & nurul tawu.macam mane nak tawu serasi ke tak bila time korang berpeluh,fuhhhhhhhhhh..pengsan!that show that ianya memang tak serasi and better ang pi tukaq lah perfume lain noh!

**nie antara jenama perfume lelaki yang pernah aku hidu and pernah di pakai oleh lelaki lelaki di sekeliling aku.ceyhh,ayat tak macam playgurl lak kan kau..hoi,abang and adik aku tuh bukan lelaki lelaki di sekeliling aku ker?grrrrr,,,cthnye:blue desire.polo kot.baunye ok lah.then,boss,hugo pon okey gark.its just depend on yourself.kadang kadang si A sesuai pakai bau nie tapi bukan pada si Z.hahahha.

~~sekarang nie aku tengah pakai yang escada dengan burberry tuh.gasak sekali dua aku nak pakai.senget tak aku?hahhaha.

pstttt;;;klo nak bagi hadiah hari jadi perfume tok aku okey jugakkkk.aku terima dengan hati yang gumbira!and and aku lagi suke perfume yang ade dapat teddy bear..tak ke nampak macam gegurrll comel..hahhahaa..

korang plak cam ne?cmner korang pilih perfume?jenis addicted pada perfume or allergic?sorry tauu kalau bau perfume aku nie sangat hapak di hidung kawan kawan aku.its just that tuhhhh bau kegemaran aku.ade aku kesah?hahahaa.

"murah ker mahal ker perfume tuh bukan lah pada harga nye tapi pada baunye bila si pemakai itu bijak memilih harumannye" (:

AkuAinKauSiapa.Blogspot.Com.

Friday, August 26, 2011

ANTARA JB DAN SP...

assalamualaikum and hello readers.
aku rse agak sebak sket sedang aku menaip nie.
sebab tinggal beberapa hari jerk lagi aku akan mulakan semester3 di negeri orang.
dahlah jauhhhhhhhhhhhhhhhh anddddd i feel like i wannnaaa cryyy now! :'(
kenapa aku letak tajuk ANTARA JB AND SP?
sebab jb tuh tempat tinggal tanah tumpah darahku.hahahhaa
sp plak tempat tinggal aku demi meneruskan pelajaran aku.
okeyy aku tergedik sket nak letak satu cerita jb and satu cerita sp.saja nak buat drama sebabak kot kot pengarah suke ker boleh buat skrip tok citer baru.hahahhaa.



  • JOHOR BAHRU MEMANG AWESOME (:

kenapa aku cakap awesome.weyhhhh,dah 20tahun aku dok situh.tak de pindah pindah.dekat jb nie,aku ade family yg memang amattt sgt aku syg.ibu,sorry kalau ain kadang kadang atau memang selalu sakitkan hati ibu.ain mengaku ain bukan seorang anak yang baik.tapi ain cuba jadi yang terbaik.insyallah.ain janji ain akan bina masa depan yang baik untuk kita semua.lepas tuh,abg aku pulak ade mengeluarkan kata kata sampai aku tersentap.sedih woah ayat dia.dengan adik aku nye lagi.aku sedih sgttttt..i should be lucky dalam kami tiga beradik nie.tak yah citer ar ape yg bertuah nyer aku.is just aku rse bersyukur sgt.yerk,ALLAH memang adil.aku masih ingat kata kata abg aku 'ALLAH tuh adil.cepat atau lambat nye balasan setiap mnusia tuh hnye ALLAH sje yang tahu.kita sebagai manusia nie perlu kuat untuk teruskan hidup'.fine,,SENTAP AND SEDIH LAGI MENITIK AIR MATA.next,walaupun aku dikurniakan adik beradik dua2 lelaki and sket jerk tapi best tauuu..malam2 nanti,diorang ajak aku lepak gi cari burger smpai merayap bandar jb ,tengok laut.and the best things is kitorang suke borak borak sampai semua tertido.hahhahaa.tuh yang aku tak kekok sgt bila lepak dengan budak lelaki.dah terbiasa orang kata.hehehhe.next,macam mana sedap makanan yang aku makan,MASAKAN IBU aku adalah yang terbaik.kalau tak tambah kan,memang silap besar lah.and lately nie i admit that aku semakin cinta lagi sayang lagi suka layan budak budak kecik.budak budak kecik nie adik beradik aku panggil 'anak anak malaysia'.hahahhaha.anak anak jiran aku tuh memang pandai amek hati aku.setiap kali kitorang keluar rumah mesti dia tegur.dengan gaya pelat lagi tak paham ape diorang cakap.aku layan kan jelah.selalu klo aku nak keluar,diorang mesti ckp 'bye bye kak ain'.oh my allah..so cute lagi awesome gituhh.look like johor bahru are trully colourful my life but then i have to teruskan perjalanan aku dalam mengejar impian dan membina kehidupan.seriusly aku sedih sangat sangat nak tinggalkan mereka.aku sgt sgt sayang pada mereka.without them,i am nothing.duduk di bandar and duduk di kawasan yang agak kampung memang banyak perbezaan nye.dengan jem memanjang,barang semua mahal,tapi tu lahhh.aku kena jugak tinggalkan home sweet home aku nie.aku selalu cakap dekat diri aku 'alah,ain kejap jerk kau duduk merbok nie.kau datang sini pon sebab kau nak dpt segulung ijazah.tuh jerk'.its true,4 month break membuka minda aku untuk terus mematangkan diri aku.sampai aku membuat perbezaan antara jb dgn sp lagi.hahahhhaa.actually banyak lagi yang menarik tentang kehidupan aku disini.tapi setakat nie jerk yang terlintas dlm kepala otak aku nie.maklomlah cuti lama sangat otak jadik lembab lembab gituh..hahahhaa



  • SUNGAI PETANI YANG INDAH *-*

lebih tepat lagi aku tercampak di bumi merbok.ape yang best nye duduk situh?aku ketagih bau getah tuh weyh.hahahhaa.gila kau!mula mula memang tak selesa tapi lama lama dah jadi biasa plak.kata orang tak kenal maka tak cinta.dekat sini jugak banyak yang buat aku berubah.yang paling penting aku menjadi semakin matang.wah,ayat berlagak kau kan hebat seyhhh.hahahha.jujurnya,sesusah mana pon subjek yang aku kena belajar aku akan sedaya upaya belajar so that aku akan lebih faham.aku pegang satu prinsip 'lebih baik dapat jawab sket drp tak dpt jwb lgsg'.see,boleh jadi motivator tak gaya aku bermadah helah nie?hahhahaa.dulu,aku jenis cepat berserah pada ALLAH.tapi usaha ciput jerk.now,im changing.alhamdulilah,sedikit demi sedikit ALLAH tunjuk kan pada aku.aku mengaku terselit jugak cerita sedih dekat merbok nie.hurrmm,,tapi ALLAH tunjuk sikit demi sedikit.and di sini jugak aku cube selami perkataan KARMA.haishh,tak nak cakap pasal tuh!fullstop.walaupun dulu rasa berat hati aku nak jejak kan kaki di bumi merbok nie,tapi perasaan tuh bertukar bila aku jumpa kawan kawan yang sememangnya awesome.best sgt sgt.yelahh,aku tak kenal sorang pon dekat situh last last aku dapat gark life aku yang best lagi manis manis belaka.aku tak sabar nak buat drama sebabak dengan mereka.cuma yang tak bestnya aku pon tak faham kenapa orang suka pandang slack dekat aku?sebab aku orang luar kah?hah,yang penting aku duduk situ sebab aku nak belajar dan jugak timba pengalaman berada dekat tempat orang.betul lah orang kata kita kena biasakan diri kita dengan adat dan budaya tempat tuh.aku cuma berharap sem depan aku lebih tabah dalam meneruskan kehidupan aku di situ.aku nie kadang2 cepat lalai.yelah,dekat dekat final baru nak study.bukannya nak study constantly.insyallah aku akan cuba yang terbaik.


tu jelah kisah yang tak berapa best tok aku cerita dekat korang..sebab mood aku nie kot menyebabkan aku gagal menyediakan sinopsis kisah sedih aku dengan baik.hahahhaa..what can i say.setiap tempat punya kelebihan and kekurangan yang tersendiri.to my friends at there,tolong betulkan aku andai aku silap.tolong beritahu aku andai aku alpa dengan kisah lama.tolong bagi semangat dekat aku kalau aku down.tolong aku kejar cita cita aku nie dulu sebelum berjumpa dengan cinta sejati.fuyooo,ayatt last last tuhh tak menahan.hahahhaa.


sekali lagi fikiran aku tertanya


"akankah hari hari ku nanti masih sama seperti semester semester yang dulu?"


ikhlas lagi suci,


akuainkausiapa.blogspot.com

Saturday, August 13, 2011

SEGMEN CX'S:GENG UITM BY CAMPUS


ASSALAMUALAIKUM and hello readers.
aku teruja nak join segmen nie..best weyhhh.
semestinya sebab aku sayang uitm tuh.hahhaha (:
nak join klik gmbr comel tuh (kasi bodek sket).hehehhe.
bukan tuh jugak,have to answer the simple questions.

**UiTM campus mana : UiTM Kampus Sungai Petani,KEDAH.known as UiTM Merbok.

**your course there: Bachelor Business Administration (Marketing) (bizmark) BM220.

**Part berapa : Bulan september nie masuk part 3. (:

last last last nak cakap jugak.

