Monday, July 25, 2011

KEDUA-Asyraf Bakti



assalamualaikum and hello readers.
entry nie aku nak buat special untuk one of my classmate.
his name is asyraf arshad.
kenapa aku gedik gedik nak buat entri ni tok dia?
sebab dia lah yang tulis buku tuh.
actually buku tu is like a diary.
aku cume nak cakap aku tabik spring lah dekat dia.
sebab jarang kan kita dengar lelaki menulis.
aku sendiri pun kadang kadang malu sebab tak pandai berkarya.
hehehe.kalau mengira aku reti lah.
senget kan kau ain!!

dlm diari ni,ape yang aku suka ialah apa yang disampaikan semuanya berkisar tentang kehidupan dia.
serius,aku baca gelak sorang sorang.
when the time babak babak maki hamun.
hahahha.aku tak pernah nampak dia maki hamun weyhh.
tuh pasal aku tergelak.
then,dia cerita jugak trip kitorang before semester break.
kitorang pegi perlis.
yang paling aku ingat kesedapan makanan mak hairee.
pegi siotttt~~
mula mula budak budak ni madah pass nasi banyak banyak dekat aku.
ingatkan tak habis sekali habis seyhh.
just a simple lauk,sambal belacan and lauk kari ayam.
sedap doe..
dayat makan tak pandang kiri kanan aku nengok.hahaha.
lepas tuhh dalam diari nie jugak banyak cerita tentang si boboy tuh.
boboy tuh kucing peliharaan diorang.
tak tau lah ape jadi dekat dia tuh.
boboy tuhh comel weyhhh.
dengan dia sgt lasak.
tuh pasal diorang syg giler.
hahahhaa.
dlm diari ni jugak ade cerita mcm ne dia kerja for 1week break.
aku paling ingat ayat dia 'drive thru the hell'

hahahhaa.as i mention just now,aku tak pernah nampak dia maki hamun.
tuh pasal terkejut mak baca nyah!susuk mak lari kejap sebab gelak banyak sgt.hahahhaa.
lastly,aku suke gmbr kulit depan dia.
tak ramai orang boleh berfikir di luar kotak pemikiran seperti dia.
sebabnya,betul ape yang dia katakan.
tak ramai orang akan kutip sekali dengan penyepit baju.
yang diorang angkat hnye lah baju.
penyepit baju di biarkan sedangkan ianya berguna kan.
bagus kawan!kau membuat kan aku berfikir di luar pemikiran aku ni.
cukuplah sedikit ulasan tentang diari dia nie.
tak boleh ulas lebih lebih.komisyen tak jalan jugak.hahaha.just kidding!

next,aku nak cerita macam mane aku kenal dengan dia.
aku satu kelas dengan dia.
and i admit that aku start mengenali and sedar tentang kewujudan dia pada semster2.
sebab sem1 dia senyap sangat.and dia nie agak shy shy cat dengan perempuan.
nak tegur pon aku plak yang rse malu.hehehe.
and aku nie jenis suka tengok senarai tandatangan kedatangan tau.
and lepas tuh aku start buat muka pelik
'pehal mamat nie punye sign sentiasa berubah ubah'
hahahhaa.
korang nak tau dia buat ape?
kalau that time ade test kan.
nanti dia sign dlm bentuk sign dia tuh dia akan tulis sekali 'test'
kalau ade kuiz dia letak 'kuiz'.aku tak tau ar plak kalau final exam
slip kedatangan tuh dia tulis ke tak 'final exam'.hahahhaha.
lawak doe dia nie..and dia nie jenis berkias tau.
the way he talk sometimes make me think twice and boleh buat satu kelas gelak.
during the presentation plak,i must say he is one of the best presenter in my class.
sebabnya dia mampu menguasai pemikiran dan penglihatan kitorang.
aku ingat lagi masa presentation marketing,the lecturer said that,
'asyraf,if i am a consumer,for sure i will buy your product.
because you are exactly like a salesman'.
gila kauu lecturer sampai cakap macam tuhhh.
hebat tak hebat kann.
next,presentation operation management pulak dia siap boleh buat lawak and siap sindir lecturer lagi.nasib baik kau student kesayangan dia weyh.hahhaha.
lepas tuh dalam facebook kan mula mula muncul kau dah buat orang gelak dengan nama kau.
'sentap hati mak su'.hahhahaa..berdekah weyhhh..
walaupun dia ni jenis tak banyak komen sgt dekat status aku tapi even one comment from him can make me laugh.serius weyhh!
hahahaha.bila di fikir balik,that one of my reason kenapa aku suke stay merbok tuhh.
sebab kawan kawan aku yang perangai senget dah tuhh sewel.
aku pon jadi sewel weyhh layan kepala otak diorang sume.

