Friday, August 26, 2011

ANTARA JB DAN SP...

assalamualaikum and hello readers.
aku rse agak sebak sket sedang aku menaip nie.
sebab tinggal beberapa hari jerk lagi aku akan mulakan semester3 di negeri orang.
dahlah jauhhhhhhhhhhhhhhhh anddddd i feel like i wannnaaa cryyy now! :'(
kenapa aku letak tajuk ANTARA JB AND SP?
sebab jb tuh tempat tinggal tanah tumpah darahku.hahahhaa
sp plak tempat tinggal aku demi meneruskan pelajaran aku.
okeyy aku tergedik sket nak letak satu cerita jb and satu cerita sp.saja nak buat drama sebabak kot kot pengarah suke ker boleh buat skrip tok citer baru.hahahhaa.



  • JOHOR BAHRU MEMANG AWESOME (:

kenapa aku cakap awesome.weyhhhh,dah 20tahun aku dok situh.tak de pindah pindah.dekat jb nie,aku ade family yg memang amattt sgt aku syg.ibu,sorry kalau ain kadang kadang atau memang selalu sakitkan hati ibu.ain mengaku ain bukan seorang anak yang baik.tapi ain cuba jadi yang terbaik.insyallah.ain janji ain akan bina masa depan yang baik untuk kita semua.lepas tuh,abg aku pulak ade mengeluarkan kata kata sampai aku tersentap.sedih woah ayat dia.dengan adik aku nye lagi.aku sedih sgttttt..i should be lucky dalam kami tiga beradik nie.tak yah citer ar ape yg bertuah nyer aku.is just aku rse bersyukur sgt.yerk,ALLAH memang adil.aku masih ingat kata kata abg aku 'ALLAH tuh adil.cepat atau lambat nye balasan setiap mnusia tuh hnye ALLAH sje yang tahu.kita sebagai manusia nie perlu kuat untuk teruskan hidup'.fine,,SENTAP AND SEDIH LAGI MENITIK AIR MATA.next,walaupun aku dikurniakan adik beradik dua2 lelaki and sket jerk tapi best tauuu..malam2 nanti,diorang ajak aku lepak gi cari burger smpai merayap bandar jb ,tengok laut.and the best things is kitorang suke borak borak sampai semua tertido.hahhahaa.tuh yang aku tak kekok sgt bila lepak dengan budak lelaki.dah terbiasa orang kata.hehehhe.next,macam mana sedap makanan yang aku makan,MASAKAN IBU aku adalah yang terbaik.kalau tak tambah kan,memang silap besar lah.and lately nie i admit that aku semakin cinta lagi sayang lagi suka layan budak budak kecik.budak budak kecik nie adik beradik aku panggil 'anak anak malaysia'.hahahhaha.anak anak jiran aku tuh memang pandai amek hati aku.setiap kali kitorang keluar rumah mesti dia tegur.dengan gaya pelat lagi tak paham ape diorang cakap.aku layan kan jelah.selalu klo aku nak keluar,diorang mesti ckp 'bye bye kak ain'.oh my allah..so cute lagi awesome gituhh.look like johor bahru are trully colourful my life but then i have to teruskan perjalanan aku dalam mengejar impian dan membina kehidupan.seriusly aku sedih sangat sangat nak tinggalkan mereka.aku sgt sgt sayang pada mereka.without them,i am nothing.duduk di bandar and duduk di kawasan yang agak kampung memang banyak perbezaan nye.dengan jem memanjang,barang semua mahal,tapi tu lahhh.aku kena jugak tinggalkan home sweet home aku nie.aku selalu cakap dekat diri aku 'alah,ain kejap jerk kau duduk merbok nie.kau datang sini pon sebab kau nak dpt segulung ijazah.tuh jerk'.its true,4 month break membuka minda aku untuk terus mematangkan diri aku.sampai aku membuat perbezaan antara jb dgn sp lagi.hahahhhaa.actually banyak lagi yang menarik tentang kehidupan aku disini.tapi setakat nie jerk yang terlintas dlm kepala otak aku nie.maklomlah cuti lama sangat otak jadik lembab lembab gituh..hahahhaa