"UITM DI HATIKU "
-AkuAinKauSiapa.Blogspot.Com-

Friday, August 12, 2011

"MAK AKU RASA PELIK BILA AKU..."

assalamualaikum and hello readers.
mak aku rasa pelik bila aku..(kali nie aku tak nak mintak sambungkan ayat tersebut)
takut dapat penampaq!hahahha.
kejadian nie masa sahur pagi tadi.
"ain,amek lauk tadi banyak mane?"
so,aku terpaksa pecah kan rahsia nie.
"ibu,ain sebenarnya dah muak makan nasi"
sorry,terpaksa jujur.
aku tak pernah reject makanan mak aku masak okey.
its just aku memang dah muak giler makan nasi.
mungkin mak aku sedar sebab semalam abang aku tak de.
kalau abang dengan adik aku ade,memang lah dia tak perasan.
sebab diorang kalau makan memang dasyatt lahh.
tuh pasal aku tergoda dengan makanan and nafsu makan aku tak dapat di kawal.
cehwah,salahkan orang lain plak.
fineee,,naik sem depan aku kena banyak diet giler!
family aku dah sound gile babeng dahhh.
"make sure ko balik cuti sem depan kena turun berat badan kau."
"ang duduk merbok banyak makan ka?".pandai jugak adik aku cakap utara.hahaha.
tuh jela aku nak citer.
serius,kalau time sahur tuhh aku paksa diri dengan rela hati jerk nak makan nasi tuh.
againnn,aku tak pernah reject masakan ibu aku tuh.
cuma aku tak nak susahkan dia masak macam macam just to follow kehendak aku jerk.
and kalau bukak puasa kitorang memang jarang beli nasi.and lauk pauk.
just makan benda yang like like jerk.(ayat tak menahan)
macam roti john,kebab ker mee rebus ker.nie like like ker?
hahahhahaa.
kepada nasi nasi sekalian,seriusly aku tak pernah benci dekat korang semua.aku bersyukur aku dapat makanan yang cukup cuma sekarang nie tekak aku tengah sewel kot.hahahha.
-AkuAinKauSiapa.Blogspot.Com-

"ANTARA LAGU DAN DIRI AKU..."



assalamualaikum and hello readers.
good to see the date of this day.
guess what?
hari ni dah 12 ogos 2011.
so,ade sebulan eh eh 29 hari lagi untuk aku menghadap semester 3 and mulakan kehidupan dekat bumi merbok nun jauh di utara tuhhh.

"ANTARA LAGU DAN DIRI AKU..."
sila sambungkan ayat tersebut mengikut kreativiti anda.hahahha.*gurau jerk doh!


kenape kenape kenape seyhhhh??kau kan ain jiwang karat tahap cipan weyhhh.
and i would say 'like i care?'.hahahhaha.
euwwww,,geli tau.hahahhaha

pernah tak korang terdetik di hati or tercakap ayat ayat cm gini:
"lagu nie fuhhh teringat kekasih lama seyhh."
"kau boleh tolong jangan play lagu tuh banyak kali tak?"
"ermm,boleh lahh.tak sedap mana pon lagu nie"
"setakat guna auto tune boleh lah kerek dengan lagu kau tuh"
"mula mula aku dengar lagu nie.mak ai,sentap tak sentap lah kan hati aku."



hahaha.that's few examples.mungkin ade lagi yang teruk kot.hehehe

on the way nak gi kelas,selalu aku dengar radio dalam kereta and housemate aku mesti dah bernanah agaknya dengar aku cakap 'aku suka aku suka aku suka laggguuu ni'.**baca dengan gaya gedik!
sebab ape,sebab semua lagu yang aku suka aku akan cakap macam gitu.hehehe

okey aku mengaku aku suke ekspresi kan diri aku mean to say nak luah kan perasaan aku melalui lagu.
sebab ape?aku nie gila karoke.gila menyanyi.gila update lagu lagu baru.
and aku memang respect lah sape yang pandai buat lagu tuhhh.
buat banyak banyak ehkk..sedap telinga aku dengar nanti.hahahha.

andd i really reallly LOVE(kasi besaq sket word nieyh) them who was addicted with karoke.
ade geng nak memekak and melalak lagi melayan perasaan bersama sama.
honestly speaking,them was AWESOME!(aku tak tau kenapa lately nie aku suke cakap perkataan nie).hehehehe*nampak gedik tak? (:

dulu kan masa aku dekat matrik,ade lah sorang mamat nieyh fuhhh.dia nie gile karok plus suke menyanyi.malam malam selalu dia call aku and dia akan nyanyi kan macam macam lagu dekat aku. hati aku berbunga bunga doh! hahaha.
kadang kadang lebih banyak menyanyi dari bercakap.sampai kadang kadang suara dia terus bertukar jadi suara itik.hahaha. what happen now between me and him?haik,tak yah citer ar.
let bygone be bygone..sorryyy**okey,takut nampak annoying plak di mata pakcik and makcik semua.hahahhaha.


what can i say antara lagu dan diri aku memang dah sebati dalam jiwa ini.

jangan marah aku kalau aku suka karoke

jangan marah aku kalau aku suka update lagu lagu dekat kawan kawan semua.
jangan kutuk aku kalau suara aku memang DAH SEDAP SANGAT! **phewww!

jangan cakap aku JIWANGGG KE LAUTTTTT.


THAT'S ME!...


"MUSIC IS MY SOUL,WITHOUT IT..oh my gossshhh"***B.O.S.A.N***


So,to you all...what kind of music do you prefer to hear? jom jom kongsi sesama.

okey,nice to see nice to hold.once broken.consider sold.(ayat merepek).


-AkuAinKauSiapa.Blogspot.Com-

Wednesday, August 10, 2011

SEGMEN:FAKTA TENTANG DIRI INI(FARAHAIN)

ASSALAMUALAIKUM AND HELLO READERS (:
aku nak join segmen niee...menarik!hahaha.
fakta tentang diri aku;

*aku kalau gelak memang bersungguh sungguh.gelak aku nie boleh di hayati oleh orang di sekeliling aku.hahahhaa.(hah,korang dengar tak?)hahhaaaha.

*aku open minded and andddd looveee to talk,nak kata aku mulut murai.so what?hahahaha.

*aku suka karoke.okey penyakittt nie memangg susah nak buang sampai sekarang.aku tak tau kenape penyakit nie memang selalu sebati dalam jiwa aku.agak agak tak mampu nak pegi karoke,nyanyi depan laptop pun dah rse puas.hahahha.

*aku akan rasa nervous bila berdepan dengan orang yang aku suka.haik,malu dohh!nie pon nak kne bgtaw ker hah?hahhahaa.so,time time gitu lahh penyakit shy shy cat aku muncul.

*aku suka merantau,mencari pengalaman baru and aku suke mencuba..sebab dari situ aku mula kenal spe diri aku yang sebenarnya.

***cukup 5 jelah fakta tentang diri aku yang tak seberapa nie***
thanks yerk cik athira husna buat segmen nie.hahahha

nak join klik banner comel pink pink tuh. (:

http//akuainkausiapa.blogspot.com/

jangan sama kan diri kita dengan orang lain...




assalamualaikum and hello readers.

ape yang aku nak cakap dalam entri aku kali nie ialah

'jangan sesekali kita sama kan diri kita dengan orang lain'

sebab ape?

tak semua orang kehidupan dia sama.

setiap manusia punya kehidupan punya cerita yang berbeza.


contoh:

kenapa orang sanggup melakukan kejahatan?

kenapa orang sanggup melakukan rasuah sedangkan dia tau tentang hukum agama?

kenapa orang kaya walaupun dah ade banyak harta tapi masih tak bahagia?

kenapa tak semua antara kita akan dapat memiliki kebahagian hidup?

kenapa masih ade manusia yang tak berubah walaupun dah banyak kali di tegur?


jawapan yang di cari adelah.

hah,,,baca balik tajukkkkkk entriii aku post tuh..

haishh,bukan senang tau aku nak letak tajuk panjang lebar gituh.

hahahha.sila berkelakuan serius okey ain (:

kenapa aku cakap jangan sama kan diri kita dengan orang lain?

sebab hanya diri kita je punya sebab punya alasan atas ape yang berlaku dalam kehidupan kita.

aku tau orang pernah berkata 'sekali kau buat jahat dengan aku,jangan harap aku nak percaya kau lagi'.

tak payah nak tuduh orang cik ain,kau pon pernah cakap macam gitu jugak kan.hahaha.

memanglah realiti hidup kan.

orang jahat akan sentiasa di pandang negatif oleh masyarakat.

tapi pernah tak kita fikir kenapa dia jadi macam gitu?

there must be a reason.setiap yang berlaku dalam dunia nie punye sebab lah.

kadang kadang dia terpaksa jadi jahat sebab orang di sekeliling dia tak melayan dia dengan baik.

pastu hati kita mesti terfikir 'ish,kau tak boleh nak fikir positif ker?...bla bla bla bla bla..'

lagi sekali aku ingatkan 'jangan sama kan diri kita dengan orang lain'

mungkin kita mampu untuk berfikiran positif.boleh bagi pandangan yang baik tapi tidak pada orang yang merase tuh.

pernah tak terdetik dalam hati korang 'ish kenape lah kau ni tak boleh berfikiran matang?'