attention; kepada peminat peminat setia asyraf,jangan sentap sentap tau.korang jangan ingat aku syok kat dia plak.i'll make this entry is just to give some appreciation about his diary.kang tak pasal pasal privacy aku diganggu plak oleh kelab kipas susah mati kau acap.sorry to your girlfriend!.nak amek dia amek lahhhh..aku dah ade ar...(ayat bapak bajet seyhh)

nota untuk para pencariMU; kau bile lagi amirrul hidayat?nak publish kan karya kau?.madah senyap jerk.blog pon lagi nak private mula mula dulu.no need to shy lah abg dayat!hehehee.

nota untuk semua: kalau rasa nak aku promote,sila lahhh bagi karya or ape jerk yang interesting.sebab aku nie jenis susah nak minat pada sesuatu benda.cth;aku sendiri tak suka baca novel,tapi cerpen aku suke.hehehe.and and and komisyen jangan lupa.kalau terpetik nama aku secara langsung atau pun tak langsung..


**acap,komisyen tauuuuuu..hahahhaa..(ayat nie dah jemu kau dengar kan)



~~klo korang nak tengok blog dia.klik jerk picture kat atas tuh

entri fresh dari johor bahru,
ain (:

Sunday, July 24, 2011

Segmen Miss Nadya :: Motif Kenal Blogger Lain


assalamualaikum and hello readers (:
a million thanks to tuan punya segmen nie.

nama nur farahain.boleh panggil ain.umur 20 tahun.sweet twenty gitu.ahaks.asal johor bahru,johor but then belajar dekat kedah.i know its too tooooo farrrr.hahhaa

klo korang nak join sekali,klik jerk dekat gmbr comel merah jambu tuhh.
okey!tke care.
spread love (:

Saturday, July 16, 2011

aku blogger negeri johor




assalamualaikum and hye readers.
tertarik nak join this segmen sebab misi utama tuan punye segmen nie.i liokee~~


daerah;JOHOR BAHRU(:


tempat atau makanan yang menarik;macam macam menarik dekat sini.wah!nampak mcm promoter tak?hahha.yang bestnye boleh lambai lambai tangan dekat singapore through stulang laut.and boleh naik ferry untuk ke negara seberang indonesia yerk ibu ibu bapak bapak semua.

makanan yang menarik mee rebus hj.wahid(favourite woo),ape lagi ehkk.hah,kacang pol dekat kedai bomba..untuk maklumat lanjut sila gunakan khdmat encik google yerk.hahhaa (;


tempat belajar;luar dari JOHOR...terlalu amat sgt jauhhhhhh..nunn di utara sana..UiTM kedah



macam biasa,nak tumpang join sekaki segmen nie.boleh klik gmbr encik handsome tuh.
spread love!ain(:

**segmen kenal blogger sampai juling**

assalamualaikum and hello readers (:
its good to meet a new friends from blogger.yeah!
againn,,i am really interested to join segmen-segmen yang di buat oleh blogger blogger kreatif.
congrats and tabik spring ar dekat you all.
bagi mengisi masa lapang yang memang lapang nie..aq join ar segmen segmen nie..
nanti dah masuk sem depan x de peluang nti.sure busy je memanjang.ahaks!

nama famous;AIN (:
tempat belajar atau keja;still belajar dekat UiTM KEDAH.
kata-kata untuk tuan punye segmen;stay chill! stay cute!!and stay to do more interested segmen okey.

