Tuesday, July 12, 2011

**LELAKI VS BLOG**

assalamualaikum and hello semua..
hari ini aku dapat idea nak tulis entry tentang 'lelaki vs blog'
fuhhh!! tajuk makin lama makin x buleyh blahh kan ain..
lately nie,korang perasan x lelaki pon dh ramai yang ade blog?
yelah,before this..perempuan jerk jenis suka menulis kan..
tgk novel and cerpen jelahh...madah nama perempuan jerk ade kan..
erk,doesn't mean entry aq ni nak kutuk lelaki..
xde terlintas walau sesaat pon kann aq nak sentuh perasaan lelaki..ahaks!
aq cume nk luahkan ape yang aq lihat,ape kata org ..show the expression!
cehwahh..hahaha..
well,dunia makin hari makin maju kan..
that is why lahh lelaki pon mula minat dlm dunia blog nie..
then,diorang nie jenis simple tau..
sepanjang blogwalking aq,diorang jenis tulis entry xpanjang mana pon..
tp rasa sweet sour salty tuhh memang cukup..
in short,they are straight forward..
xpayah nak ade kata pujangga or madah berhelahh..hahahhaa (:
in real life pon kita dapat lihat kan diorang jenis straight forward.xcaya?

**contoh:
lelaki;I nak tgk assignment you boleh?
perempuan;sure..you datang dekat library.
lelaki;k.will meet you there!

nampak tak dekat sini..
apa yang lelaki nak dpt cepat dan mission accomplish..
sebab diorang jenis straight forward..
okey,doesn't mean perempuan xmcm tuh..
ade jerkk.well,memandangkan entry nie pon tok lelaki kan.
why not,aq puji kasi diorang senyum dengan kenyit kenyit mata sket..ahaks~~
thenn,,kalau yang tengah bercinta tuhhh..
dah macam diari harian seyhh..
serius,aq tabik spring ar kat mamat yang jenis cerita kisah cinta dia dekat blog..
sebab,xsemua lelaki akan buat mcm tuhh..
pastu,as i mention before,diorang kan straight to the point..
paling sedap baca part part maki hamunn..
perhhh,,xcover line seyhhh..
jenis memang cakap x pandang kiri kanan kan.hahaha.
xpelahh,aq xkesah lah!
at least diorang x hipokrit..
dah tulis entry time tgh marah kan..
confirm ar sumpah seranah keluar sebijik sebijik tanpa perlu menapis.
terus tekan "publish post"..hahahhaa.
that's cool dude! i liookee~~
thennn,of cos lahh..perempuan nie intention dia pada lelaki..
honestly speaking, through this medium,aq dapat mengenali dengan lebih mendalam sifat and kisah kehidupan dia.
yerk,,stalker je lahh..nak dekat segan plak!*sejak bila aq jadi pemalu?*hahaha.
tapi,kebanyakannya jenis suke buat entry pasal benda benda penting like isu isu semasa.
that good also..agak agak malas nk baca surat khabar,baca je lah blog diorang.
see,easy kan!!
wahhhh,,nie aq puji nie bukan nak suruh lelaki usha ke,or nak tarik perhatian bakal mak metua ker or nak buat tambah koleksi kwn lelaki aq plak.
again,just wanna share something that i watch through my eyes..
**to lelaki,keep on writing dude..**
peduli ape orang nak kata.
janji korang happy!!
okeyy,spread love ;)

4 comments:

Para PencariMu said...

Like sejuta kali taw..hahaha...

Elih Japahar said...

Suka entry ni...datang terjah sini dari http://ceriagurlz.blogspot.com/2011/07/saya-dan-mereka-di-kumpulan-7.html

salam perkenalan :)

NasZ said...

singgah sini dari segmen promote blog..salam kenal..

saya dari group 4..

jemput ke blog saya ye?

MOHD NASER.com

atiqah tajudin said...

hahaha...betol2....kadang2 kalo org laki ber-blog, lg sweett ok....it shows their 'inner' side sometimes..which nobody can look through