'kau memanjang nak balik rumah bajet homesick,padahal kat umah pon bukannye ade ape'

tapi korang pernah tanye diri korang andai korang berada di tempat individu tersebut.

bagi aku,kita kena tengok background individu tu jugak.

mungkin family dia dah treat he/she like that.

that is why they tend to show their perangai manja tak tentu pasal and they didn't realise on what is actually they do.

sepanjang hidup aku yang dah 20 tahun lagi meningkat dewasa,ape yang aku lihat aku akan nilai sendiri.aku tetapkan dalam diri aku aku patut bersyukur dengan apa yang aku miliki sekarang walaupun kadangkala aku mengeluh.hehehe. (:

alhamdulilah,aku bersyukur ya ALLAH.

aku sentiasa ingatkan dalam hati,akal,dan juga perasaan aku.

"wahai nur farahain,jangan sesekali kau samakan diri kau dengan orang lain"


so,korang pon fikir fikir kan lahh.

ingat tau....


"JANGAN SAMA KAN DIRI KITA DENGAN ORANG LAIN"


ikhlas lagi jujur,

aku.ain.kau.siapa.blogspot.com (:

Saturday, August 6, 2011

bila aku ingat balik kejadian tuhhh...


Assalamualaikum and hello readers.
kejadian nie aku ter'flash back' balik sebab gara gara housemate aku msj
'salam,ain.agak agak nak balik sane semula biler?'
'bla bla bla blaaaa'
***conversation terpakse di sensored kerana mengandungi unsur unsur kelakar**
hahhahaa.just kidding!
hey,dont be so serius on my word okeyhh.
okey.from my title.
bila aku ingat balik kejadian tuhhh..
semua perasaan datang.
perhh,,mcm rojak yang jual dekat bazar ramadhan tuhh.
sumpahh,aku rase dah xsedap dah.
aku beli sekali je lah kan kau punye rojak asma tuh.
hahhaa.
ainnnnn!tolong jangan out of topic boleh.
mcm gini sampai bulan depan belum tentu org dpt tau citer kau.
boleh tak jgn nak show off sifat semulajadi senget kau tuh?
akuuu bermonolog dalamannn yerk.
nak marah aku?
bulan puasa dokk.hahahhaa.**gurau lah gile!**
kali nie dengan muka serius tahan gelak..
alkisah nya,aku ingat sampai bila bila tarikh 10 mei 2011.
first,aku nak sedekahkan al-fatihah buat arwah atuk aku yang meninggal on that date.
tarikh tuh sepatutnya aku balik JB.
tapi disebabkan ALLAH lebih sayangkan arwah,aku terus balik ayer keroh,melaka which is kampung belah mak aku.
aku memang terkejut masa aku dapat tau.
before that day,adelah ayah aku call cakap
'ayah kat melaka nie,dengan semua,atuk sakit'.
that time aku pon rse pelik no wonder lah mak aku jarang call aku.
rupenya ade something sad happened.
aku faham that time aku tgh final exam and for sure mak aku tak nak aku lagi tension
im going to cry!ya ALLAH.
and beberapa hari sebelum tarikh tu jugak im too busy.
sampai sehari sebelum hari kejadian tuhh.
aku tidur dengan lenanya bersama cik atiqah dan kucing busuk aeron tuh.hahhaha.
aku langsung tak sedar mak aku call and msj aku.
pagi tuh aku bukak mata sebab alarm bunyi.
then berape banyak tah misscall.and a few msj.
'salam,ain.atuk dah meninggal dunia pukul 1pagi td.ibu call tp ain tak angkat.terus balik ayer keroh tau'.
what a sad new datang padahal aku tengah teruja nak balik.
aku terus semayang subuh and baca yassin before aku siap siap nak gerak.
time aku baca yassin tuh berapa banyak air mata aku jatuh.
aku dah tak de kedua dua nenek dan atuk.
then aku bgtau tiqah
'atuk i dh meninggal'.
dia pon terdiam.mcm blur blur gitu.huhuhu.
lepas dah siap siap dah salam peluk cium si tiqah nie.
yelah,nak tinggalkan dia 4 bulan tuhh..
dengan berpakaian baju kurung and hati yang sedih.
aku memulakan perjalanan aku ke rumah dayat.
that time plak hujan renyai renyai.perh,hati makin tacinkk okey.
sampai jerk si dayat ckp
'wah kau ain,nak pegi amek exam lagi sekali ker?'
hahhaha.gile punye budak.
aku explain ar yg atuk aku meninggal and give him dua pilihan.
is either dia join aku terus balik kampung then dh selesai baru hantar dia balik or parent dia amek dekat melaka.
he decided that dia suruh parent dia pick up dekat melaka.
what can i say.i amm really sorryy.
dahlah banyak drama sebabak berlaku.lepas tuh makin tambah beban parent kau plak kan.
lepas dah letak barang barang dalam keta.
okey,dah macam orang tak balik bertahun kan barang barang kitorang.
aku mengaku barang barang aku dengan dayat memang bertanding lah.
aku tak tau spe juara.hahaha.
barang aku beg baju adelah dekat dua then ntah pape lah aku angkut kan sampai penuh satu bonet keta.hahahha.
barang dayat plak meh aku list kan.(:
printer,helmet,wimax,beg baju,beg laptop,raket badminton.
barang halim paling sikit.hahaha.
just dua beg jerk if i am not mistaken.
so,lepas dh letak semua barang pegi jap semeling.singgah umah buncit dzul.
nak letak barang barang tuttttttttt.is start with the letter 'S'.
alahh,yang budakk lakii suke sedut sedut sedut tuhh.pelbagai perisa.hahhaha
opsss,terpecahkan rahsia plak.mintak maaafff
aku ingat lagi time tuh sume pelik kenape aku pakai baju kurung.
fine,aku memang jarang pakai baju kurung.
hahhaha.
lepas aku dah cerita dengan detail.baru diorang paham.
mse nak gerak tuh si arm sempat buat pesanan penaja
'haish,nasib aku tak join korang.klo aku join nak duduk mne lah aku kan.drive elok elok.kalau ngantok benti or tukar tukar.jumpe lagi sem depan'.
wahhh,ada gaya penghafal skrip tak aku?
hahahhahaa...
oh yerk,aku dh nyanyok lahh.
tarik balik kata kata gaya penghafal skrip kau tuh.
tuhlahh.kau riak sgt ain.hahhaha.
before gi semeling tuh,singgah uitm.
abg abg handsome aku tuh si halim dgn dayat nak pi amek duit.
aku kena cerita jugak kejadian nie.hahhaa.ade cerita disebalik kejadian nie.sat noh!
kitorang memulakan perjalanan around 9am.i mean start from masuk highway lah.
mula mula dayat yang drive.
aku plak lupe nak isi minyak sebab before that day,kitorang gi perlis.
ade lagi banyak minyak.hehhee.
pegi isi lah minyak dan terjumpe our senior.hehehe.
dia naik motor nak balik teluk intan.(:
drama sebabak bermula apabila....jeng jeng jeng...
berhenti dekat R&R mne tahhh.dekat perak ar..
dayat cakap jom benti makan and nak cucuk agi.
bapak dia baru bank in duit.and halim pon nak cucuk gark.
dengan confident nie pergi cari atm,last last dayat gelabah.
eh mne kad bank islam aku??....
fine!muka dah cuakkk.dia pon terus pergi tinggalkan aku and halim.
dia pergi geledah dalam kereta.halim plak terus gi atm amek duit.
and sadly,kad dayat hilang di tiuppp anginn.hahahha.
and dia nak try ar pulak kad maybank dia.
last last kne telan.nasib si halim dah selamat amek duit.hahhaa
terus diorang call acap,arm and semua our geng yang masih stay dekat merbok tuh.
tok pegi uitm tgk ade tak card bank tuh kat situ.
dengan nada sedihhh.hilangg kemana tahh kad tuh
memangg tak tau kad tuh merajuk dengan dayat ker.hahahhha..
okey,tragis sangat.dengan keadaan huru hara tuhh.
kitorang tak jadi nak makan..terus masuk balik kereta and jalan terus.
aku terase that time semua senyap membisu.hahhaha.
yelah,bayangkan dia tak de duit kot.dua dua kad bank lenyap terus.
yang tinggal pon sen sen je kan.bak kata dayat.
hahahhaha.lepas tuhhh around pukul 12 kot.perut masing masing dah tak tahan.
benti ar makan.and dayat muka mcm sedih jerk that time.
aku rase kau nanges kan dayat...baek kau ngaku dengan aku.
pe ko ingat ko pakai rayban aku tak nampak ar mata ko bengkak?(:
kau buat buat gi toilet and aku&halim order ar pape yg ptot.
kitorang pakat boria makan nasi ayam dengan teh o.hhahaha.
lepas perut dah kenyangg.halim pulak drive.
dayat cakap dia ngantuk.padahal tak tido pon.
suruh aku amek laptop.boleh plak kau bukak maharaja lawak...
si kawan halim tuhh macam dah tak fokus bawak keta aku nengok.hahhaa
lepas tuh kau geledah beg kau.jumpa gambar gambar ehem ehem and sijil sijil ape tah.
dok cerita lahh kenangan lalu mengusik jiwa kau tuh.hahhaa
aku dah macam penjaga stor dah duduk belakang tuh.
iyelah,ape korang mintak aku kena carikan.hahhaaa.berdekah dok!
sampai bpe jam kemudian,aku ngan halim dah terdengar dah bunyi orang ngorok!
sah,dayat dah mimpi ke lauuuttt tuhh.hahhahaa
lepas meredah hutan belantara....akhirnyaaa sampai jua ke negeri selangor.hahhaa
boleh plak sesat.bukan sesat tapi sepatah haram tak tau jalan.
termasuk shah alam plak kan.shuld be msuk area cheras.
nak pi carik bandar tasik selatan.
so,halim pon dengan gagah lepas masuk tol tuh terus tanya orang dekat plus.
and pakcik tuhh cakap dh terlepas and kena carik station bus yang terdekat.
see,drama sebabak lagi disitu.
jenuh jugak lahh nak carikkk.pusing pusing punya pusingg jumpe gark.
fineee,,aku nakkk binatang gps tuh jugak boleh?hahhaha.
and halim terus serbu station bus uh and beli tiket.
yang kelakarnye tiket tuhh tiket terakhir balik kuantan.
imagine that!tiket tuh pukul4 ptg tak silap and that time around 3 lebih.
fuhhh,kalau tak menangis ar kau halim.hahhahaa.
then,its time for us to berpisah.again,halim pon cakap 'jumpa lagi sem depan'.
tinggal lah kitorang berdua..meneruskan perjalanan ke selatan.
borak borak ngan dayat.macam macam topik kuar.
sampai lahhh dekat ayer keroh melaka.
its time for us plak berpisah and buat haluan masing masing.
perhh,ayat kau klasik nasional siot!
hahhahaa..just kidding beb.
parent dayat plak tertunggu salah tempat.so,kitorang terpakse masuk balik highway.
and aku punye lahh bengong tersuruh masuk ke johor bahru.shuld be masuk ke kuala lumpur.
aku dah terbayang bau bau harum jb kot.tuh pasal meroyan semacam.hahha.
dh lah punya jauh distance between exit highway kg bemban and ayer keroh tuh.
agak nye mesti poning touch n go aku tuhh.hahhaha.
lepas dh masuk balik highway tuh.and its time for us tok berpisah.
mak dayat suruh hantar sampai kampung aku.tapi aku cakap aku nak cepat.
and tak nak lah susahkan diorang kan.
maka lenyap lah dayat dari penglihatan aku..
annnddd meneruskkaann perjalanan sampai ke kampung.
sampai pon semua dah selesai.
esoknya baru aku balik jb.
see,cerita nie macam macam perasaan ade.
aku mengaku aku sangat sedih pada mulanya.
tapi hero hero aku tuh mampu membuat aku tersenyum dan tergelak.
doesn't mean aku tak menghormati arwah.
its just when the time something sad happen and that time plak kita dari utara nie nak ke selatan.macam macam boleh berlaku.
tgk kami bertiga ni jelah kan..
ape yang aku boleh cakap.
a million thanks a lot to my superr duperr hero abdul halim asmawi and amirrul hidayat for the journey.i do appreciate you all.
again i must say 'korang kawan terbaik yang aku pernah jumpa dekat merbok tuh'
and now,im thinking akan kah hari hari kita masih sama seperti sem sem lepas?
dengan ape yang berlaku sekarang..
aku rindu dengan korang.
okey,mungkin orang cakap asal ehk entri kau banyak cerita pasal lelaki lately nie.
woi!ko ingat berjuta ke kawan kawan laki aku tuhh hah.sikit jelahh.
diorang berdua ni pon aku dah anggap macam abang aku sebab diorang nie tua setahun dari aku.hahhaa.tua setahun pon nak kecoh =P
koranggg,aku disini jugak nak mintak maaf kalau ape yang aku cakap mungkin buat hati korang sentap ker,ape yang aku lakukan nampak gedik lagi annoying ker.halalkan ape jua ilmu,makanan or whatsoever.