**note;if you all nak join sekaki klik jerk picture comel tuhh okeyh..
spread love-ain(:

Thursday, July 14, 2011

SEGMEN JOM KENAL DAN TAMBAH RAKAN BLOGGER

~~assalamualaikum and hello semua..again aku minat nak join segmen terjah menerjah nie..hahhaa..suke suke suke sebut...

okey;
nama panggilan blogger:ain (:
tarikh mula blog:since 2007.then,stop sebab frust bercinta.ahaks,TERLALU SIBUK!.thenn,aq buat come back..so,official nye this year 2011.ngeee~~
rakan blogger kini:27 orang..sket kannn...
target tambah rakan blogger:nak target tinggi2 pon takot ke lauutt jadinyaa.so aq harapp dapat cecah 50 pon okey what..hahaha.
nota nota;for more info..just klik gmbr comel kat atas tuhh.okeyh!adios..

grey itu kelabu,

assalamualaikum and hye semua..

this entry aq nk citer kat korang yang grey itu sebenarnya wrne kelabu.

hahaha.bengong punye ain!kitorang tau lah..

sumpah,nampak benor senget kepala budak nie.
okey,actually..i am now addicted to this colour.

tgk blog aq jelahh.warne ape murid-murid?
warna KELABU cikgu!oh pandai betul semua..hahaha

warna kelabu nie ala ala retro style cket kan..

and aq suka kaler nie sebab unik kot..hahaha

klo x kenapa aq berani pilih kaler nie untuk tema baju raya tahun lepas?

ahaks,dah dengar dah suara suara sumbang ngutuk aq..

budak nie buta ke ape?warna kelabu taik anjing nie dia kata lawa?

sumpah!old skol siot..and mangsa fashion agaknya.hahahha

just like i care?hehehe. (=

yurp,i am totally agree kebanyakkan manusia x berani mencuba kan.

and biasanya orang trauma dengan bunyi warna nie.

cuba kita sebut sekali lagi 'K-E-Lautttttt'.....hahahhaa

okeyyy serius sket! 'K-E-L-A-B-U"

bunyi macam ishh,,susah nak mix and match kaler nie..

cube dulu baru komen.

xpon klo agak2 lidah tergeliat nak sebut kelabu tuh,,speaking sket!

it's grey colour!wahh,,,kemainnn over kau nyebut nya!hahaha

okehh.aq memang dalam kepala otak asyik ingat warna nie jerkk.serius lawa doe..

caya ar cakap muka budak suci nie~~euwww,,mintak penampar ini budak..

**cube tgk pic atas nie..wall dia kaler kelabu a.k.a grey kan?seee,LAWA kann..cakap lawa lahh..klo x aq lempang..hahahhaa**

okeyy,pesanan penaja yang x berbayar; cube lah sesuatu yang baru!hehehe.bye! (:

Tuesday, July 12, 2011

**LELAKI VS BLOG**

assalamualaikum and hello semua..
hari ini aku dapat idea nak tulis entry tentang 'lelaki vs blog'
fuhhh!! tajuk makin lama makin x buleyh blahh kan ain..
lately nie,korang perasan x lelaki pon dh ramai yang ade blog?
yelah,before this..perempuan jerk jenis suka menulis kan..
tgk novel and cerpen jelahh...madah nama perempuan jerk ade kan..
erk,doesn't mean entry aq ni nak kutuk lelaki..
xde terlintas walau sesaat pon kann aq nak sentuh perasaan lelaki..ahaks!
aq cume nk luahkan ape yang aq lihat,ape kata org ..show the expression!
cehwahh..hahaha..
well,dunia makin hari makin maju kan..
that is why lahh lelaki pon mula minat dlm dunia blog nie..
then,diorang nie jenis simple tau..
sepanjang blogwalking aq,diorang jenis tulis entry xpanjang mana pon..
tp rasa sweet sour salty tuhh memang cukup..
in short,they are straight forward..
xpayah nak ade kata pujangga or madah berhelahh..hahahhaa (:
in real life pon kita dapat lihat kan diorang jenis straight forward.xcaya?