to halim:semoga kau berusaha gigih lagi.aku ingat kata kata kau 'tak boleh jadi nie,aku xdpt klh kan kau ain'.teruskan berkata sedemikian sebab aku makin semangat nak belajar bila ade orang cabar aku.hahha.kau ade ciri ciri seorang abang yang baik.kau cool weyh.tapi bile kau marah.sumpah,aku lari jauh jauh.hahhaha.semoga perhubungan dengan akak F berterusan yerk.yelahh,aku teringin nak tengok bila lah kuantan and langkawi nak disatukan.hahhaa.okey,aku senget sekarang nie.


to dayat:teruskan membina masa depan yang lebih baik.aku yakin kau akan dapat ape yang kau nak.its just dont you ever give up.ingat!kau member johor aku weyhh.bukan senang aku nak cari kroni johor mari dekat merbok tuh.hahahha.jangan mudah meratapi kegagalan or kesedihan yang menimpa dalam hidup kau.hidup mesti diteruskan.jujur nie,aku suke dengar mulut longkang kau bersuara.walaupun ramai orang jadi bahan kau terutama si yon tuh.tanpa mulut kau tuh.sure geng budak senget membisu.hahahha.

okeyhh,aku penah pratonton kan cerita diorang nie.tak ingat?
meh jenguk entri nie..
http://merahjambujingga.blogspot.com/2011/06/duapuluhenamharibulanenam.html



journey from south to the north nanti insyallah aku balik dengan housemate aku.bulan september nanti.insyallah perjalanan kami dirahmati oleh ALLAH.doakan yang terbaik okey.

**counting the days:35 days tinggal untuk mulakan sem 3**

spread love,
nur farahain(:

Thursday, August 4, 2011

wahai atiqah tajudin !

**gaya gedik ini makcik **

assalamualaikum and hello readers.
dah lme gark aku tinggalkan my muchuk cik blog nie.
internet cam taikk kann.
kau buat hal tak bagitau awal awal seyh.
kau tau tak bapak bosan tahap gaban lagi cipan.
broadband lak ayah aku guna.fine!
aku boleh sebut dlm hati jerk lah 'BOSAN TAW'
hahahhaa...luahan perasaan.
aku suke aku suke.
sebab cik atiqah tajudin call aku seyh..
konon buat suara ar gituu..
macam lah i tak boleh cam suare you kan senget..
hahahhaa.
what can i say..
'ini besttt brroooo'.
even i selalu chat dengan u through fb,but then mse u call tu kan perrrrhhhh..
sgt suka..
yelahh kita kan selalu borak sama sama.
so,bile cuti 4bulan nie.seems like mcm berpisah plak kan.
pe yg special sgt budak senget nie.
weyhhh,dia nie roomate aku tau.
aku suke dia sebab dia gila kot.hahahhaa
and dia nie lurus bendul tahap gaban.
lepas dah banyak kali kena buli , baru dh hilang sket penyakit tuh.
satu lagi dia nie blur sgt.
kdg kdg tuh ter'transfer' sket penyakit blur tuh.
hahahha..
dia suka makan pedassss..klo tak pedasss nanti dia mesti nak beli sos cili ape tah nama nye.
lupa plak.sat i tgh pikir ni youuu..alah,lupe lah.ni baru 4bulan tak jumpe.hahhaa
then,makcik nie giler kucing..sama lah dengan encik buncit dia tuh..
sampai sanggup culik kucing konon nak bagi special gift dekat gf dia lah tuh..hahhaa
okey,aku buat cerita palsu jerk(monolog dalaman).
terpulang nak percaya ke tak.hahahhaha.
jahat kan i.
tapi sebab dia dan housemate aku nie gila kucing a.k.a pencinta kucing lah dpt menghilangkan penyakit fobia kucing aku nie.
dulu aku memang gila syg dekat kucing.
berapa byk kucing aku bela dulu.
then,cam ne tah aku terus tak suke kucing.
sebab aku penah kne gigit kot.
dhla kucing tuh meleset2 dekat aku.
panggg,,terus kena gigit aku
pe lagi aku terus fobia ar.
so,aku memang tak suke kucing datang meleset dekat aku.
klo nak dekat2 takpe.hahhahaa.
then,cik atiqah tajudin nie dia giler kumpul shawl.
gile banyak dokkkkk.
siap buat segmen terjah 'jom terjah shawl tiqah'.
hahahhaa.
you,ready tau naik sem nanti.
i nak selongkar.hahaha.cukup 100 tak.
you jangan nak sorok sorok kan pulak.
or else you tinggalkan dekat rumah you.
i lempang nanti.hahahhaa
and dia ni jugak giler lagu lagu mandarin,tagalog,KOREA.
bajet hot laahhh kannn nyanyi laguu cam gituhhh jerk..
hahahhaa..i nie tau lagu melayu jerkk.
(okey,nampak sifat dengki disitu).
hahahhaa..pe lagi yang gila nye dekat dia ehkkkk?
sebab banyakkkkk sangatt.hahhaha.
sorryyy,i tak de niat nak memburuk burukkan you.
oh yer,kalo orang yang tak kenal dia mesti orang akan cakap dia nie sombong.
sebijik mcm aku lah.maybe that the reason kita berdua boleh serapat ini.
wah,ayat teknologi tinggi secanggih subtitle tuh..
hahahhaa.
again,i terperli youuu.sorryy from the bottom of my heart(baca dengan nada gedik)
ayat yang paling i akan ingat sampai bila bila 'the stalker is everywhere'.
dia selalu pesan dekat aku kalau aku nak kuar rumah.hahhaha.
hah hah hah hah,dia nie GILA makan kuih muih.
kuih muih tradisional lah.
annddd hantuuu pisang gorenggg...elok jadi zombi pisang goreng jelah you.hahahhaa
kalau balik dari mana mana kan mesti dia mintak singgah dekat makcik jual kuih tuh.
last last dia selalu pesan dekat aku SURUH SENYUM.
see,,dah mcm org gila kdg2 aku dibuatnye sebab practice senyum.hahahhaa.just kidding!
hurmmm,,tu jelahh kott nak habaq mai kat hampa sume.

pssstt;;im really really sorrrrryyyyyyyyy if i pernah sakiittkann hati you ker,termencarut kat you ker,termaki hammunnn you kerr.mulut i kannn mne boleh cover...ikhlas nie walaupun raya lambat lagi..mintak maaf awal awal noh..hahhahaa..i know when the time i am a bit tension ker,penat ker i suka buat muka andd tarik muka masammm i semasam buah mangga belum masak.hhahaa...sorrrryyy tauuu..i hope that our friendship will kekal selamanya.and thanks alot.you selalu jadi pendengar tegar radio kisah hidup budak bernama nur farahain nie.hahahha.



masa nak pi mandi tupah,hehehe(:


sayang giler and rinduuuu sangat dekat awak cik ATIQAH (:

Monday, July 25, 2011

KEDUA-Asyraf Bakti



assalamualaikum and hello readers.
entry nie aku nak buat special untuk one of my classmate.
his name is asyraf arshad.
kenapa aku gedik gedik nak buat entri ni tok dia?
sebab dia lah yang tulis buku tuh.
actually buku tu is like a diary.
aku cume nak cakap aku tabik spring lah dekat dia.
sebab jarang kan kita dengar lelaki menulis.
aku sendiri pun kadang kadang malu sebab tak pandai berkarya.
hehehe.kalau mengira aku reti lah.
senget kan kau ain!!

dlm diari ni,ape yang aku suka ialah apa yang disampaikan semuanya berkisar tentang kehidupan dia.
serius,aku baca gelak sorang sorang.
when the time babak babak maki hamun.
hahahha.aku tak pernah nampak dia maki hamun weyhh.
tuh pasal aku tergelak.
then,dia cerita jugak trip kitorang before semester break.
kitorang pegi perlis.
yang paling aku ingat kesedapan makanan mak hairee.
pegi siotttt~~
mula mula budak budak ni madah pass nasi banyak banyak dekat aku.
ingatkan tak habis sekali habis seyhh.
just a simple lauk,sambal belacan and lauk kari ayam.
sedap doe..
dayat makan tak pandang kiri kanan aku nengok.hahaha.
lepas tuhh dalam diari nie jugak banyak cerita tentang si boboy tuh.
boboy tuh kucing peliharaan diorang.
tak tau lah ape jadi dekat dia tuh.
boboy tuhh comel weyhhh.
dengan dia sgt lasak.
tuh pasal diorang syg giler.
hahahhaa.
dlm diari ni jugak ade cerita mcm ne dia kerja for 1week break.
aku paling ingat ayat dia 'drive thru the hell'

hahahhaa.as i mention just now,aku tak pernah nampak dia maki hamun.
tuh pasal terkejut mak baca nyah!susuk mak lari kejap sebab gelak banyak sgt.hahahhaa.
lastly,aku suke gmbr kulit depan dia.
tak ramai orang boleh berfikir di luar kotak pemikiran seperti dia.
sebabnya,betul ape yang dia katakan.
tak ramai orang akan kutip sekali dengan penyepit baju.
yang diorang angkat hnye lah baju.
penyepit baju di biarkan sedangkan ianya berguna kan.
bagus kawan!kau membuat kan aku berfikir di luar pemikiran aku ni.
cukuplah sedikit ulasan tentang diari dia nie.
tak boleh ulas lebih lebih.komisyen tak jalan jugak.hahaha.just kidding!

next,aku nak cerita macam mane aku kenal dengan dia.
aku satu kelas dengan dia.
and i admit that aku start mengenali and sedar tentang kewujudan dia pada semster2.
sebab sem1 dia senyap sangat.and dia nie agak shy shy cat dengan perempuan.
nak tegur pon aku plak yang rse malu.hehehe.
and aku nie jenis suka tengok senarai tandatangan kedatangan tau.
and lepas tuh aku start buat muka pelik
'pehal mamat nie punye sign sentiasa berubah ubah'
hahahhaa.
korang nak tau dia buat ape?
kalau that time ade test kan.
nanti dia sign dlm bentuk sign dia tuh dia akan tulis sekali 'test'
kalau ade kuiz dia letak 'kuiz'.aku tak tau ar plak kalau final exam
slip kedatangan tuh dia tulis ke tak 'final exam'.hahahhaha.
lawak doe dia nie..and dia nie jenis berkias tau.
the way he talk sometimes make me think twice and boleh buat satu kelas gelak.
during the presentation plak,i must say he is one of the best presenter in my class.
sebabnya dia mampu menguasai pemikiran dan penglihatan kitorang.
aku ingat lagi masa presentation marketing,the lecturer said that,
'asyraf,if i am a consumer,for sure i will buy your product.
because you are exactly like a salesman'.
gila kauu lecturer sampai cakap macam tuhhh.
hebat tak hebat kann.
next,presentation operation management pulak dia siap boleh buat lawak and siap sindir lecturer lagi.nasib baik kau student kesayangan dia weyh.hahhaha.
lepas tuh dalam facebook kan mula mula muncul kau dah buat orang gelak dengan nama kau.
'sentap hati mak su'.hahhahaa..berdekah weyhhh..
walaupun dia ni jenis tak banyak komen sgt dekat status aku tapi even one comment from him can make me laugh.serius weyhh!
hahahaha.bila di fikir balik,that one of my reason kenapa aku suke stay merbok tuhh.
sebab kawan kawan aku yang perangai senget dah tuhh sewel.
aku pon jadi sewel weyhh layan kepala otak diorang sume.

attention; kepada peminat peminat setia asyraf,jangan sentap sentap tau.korang jangan ingat aku syok kat dia plak.i'll make this entry is just to give some appreciation about his diary.kang tak pasal pasal privacy aku diganggu plak oleh kelab kipas susah mati kau acap.sorry to your girlfriend!.nak amek dia amek lahhhh..aku dah ade ar...(ayat bapak bajet seyhh)

nota untuk para pencariMU; kau bile lagi amirrul hidayat?nak publish kan karya kau?.madah senyap jerk.blog pon lagi nak private mula mula dulu.no need to shy lah abg dayat!hehehee.

nota untuk semua: kalau rasa nak aku promote,sila lahhh bagi karya or ape jerk yang interesting.sebab aku nie jenis susah nak minat pada sesuatu benda.cth;aku sendiri tak suka baca novel,tapi cerpen aku suke.hehehe.and and and komisyen jangan lupa.kalau terpetik nama aku secara langsung atau pun tak langsung..


**acap,komisyen tauuuuuu..hahahhaa..(ayat nie dah jemu kau dengar kan)



~~klo korang nak tengok blog dia.klik jerk picture kat atas tuh

entri fresh dari johor bahru,
ain (:

Sunday, July 24, 2011

Segmen Miss Nadya :: Motif Kenal Blogger Lain


assalamualaikum and hello readers (:
a million thanks to tuan punya segmen nie.

nama nur farahain.boleh panggil ain.umur 20 tahun.sweet twenty gitu.ahaks.asal johor bahru,johor but then belajar dekat kedah.i know its too tooooo farrrr.hahhaa

klo korang nak join sekali,klik jerk dekat gmbr comel merah jambu tuhh.
okey!tke care.
spread love (:

Saturday, July 16, 2011

aku blogger negeri johor




assalamualaikum and hye readers.
tertarik nak join this segmen sebab misi utama tuan punye segmen nie.i liokee~~


daerah;JOHOR BAHRU(:


tempat atau makanan yang menarik;macam macam menarik dekat sini.wah!nampak mcm promoter tak?hahha.yang bestnye boleh lambai lambai tangan dekat singapore through stulang laut.and boleh naik ferry untuk ke negara seberang indonesia yerk ibu ibu bapak bapak semua.

makanan yang menarik mee rebus hj.wahid(favourite woo),ape lagi ehkk.hah,kacang pol dekat kedai bomba..untuk maklumat lanjut sila gunakan khdmat encik google yerk.hahhaa (;


tempat belajar;luar dari JOHOR...terlalu amat sgt jauhhhhhh..nunn di utara sana..UiTM kedah



macam biasa,nak tumpang join sekaki segmen nie.boleh klik gmbr encik handsome tuh.
spread love!ain(:

**segmen kenal blogger sampai juling**

assalamualaikum and hello readers (:
its good to meet a new friends from blogger.yeah!
againn,,i am really interested to join segmen-segmen yang di buat oleh blogger blogger kreatif.
congrats and tabik spring ar dekat you all.
bagi mengisi masa lapang yang memang lapang nie..aq join ar segmen segmen nie..
nanti dah masuk sem depan x de peluang nti.sure busy je memanjang.ahaks!

nama famous;AIN (:
tempat belajar atau keja;still belajar dekat UiTM KEDAH.
kata-kata untuk tuan punye segmen;stay chill! stay cute!!and stay to do more interested segmen okey.