**contoh:
lelaki;I nak tgk assignment you boleh?
perempuan;sure..you datang dekat library.
lelaki;k.will meet you there!

nampak tak dekat sini..
apa yang lelaki nak dpt cepat dan mission accomplish..
sebab diorang jenis straight forward..
okey,doesn't mean perempuan xmcm tuh..
ade jerkk.well,memandangkan entry nie pon tok lelaki kan.
why not,aq puji kasi diorang senyum dengan kenyit kenyit mata sket..ahaks~~
thenn,,kalau yang tengah bercinta tuhhh..
dah macam diari harian seyhh..
serius,aq tabik spring ar kat mamat yang jenis cerita kisah cinta dia dekat blog..
sebab,xsemua lelaki akan buat mcm tuhh..
pastu,as i mention before,diorang kan straight to the point..
paling sedap baca part part maki hamunn..
perhhh,,xcover line seyhhh..
jenis memang cakap x pandang kiri kanan kan.hahaha.
xpelahh,aq xkesah lah!
at least diorang x hipokrit..
dah tulis entry time tgh marah kan..
confirm ar sumpah seranah keluar sebijik sebijik tanpa perlu menapis.
terus tekan "publish post"..hahahhaa.
that's cool dude! i liookee~~
thennn,of cos lahh..perempuan nie intention dia pada lelaki..
honestly speaking, through this medium,aq dapat mengenali dengan lebih mendalam sifat and kisah kehidupan dia.
yerk,,stalker je lahh..nak dekat segan plak!*sejak bila aq jadi pemalu?*hahaha.
tapi,kebanyakannya jenis suke buat entry pasal benda benda penting like isu isu semasa.
that good also..agak agak malas nk baca surat khabar,baca je lah blog diorang.
see,easy kan!!
wahhhh,,nie aq puji nie bukan nak suruh lelaki usha ke,or nak tarik perhatian bakal mak metua ker or nak buat tambah koleksi kwn lelaki aq plak.
again,just wanna share something that i watch through my eyes..
**to lelaki,keep on writing dude..**
peduli ape orang nak kata.
janji korang happy!!
okeyy,spread love ;)

Monday, July 11, 2011

~~segmen promote blog~~



assalamualaikum and hye everyone! this is the first time aq join segmen yang ade dekat dunia blog nie.teruja! ahaks, (=

tarikh xingat,tapi actually aq start join dunia blog nie since 2007 untill 2009 if i am not mistaken.then,aq stop kejap.too busy.ahaks, and mood nk tulis blog gone by the wind.hahaha.so, skrg nie rse semangat balik tulis blog..hehehhee..
followers pulakk.sumpah,bapak ciput..bawu 15 ketul je kan..sebab aq dulu blogwalking tp x penah nk promot blog aq dkt org yg aq x kenal..setakat mmber2 jerk aq promot...hahhaa.so,dlm segmen nie..aq nk try something new..rse malu jugak sebab follower sgt sket je kan.hahhaa.tp,klo x cuber nasib..kita x taw kan what is going to be happen next.hehhehee.