**note;if you all nak join sekaki klik jerk picture comel tuhh okeyh..
spread love-ain(:

Thursday, July 14, 2011

SEGMEN JOM KENAL DAN TAMBAH RAKAN BLOGGER

~~assalamualaikum and hello semua..again aku minat nak join segmen terjah menerjah nie..hahhaa..suke suke suke sebut...

okey;
nama panggilan blogger:ain (:
tarikh mula blog:since 2007.then,stop sebab frust bercinta.ahaks,TERLALU SIBUK!.thenn,aq buat come back..so,official nye this year 2011.ngeee~~
rakan blogger kini:27 orang..sket kannn...
target tambah rakan blogger:nak target tinggi2 pon takot ke lauutt jadinyaa.so aq harapp dapat cecah 50 pon okey what..hahaha.
nota nota;for more info..just klik gmbr comel kat atas tuhh.okeyh!adios..

grey itu kelabu,

assalamualaikum and hye semua..

this entry aq nk citer kat korang yang grey itu sebenarnya wrne kelabu.

hahaha.bengong punye ain!kitorang tau lah..

sumpah,nampak benor senget kepala budak nie.
okey,actually..i am now addicted to this colour.

tgk blog aq jelahh.warne ape murid-murid?
warna KELABU cikgu!oh pandai betul semua..hahaha

warna kelabu nie ala ala retro style cket kan..

and aq suka kaler nie sebab unik kot..hahaha

klo x kenapa aq berani pilih kaler nie untuk tema baju raya tahun lepas?

ahaks,dah dengar dah suara suara sumbang ngutuk aq..

budak nie buta ke ape?warna kelabu taik anjing nie dia kata lawa?

sumpah!old skol siot..and mangsa fashion agaknya.hahahha

just like i care?hehehe. (=

yurp,i am totally agree kebanyakkan manusia x berani mencuba kan.

and biasanya orang trauma dengan bunyi warna nie.

cuba kita sebut sekali lagi 'K-E-Lautttttt'.....hahahhaa

okeyyy serius sket! 'K-E-L-A-B-U"

bunyi macam ishh,,susah nak mix and match kaler nie..

cube dulu baru komen.

xpon klo agak2 lidah tergeliat nak sebut kelabu tuh,,speaking sket!

it's grey colour!wahh,,,kemainnn over kau nyebut nya!hahaha

okehh.aq memang dalam kepala otak asyik ingat warna nie jerkk.serius lawa doe..

caya ar cakap muka budak suci nie~~euwww,,mintak penampar ini budak..

**cube tgk pic atas nie..wall dia kaler kelabu a.k.a grey kan?seee,LAWA kann..cakap lawa lahh..klo x aq lempang..hahahhaa**

okeyy,pesanan penaja yang x berbayar; cube lah sesuatu yang baru!hehehe.bye! (:

Tuesday, July 12, 2011

**LELAKI VS BLOG**

assalamualaikum and hello semua..
hari ini aku dapat idea nak tulis entry tentang 'lelaki vs blog'
fuhhh!! tajuk makin lama makin x buleyh blahh kan ain..
lately nie,korang perasan x lelaki pon dh ramai yang ade blog?
yelah,before this..perempuan jerk jenis suka menulis kan..
tgk novel and cerpen jelahh...madah nama perempuan jerk ade kan..
erk,doesn't mean entry aq ni nak kutuk lelaki..
xde terlintas walau sesaat pon kann aq nak sentuh perasaan lelaki..ahaks!
aq cume nk luahkan ape yang aq lihat,ape kata org ..show the expression!
cehwahh..hahaha..
well,dunia makin hari makin maju kan..
that is why lahh lelaki pon mula minat dlm dunia blog nie..
then,diorang nie jenis simple tau..
sepanjang blogwalking aq,diorang jenis tulis entry xpanjang mana pon..
tp rasa sweet sour salty tuhh memang cukup..
in short,they are straight forward..
xpayah nak ade kata pujangga or madah berhelahh..hahahhaa (:
in real life pon kita dapat lihat kan diorang jenis straight forward.xcaya?

**contoh:
lelaki;I nak tgk assignment you boleh?
perempuan;sure..you datang dekat library.
lelaki;k.will meet you there!

nampak tak dekat sini..
apa yang lelaki nak dpt cepat dan mission accomplish..
sebab diorang jenis straight forward..
okey,doesn't mean perempuan xmcm tuh..
ade jerkk.well,memandangkan entry nie pon tok lelaki kan.
why not,aq puji kasi diorang senyum dengan kenyit kenyit mata sket..ahaks~~
thenn,,kalau yang tengah bercinta tuhhh..
dah macam diari harian seyhh..
serius,aq tabik spring ar kat mamat yang jenis cerita kisah cinta dia dekat blog..
sebab,xsemua lelaki akan buat mcm tuhh..
pastu,as i mention before,diorang kan straight to the point..
paling sedap baca part part maki hamunn..
perhhh,,xcover line seyhhh..
jenis memang cakap x pandang kiri kanan kan.hahaha.
xpelahh,aq xkesah lah!
at least diorang x hipokrit..
dah tulis entry time tgh marah kan..
confirm ar sumpah seranah keluar sebijik sebijik tanpa perlu menapis.
terus tekan "publish post"..hahahhaa.
that's cool dude! i liookee~~
thennn,of cos lahh..perempuan nie intention dia pada lelaki..
honestly speaking, through this medium,aq dapat mengenali dengan lebih mendalam sifat and kisah kehidupan dia.
yerk,,stalker je lahh..nak dekat segan plak!*sejak bila aq jadi pemalu?*hahaha.
tapi,kebanyakannya jenis suke buat entry pasal benda benda penting like isu isu semasa.
that good also..agak agak malas nk baca surat khabar,baca je lah blog diorang.
see,easy kan!!
wahhhh,,nie aq puji nie bukan nak suruh lelaki usha ke,or nak tarik perhatian bakal mak metua ker or nak buat tambah koleksi kwn lelaki aq plak.
again,just wanna share something that i watch through my eyes..
**to lelaki,keep on writing dude..**
peduli ape orang nak kata.
janji korang happy!!
okeyy,spread love ;)

Monday, July 11, 2011

~~segmen promote blog~~



assalamualaikum and hye everyone! this is the first time aq join segmen yang ade dekat dunia blog nie.teruja! ahaks, (=

tarikh xingat,tapi actually aq start join dunia blog nie since 2007 untill 2009 if i am not mistaken.then,aq stop kejap.too busy.ahaks, and mood nk tulis blog gone by the wind.hahaha.so, skrg nie rse semangat balik tulis blog..hehehhee..
followers pulakk.sumpah,bapak ciput..bawu 15 ketul je kan..sebab aq dulu blogwalking tp x penah nk promot blog aq dkt org yg aq x kenal..setakat mmber2 jerk aq promot...hahhaa.so,dlm segmen nie..aq nk try something new..rse malu jugak sebab follower sgt sket je kan.hahhaa.tp,klo x cuber nasib..kita x taw kan what is going to be happen next.hehhehee.

Sunday, July 10, 2011

RUMAH SEWA~~

assalamualaikum and say hye to everyone..
just wanna share,rumah sewa dah jumpe..
hehehe.totally happy and rse lega..
sebab risaukan takot terpakse merempat nti..
my beloved housemate, ready to face the life together..
ingat,sentiasa giler,sewel,senget and sopan santun..hahahha
jom jom jom KAROKE,SHOPING,MERAYAP,PEGI PASAR MALAM,BERGELAK KETAWA....
do not forget TO WORK HARD AS MUCH AS POSSIBLE..paksa diri jugak tau..
***bela kucing?hehehhe.tgklahh..i do hope that my ASLAN still there..
***mcm nak kne paksa memasak jugak..to save my money woo..
***tegur aku kalau aq malas belajar..penting nie!!..
hope,nanti semuanya berjalan dengan lancar yerk..
aq risau sgt2 weyh..sebab 9 subjek weyhh.its really hard..
lastly,tak sabar nak jumpe korang..sayang korang sangat-sangat.
again,thanks a lot because they accept me as what i am..







with love;
ain

Sunday, July 3, 2011

**SCHOOL OF MUSIC**



assalamualaikum and hye hye hye.tajuk entry sekolah muzik?woah,sound interesting kan?erk,,okeyh..perasan kejap!.

around 11am tadi aq tolong hntr abg aq gi kelas gitar dekat taman perling,jb.mesti korg terfikir knape aq lah yg kne tlg hntr?sbbnye abg aq demam teruk.xleyh drive.so,adik dia yg bermurah hati nie wpun mengantuk layan kn jelah.penyakit mengantuk nie mmg sllu dtg nak2 klo semester break.hahhaha..

owh,lately ni jugak aq dh terase mcm jd secretary..surat ker,important document ker or any things that related to my brother and my youngest brother work aq kne wat.mne yg mmpu aq tlg aq tlg.best jugak weyh!mak aq siap pesan agi,nnti 10% of your profit bagi kat ain.hahahaa..

proceed about the school of music,aq pon hntr lah abg aq tuhh.nak sgt belajar main gitar.even dy boleh lah expert but dy nak lebih byk info kott.biaq pi dy lahh.suppose to be semalam.but then,dy kerja at the same time terlalu sakit,so postponed the class.

he said that best lah bljr situ.lagipun around 30minute jerk belajar.

aq nie plak dok layan perasaan dlm keta.pe lagi.increase kan volume radio and karoke lahh.hahhaa.aq x peduli org nak kata ape.sambil2 tuh,aq buat bajet for next semester..wah,,kena byk berjimat nie..hahaha..

oh yerk,actually it is not like the normal school.i mean it is actually sebuah kedai muzik at the same time dy bukak kelas tok mgajar.

so,sambil2 dengar lagu tuh..as usual.tengok gelagat manusia.itu hobi aq.hehehe.aq tgk ramai budak comel plak tuh..masuk dlm tempat tuhh.teringat aq kecik2 dulu pakai beg kaler pink,baju 1 set warna pink..wah!i miss zaman muda-muda dulu..hahhaa.

majoriti budak2 nie adlh chinese.and kebanyakannya singaporean.aq rse lah.sbb nmpk dyorg turun kereta no flat singapore.

my brother told me that dyorg nie majority belajar main keyboard and piano.sound like great kn..rumah aq ade keyboard tp aq xpenah ade niat nak belajar.

sbb aq xsuke bljr baca note2 tuh.so,dlm kepala otak aq terus berangan yg nti klo aq ade anak,aq nk dy bljr muzik.if dy minatlah.klo x,xkn nk paksa.hehhehe.

actually belajar muzik nie best tau..padahal baca note pon x reti!so,klo nak suruh aq masuk dlm bidang muzik,setakat jd vokalis tuh boleh lahh..

nak main instrument tuhhh.mintak maaff..xreti..and xde niat nak mgetahui nya.hahhaaa..

so,pada korang yg suke pada bidang muzik nie,proceed with that!

well, irama dan lagu memang x dapat dipisahkan.hahaha.okey that it.. ~~ain8291~~

Saturday, June 25, 2011

dua.puluh.enam.hari.bulan.enam

assalamualaikum,cuba teka mgape tarikh 26jun jadi tajuk entry?teeettt..masa dh tamat.tarikh tuh sgt bermakna bagi yg dftar Uitm bersama-sama dgn saya.wah,ayat xnk lagi skema kan?alhamdulilah,dah setahun aq menjadi pelajar uitm kedah.nie cheq nak flash back balik lah perjalanan jauh cheq ni nak pi merbok.hah,,kann..dh terkuar loghat utara.bukan setakat loghat utara jerk aq terror(ayat riak dh nmpk dh),loghat pantai timur aq reti jugak.huh?sound so weird kn.tp itulah hakikatnya.


uitm kedah,uitm dihatiku :)





it start's withhhhhhhh***imagine tv tukar kaler itam putih .hahahaha





dear my first semester;

dari JB aq bertolak awal sehari.singgah KL hntr abg aq.quite sad sbb 22jun tuh,nenek aq meninggal.nasib baik aq dh siap prepare all my stuff.dlm perjalanan tuh hati mmg mcm2 ada.mixed feelings.SEDIH tuh yg pertama.sbb first tuh mmglah psal arwah nenek tuh,but another sad is i didn't aspect dpt tmpt belajar sikit punya jauh..nun di utara sne.okeyh,mmg dlm kepala otak target dpt shah alam.tp,jodoh aq nk tercampak dkt kedah kn.REDHA!
then,aq dpt duduk blok masria.no bilik sgt lawa dan sgt best.M4-01-10.dlm bilik nie,suppose to be 4org yg menginap,tp sbb kolej baru belum siap..bilik kami jd 6org..mmg ar,mula2 admit that sgt xselesa.actually ok jerk.tp honestly speaking jiwa memberontak!nak pindah kampus..tp,miracle happen.masa orientasi wpun teramat penat tp SANGAT BEST.sbb dpt kenal dgn group MDS aq.nk plak ade yg jenis kepala otak x betul cm aq.so,mmg geng ar!



me and ayu :)

yg paling rapat dengan aq nie IDAYU from DIB(diploma in banking).aq panggil dy ayu.she is super duper senget campur sewel lagi gila.itu semestinya mmg boleh campak masuk group aq.ayu nie that time mcm angel lah sbb dia jerk yg paham isi hati aq sbb kami mgalami tekanan jiwa memberontak yg sme.hahahha.and boleh dikatakan all my orientation time aq spent dgn dia.sbb kne duduk dlm group kn.so,xberpeluang sgt mgenali roomates.then,roomates aq 3 from perak,2 from kelantan.and aq sorg je johor.hahhaa..kalau gaduh2 tuh.perak vs kelantan.aq jd referee.hahaha.gile kan.from them,jiwa memberontak aq tuh semakin hari semakin hilang.group mds plak best!ade yg panggil aq kakak senior,kakak ain,kakak JB.hahaha..maklomlah dh jarang dgr org panggil aq kakak and yg kelakarnya dyorg sama batch dgn aq.beza umur pon setahun jerk.but,its shows that they respect me.xpanggil kakak pon x kesah lahh.kita kan member!sampai skrg aq stil contact dgn dyorg agi..see,,i got many friends




from left:atiqah,dzul,shahmin,ain,ayang,halim

yeehaa!procced with my classmates,mula2 mmg xbiasa lah sbb xde geng kan.bayangkan aq x knl sorang pon makhluk dkt uitm tuh.now,,,saya semakin ramai kawan.hehehe.




atiqah & dzul.perfect <3
and i start to make a friend name ATIQAH.at first,aq nmpk dy sorg2.cian plak.sbb aq pon terase sorg jugak.and smkin happy bile DZUL a.k.a abg bun budak matrik aq yg aq hnye knl dkt fb.kelakarkan.dy budak fizik.and cik A dan abg D nie now couple.makin bertambah lah cawangan kawan2 aq.

me and ayang prop :)
then,aq mula rapat dengan AYANG.sumpah,mula2 mmg xsuke tgk dy.kecoh x tentu psl.aq sendiri mgaku dgn dy aq xsuke dy.skrg nie jd housemate aq.hahaha.kami semakin rapat waktu pilih group for MGT420.buat asgmnt sama2.and dzul plak rapat dgn SHAHMIN.so,kami dh membentuk ahli kumpulan.yahoo!


me and my awesome abang halim :)
then,ade budak2 second intake masuk.and i meet my abg HALIM.ingat lagi mula2 keluar buka puasa.aq dah lapar gila that time,so mmg pelahap tahap cipan lah.and smpai skrg halim akn ckp 'ain klo dy lapar mmg dy makan laju'.hahahaha.okey,aq mmg paling rapat dgn halim.sbb aq anggap dy mcm abg aq.xtau ar plak we have that chemistry.mybe sbb lahir bulan sama kot.then,i admit that aq byk citer problem dgn dy.friendship kitorg memang best.mana tak nye time last day b4 submit asgmnt,kami budak2 perempuan ni terpaksa dok mencapub(mencari publisiti) dkt dining makan lelaki.mata mmg dh x ingat nk usha lelaki handsome.misi utama nk siapkan asgment.tuh jerk..then,pegi penang sama2 after interview for assignment.ape lagi,byk kerja2 lagha dh penah kami buat.karoke sama2.aq dgn slumber rock masuk pusat karoke dkt village mall tuh dgn pakai baju kurung.kalo kelas start dari pukul8pagi habis dlm kol10.then have break untill pukul 2ptg.that breaking time,kitorg sewa keta pi merayap and sometimes need to settle down the important things.hahaha.oh my goshhh..baru part1 tapi perangai belagak senior.

muke gile siapkan assignment!
then,about my study.alhamdulilah.anak mak yang solehah nie(mmg pura2 nie) mmg lebih skema dari biasa.xlupa daratan.pointer pon lepas 3.hahaha.and paling happy sgt carry mark aq paling highest for ECONOMY subject.sound like mmg xpercaya!sbb muka aq mmg blacklist masa matrik dulu sbb xperform.and aq mmg menyampah gile that subject.masuk uitm nie,i am falling in love with that economy.maybe level degree nie just a basic and that is why i'm perform well.then,i do love ACCOUNTING.of course lah.its all about calculation.hehehe.subject killer,oh my gucciii..jangan marah tersebut .BUSINESS LAW.and sorry to say subject nie yg banyak tarik pointer aq.nasib lepas beb.fuhhh!lega disitu.mne taknye dlm kuliah dok borak2,main msj ar..mmg layak ar dpt teruk kan makcik :).other subject like JAPANESE LANGUANGE seems like okeyy..and kawan2 aq dok paksa aq amek mandarin at first sbb got problem during register this subject.tp,saya mmg xsuke dipaksa.i'm sorry.andd.belajar jepun best jugak..nak2 classmate aq yg take this subjek jenis gila2.sempoi..okeyy,next proceed with my roomates.mereka yang bertuah dapat mengenali aq ini ialah AMIRAH,ASWANI,ATIKAH,KHAJAR,KAK IKA.mira&tika bawah aq,khajar sebaya dgn aq and wani&kak ika atas setahun dari aq.mula2 memanglah xkenal each other sbb sorry to say aq xberape paham bahasa kelantan sgt.and aq mmg nmpk sombong sgt and aq lgsg xkemas barang2 aq until orientasi habis.LANGSUNG XKEMAS SEBAB HATI NAK PINDAH KAMPUS.hahahaha.