Sunday, July 10, 2011

RUMAH SEWA~~

assalamualaikum and say hye to everyone..
just wanna share,rumah sewa dah jumpe..
hehehe.totally happy and rse lega..
sebab risaukan takot terpakse merempat nti..
my beloved housemate, ready to face the life together..
ingat,sentiasa giler,sewel,senget and sopan santun..hahahha
jom jom jom KAROKE,SHOPING,MERAYAP,PEGI PASAR MALAM,BERGELAK KETAWA....
do not forget TO WORK HARD AS MUCH AS POSSIBLE..paksa diri jugak tau..
***bela kucing?hehehhe.tgklahh..i do hope that my ASLAN still there..
***mcm nak kne paksa memasak jugak..to save my money woo..
***tegur aku kalau aq malas belajar..penting nie!!..
hope,nanti semuanya berjalan dengan lancar yerk..
aq risau sgt2 weyh..sebab 9 subjek weyhh.its really hard..
lastly,tak sabar nak jumpe korang..sayang korang sangat-sangat.
again,thanks a lot because they accept me as what i am..







with love;
ain

Sunday, July 3, 2011

**SCHOOL OF MUSIC**



assalamualaikum and hye hye hye.tajuk entry sekolah muzik?woah,sound interesting kan?erk,,okeyh..perasan kejap!.

around 11am tadi aq tolong hntr abg aq gi kelas gitar dekat taman perling,jb.mesti korg terfikir knape aq lah yg kne tlg hntr?sbbnye abg aq demam teruk.xleyh drive.so,adik dia yg bermurah hati nie wpun mengantuk layan kn jelah.penyakit mengantuk nie mmg sllu dtg nak2 klo semester break.hahhaha..

owh,lately ni jugak aq dh terase mcm jd secretary..surat ker,important document ker or any things that related to my brother and my youngest brother work aq kne wat.mne yg mmpu aq tlg aq tlg.best jugak weyh!mak aq siap pesan agi,nnti 10% of your profit bagi kat ain.hahahaa..

proceed about the school of music,aq pon hntr lah abg aq tuhh.nak sgt belajar main gitar.even dy boleh lah expert but dy nak lebih byk info kott.biaq pi dy lahh.suppose to be semalam.but then,dy kerja at the same time terlalu sakit,so postponed the class.

he said that best lah bljr situ.lagipun around 30minute jerk belajar.

aq nie plak dok layan perasaan dlm keta.pe lagi.increase kan volume radio and karoke lahh.hahhaa.aq x peduli org nak kata ape.sambil2 tuh,aq buat bajet for next semester..wah,,kena byk berjimat nie..hahaha..

oh yerk,actually it is not like the normal school.i mean it is actually sebuah kedai muzik at the same time dy bukak kelas tok mgajar.

so,sambil2 dengar lagu tuh..as usual.tengok gelagat manusia.itu hobi aq.hehehe.aq tgk ramai budak comel plak tuh..masuk dlm tempat tuhh.teringat aq kecik2 dulu pakai beg kaler pink,baju 1 set warna pink..wah!i miss zaman muda-muda dulu..hahhaa.

majoriti budak2 nie adlh chinese.and kebanyakannya singaporean.aq rse lah.sbb nmpk dyorg turun kereta no flat singapore.

my brother told me that dyorg nie majority belajar main keyboard and piano.sound like great kn..rumah aq ade keyboard tp aq xpenah ade niat nak belajar.

sbb aq xsuke bljr baca note2 tuh.so,dlm kepala otak aq terus berangan yg nti klo aq ade anak,aq nk dy bljr muzik.if dy minatlah.klo x,xkn nk paksa.hehhehe.

actually belajar muzik nie best tau..padahal baca note pon x reti!so,klo nak suruh aq masuk dlm bidang muzik,setakat jd vokalis tuh boleh lahh..

nak main instrument tuhhh.mintak maaff..xreti..and xde niat nak mgetahui nya.hahhaaa..

so,pada korang yg suke pada bidang muzik nie,proceed with that!

well, irama dan lagu memang x dapat dipisahkan.hahaha.okey that it.. ~~ain8291~~