me & my budak kecik (mira)

between of them,aq paling rapat dgt mira.aq panggil dy budak kecik sbb dy MANJA.wekwekwekwekwek..and aq slalu gadoh dgn dy sbb dy slalu buli aq.hahaha.and we have kind of similarity like both of us come from technical school,byk benda lah aq sllu share dgn dy.study pon sama2 dgn dy.dy sllu tnye aq psl account.thank you budak kecik sbb byk tnye.sbb mira byk tnye lahh ain makin faham akaun.hahaha.then kitorg kne tido katil atas.main baling2 bantal.dy suke minum RIBENA,aq suke minum SUNQUICK.and we change it.hahaha.until i am totally addicted with ribena.then,aq suke cubit pipi mira nie.hahaha.and kitorg sllu gi kls sme2.klo kls dkt2 and masa sama.ape lagi?hurm,i do respect on her even perangai dy mcm BUDAK KECIK,tapi dy pandai..budak DEAN LIST tuh.tabik spring sket!next,wani and tika.both of them come from kelantan.wani budak BIS(bachelor information & library)if i am not mistaken nak sebut cos dy tuh.hehhee.tika pulak DIM(diploma information management).and khajar,mira and kak ika from perak.oh yerkk,budak kecik tuh DIB(diploma in banking),khajar DPA(diploma pulic administration) kak ika DCS(diploma sains komputer).khajar dpt kenal kejap jerk sbb lepas kolej dh siap,dy kne pindah.so tinggal berlima.kak ika pulak dy sllu bangun awal and kejutkan subuh.tq kak ika.syg abg ejie.eh silap..hahahaha.malam2 plak tika&wani akn buat air teh O cicah sekut tiger!hahaha.hah,si budak kecik tuh poin join sekaki lah.pastu masa study week,stay up sama2 smpai subuh.pastu lepas subuh tido smpai ptg.hahaha.mak ai,teruknye!best stay up ramai2,meriah.then dkt2 last day tuh kitorg wat keja giler.main nyorok2 dlm bilik.and sorg jadi org buta..exercise dlm bilik.hahahhaa..mcm tebiat pon ade gak.hahahhaa.haish,wpun bilik tuh kecik jerkk.tapi byk kenangan aq dgn dyorg.nanti wat gathering okeyh!:).


double twin:ain,atiqah,atikah,ain


then,geng double twin aq iaitu AIN ATHIRA,ATIKAH FADZIL and again ATIQAH TAJUDIN.kitorg pernah gi penang sama2,lepak pantai merdeka,tgk wayang.kenapa double twin sebab ade dua nama AIN & ade dua nama ATIKA.comel kan.both of them sama kelas dgn aq jugak.okeyhh seems like my first semester adalah one of my sweet memory..last day before balik cuti sem,aq siap ronda2 1uitm.tangkap gambar sudah semestinya sbb aq giler kamera..and there we go for second semester......




dear my second semester;



taman lembah bujang indah :)



meneruskan perjuangan kehidupan di rumah sewa dekat taman lembah bujang indah.memang indah pon.hahahhaa.sebab kehidupan automatic berubah.mana tak nye dpt title non-resident student kn.fine,bajet ko senior ar kn skrg nie..hahahha..memulakan kehidupan bersama-sama dengan housemates tersayang.them was really awesome.



the lovely awesome roomates :)
ATIQAH,AYANG,SHIERA,SHIQAH,LINDA.dyorg sume sama kelas dengan aq.so,pegi kls sama2,shoping sama2,pi pasar malam sama2.alamak,lupe cheq nk kenal kn depa nie asl mne sume.atiqah from selangor,shiqah from melaka,linda from negeri sembilan and ayang&shiera from sungai petani.see,dah macam siri jelajah 1 malaysia kn.hahahha.even though we are come from different places ,but yet we have a lot of chemistry.like suke memekak a.k.a karoke,hahaha.,suke kucing,thenn ape lagi..yg penting sekepala..tuh yg menjadikan kitorg nie makin rapat.seriusly,aq nk cakap terima kasih sgt2 sebab terima aq hadir dlm group korang.aq tau aq banyak buat silap.and i am really2 sorry on that.
yg pegang kon tuh dia.nampak senget kan!;p
sem 2 ni jugak aq ade geng baru.nama dia AMIRRUL HIDAYAT.he come from batu pahat,JOHOR.yess,geng senegeri tuhh..dy nie sewel.ingat lagi masa sem1 aq gelar dy 'kuat mencapub'.hahaha.alamak,kantoi!sbb dy suke show off benda yg related dgn pizza hut.tawlah penah keja situ.xyh ar nk kecoh.hahhaha.sorry,,mulut longkang aq dh semakin nampak.then,dy tuh dok pakai cermin mata bingkai putih.mak datuk,lagi bertambah ar gelaran ko tuhh.hahahhaa..sowi yadd,,,aq kutuk ko.now,kitorg dh semakin rapat.kehidupan duduk di luar as comapare to duduk kolej is totally different.aq semakin teruk.study pon dh x skema dari biasa.hahaha.oh yer,aq sebilik dgn cik atiqah tuhlah.mungkin sebab dh sekepala kott..dy nie gile skettt..nampak jerk pendiam,oh my goshhh,nk bernanah klo ade org ckp dy pendiam.aq suke tgk bila dy melalak lagu korea,tagalog ker,mandarin ker sebab punyelah bersungguh-sungguh nyebut each of words.hahhaa.lepas tuh dia gelak sorang2.kan kan,xsangka aq sebilik dgn budak gila.hahhaa..sorry!then,kitorg plak suke melepak dkt kedai makan area2 situ jugak,minum ABC or laicikang,makan goreng pisang sambil bincang isu2 semasa(MENGUMPAT).sume benda nie aq slalu buat bersama2 dgn housemates and my GBS(Geng Budak Senget).gbs dianggotai oleh myself ,atiqah,halim,dayat,dzul.best woo bile geng nie ditubuhkan.hahahha.makin senget,sewel otak aq layan dyorg.
time bbq :)
WITHOUT THEM,MY LIFE WAS NOT COMPLETED.then,,aq paling ketagih makan ikan keli.perhh,sedap kot.nie sume gara2 d'selera atap tuh lahh..air sirap percuma.makin jimat.hehhhe.mak cik tuh mesti ckp 'air kenduri ehk cheq oi'.and aq cume gelak dgr pkataan tuh.hahhahaa.then,my study.i admit that pelajaran aq biasa2 jerk..sebab aq ni dh byk sgt dpt kemudahan.tuh yg semakin lupa daratan.i guest!hahahha.nasib pointer getting better.kalo x komfom malu besar dgn family aq.subject kegemaran plak xnk mention sebab dh penah bgtaw previous entry aq.gi belek-belek balik blog archieve aq tuh.hahahhaa..satu lagi,aq semakin rapat dengan budak lelaki kelas aq sebab buat BBQ,pegi titi hayun.lepas tuh,aq semakin berjinak-jinak dlm conduct event like dinner bizmark,seminar operation management.yurp,teringat masa dekat matrik dulu conduct event.through this activities,kita akn dapat byk pgalaman.ape lagi,,hah dh kne bayar bil api&air sendiri.drive thru seyhh.per ingat sungai petani xde ker benda canggih gini.hahaha..pastu pegi alor star,pegi tupah mandi manda sebab lokasi tuh paling dekat sgt.makan char koew teow.sampai ade pakcik stalker.opps,terlepas.hahhaa.pakcik tuh sikit punye kepoh.suke hati saya lah nk lepak dengan sesiapa okey.then ade pakcik lain pulak siap usha baik punye.time tuh tgh minum ABC.'boleh pakcik duduk sayang?'oh my gucciii..since when saya jd sayang awk.and bla bla bla.(layankan aje pkcik tuh)..pakcik tuh ckp lah penah duduk johor dulu and siap offer dtg rumah dia lagi.oh my prada!!memang takot giler.klo nmpk pkcik tuh jerk aq mmg buat2 xnmpk.hahahha.bukan sombong tp berjaga-jaga.hehehe.sorry!lepas tuhh,citer pasal dkt rumah sewa..nak kata selalu masak xdela lah sgt.pdhal mak aq siap beli kan buku resepi lagi.buku tuh nama 'selera orang bujang'.hahhahaa..ade jugak lah masak.paling sllu masak MEGGI dengan AIR.hahahhaa.tp sy reti masak okeyh.pernah masa nk pi titi hayun tuh budak2 laki buli aq suh masak.fine! aq tunjuk kan skill memasak aq.and and and ehem ehem ehem,dyorg ckp sedap.auw auw auw auw ,malu nya saya :).tpi,aq jarang sgt merayap tmpt jauh2 as compare to first semester.ntahh..aq pon xtawu kenape.this time aq rse happy sgt lalui kehidupan aq dekat merbok.yelah,mula2 kan aq xsuke sgt.nak pindah kampus and aq xpernah rse homesick taw.hahhaa.sebab dh terlalu jauh.xkn nk mengada-ngada balik rumah plak kan.membazir duit dan tenaga jerk..nk balik pon tunggu cuti sem jerk.then,masa nak balik JB for 4month semester break,hurrmm..aq ingat lagi tarikh tuh.10mei2011.atok aq meninggal.so aq straight balik ayer keroh,melaka.aq balik dgn halim&ayyad.cian ayyad suppose to be sampai johor sama dengan aq tapi aq tpkse drop dy dkt melaka and parent dy amek dy.halim turun shah alam sebab nk balik kuantan.yes,memang sedih.tp hidup mesti diteruskan.walaupun aq dh xde kedua-dua atuk dan nenek.al-fatihah.





them make me feel happy!



***look like itu saja yg mmpu aq citer ttg life aq dekat sne..actually,there's a few things i didn't share it.its all about the person who is teetttt.hurrrmm,nothing to describe on that person.i dunt know how am i going to face you for the next next next semester.i do hope something miracle happen between me and you.what can i say i am really sorry from the bottom of my heart if i make u hurt.i always remember your word 'may allah bless you' in every of your last message. :)





to all of you yang terlibat secara langsung atau xlangsung dlm hidup aku di kedah nie..TERIMA KASIH UNTUK SEGALANYA.ALWAYS REMEMBER THAT,IF YOU FEEL KIND OF ME,I WILL KINDLY DOUBLE UP FOR YOU..sincerely;nur farahain