  • SUNGAI PETANI YANG INDAH *-*

lebih tepat lagi aku tercampak di bumi merbok.ape yang best nye duduk situh?aku ketagih bau getah tuh weyh.hahahhaa.gila kau!mula mula memang tak selesa tapi lama lama dah jadi biasa plak.kata orang tak kenal maka tak cinta.dekat sini jugak banyak yang buat aku berubah.yang paling penting aku menjadi semakin matang.wah,ayat berlagak kau kan hebat seyhhh.hahahha.jujurnya,sesusah mana pon subjek yang aku kena belajar aku akan sedaya upaya belajar so that aku akan lebih faham.aku pegang satu prinsip 'lebih baik dapat jawab sket drp tak dpt jwb lgsg'.see,boleh jadi motivator tak gaya aku bermadah helah nie?hahhahaa.dulu,aku jenis cepat berserah pada ALLAH.tapi usaha ciput jerk.now,im changing.alhamdulilah,sedikit demi sedikit ALLAH tunjuk kan pada aku.aku mengaku terselit jugak cerita sedih dekat merbok nie.hurrmm,,tapi ALLAH tunjuk sikit demi sedikit.and di sini jugak aku cube selami perkataan KARMA.haishh,tak nak cakap pasal tuh!fullstop.walaupun dulu rasa berat hati aku nak jejak kan kaki di bumi merbok nie,tapi perasaan tuh bertukar bila aku jumpa kawan kawan yang sememangnya awesome.best sgt sgt.yelahh,aku tak kenal sorang pon dekat situh last last aku dapat gark life aku yang best lagi manis manis belaka.aku tak sabar nak buat drama sebabak dengan mereka.cuma yang tak bestnya aku pon tak faham kenapa orang suka pandang slack dekat aku?sebab aku orang luar kah?hah,yang penting aku duduk situ sebab aku nak belajar dan jugak timba pengalaman berada dekat tempat orang.betul lah orang kata kita kena biasakan diri kita dengan adat dan budaya tempat tuh.aku cuma berharap sem depan aku lebih tabah dalam meneruskan kehidupan aku di situ.aku nie kadang2 cepat lalai.yelah,dekat dekat final baru nak study.bukannya nak study constantly.insyallah aku akan cuba yang terbaik.


tu jelah kisah yang tak berapa best tok aku cerita dekat korang..sebab mood aku nie kot menyebabkan aku gagal menyediakan sinopsis kisah sedih aku dengan baik.hahahhaa..what can i say.setiap tempat punya kelebihan and kekurangan yang tersendiri.to my friends at there,tolong betulkan aku andai aku silap.tolong beritahu aku andai aku alpa dengan kisah lama.tolong bagi semangat dekat aku kalau aku down.tolong aku kejar cita cita aku nie dulu sebelum berjumpa dengan cinta sejati.fuyooo,ayatt last last tuhh tak menahan.hahahhaa.


sekali lagi fikiran aku tertanya


"akankah hari hari ku nanti masih sama seperti semester semester yang dulu?"


ikhlas lagi suci,


akuainkausiapa.blogspot.com

Saturday, August 13, 2011

SEGMEN CX'S:GENG UITM BY CAMPUS


ASSALAMUALAIKUM and hello readers.
aku teruja nak join segmen nie..best weyhhh.
semestinya sebab aku sayang uitm tuh.hahhaha (:
nak join klik gmbr comel tuh (kasi bodek sket).hehehhe.
bukan tuh jugak,have to answer the simple questions.

**UiTM campus mana : UiTM Kampus Sungai Petani,KEDAH.known as UiTM Merbok.

**your course there: Bachelor Business Administration (Marketing) (bizmark) BM220.

**Part berapa : Bulan september nie masuk part 3. (:

last last last nak cakap jugak.

"UITM DI HATIKU "
-AkuAinKauSiapa.Blogspot.Com-

Friday, August 12, 2011

"MAK AKU RASA PELIK BILA AKU..."

assalamualaikum and hello readers.
mak aku rasa pelik bila aku..(kali nie aku tak nak mintak sambungkan ayat tersebut)
takut dapat penampaq!hahahha.
kejadian nie masa sahur pagi tadi.
"ain,amek lauk tadi banyak mane?"
so,aku terpaksa pecah kan rahsia nie.
"ibu,ain sebenarnya dah muak makan nasi"
sorry,terpaksa jujur.
aku tak pernah reject makanan mak aku masak okey.
its just aku memang dah muak giler makan nasi.
mungkin mak aku sedar sebab semalam abang aku tak de.
kalau abang dengan adik aku ade,memang lah dia tak perasan.
sebab diorang kalau makan memang dasyatt lahh.
tuh pasal aku tergoda dengan makanan and nafsu makan aku tak dapat di kawal.
cehwah,salahkan orang lain plak.
fineee,,naik sem depan aku kena banyak diet giler!
family aku dah sound gile babeng dahhh.
"make sure ko balik cuti sem depan kena turun berat badan kau."
"ang duduk merbok banyak makan ka?".pandai jugak adik aku cakap utara.hahaha.
tuh jela aku nak citer.
serius,kalau time sahur tuhh aku paksa diri dengan rela hati jerk nak makan nasi tuh.
againnn,aku tak pernah reject masakan ibu aku tuh.
cuma aku tak nak susahkan dia masak macam macam just to follow kehendak aku jerk.
and kalau bukak puasa kitorang memang jarang beli nasi.and lauk pauk.
just makan benda yang like like jerk.(ayat tak menahan)
macam roti john,kebab ker mee rebus ker.nie like like ker?
hahahhahaa.
kepada nasi nasi sekalian,seriusly aku tak pernah benci dekat korang semua.aku bersyukur aku dapat makanan yang cukup cuma sekarang nie tekak aku tengah sewel kot.hahahha.
-AkuAinKauSiapa.Blogspot.Com-

"ANTARA LAGU DAN DIRI AKU..."



assalamualaikum and hello readers.
good to see the date of this day.
guess what?
hari ni dah 12 ogos 2011.
so,ade sebulan eh eh 29 hari lagi untuk aku menghadap semester 3 and mulakan kehidupan dekat bumi merbok nun jauh di utara tuhhh.

"ANTARA LAGU DAN DIRI AKU..."
sila sambungkan ayat tersebut mengikut kreativiti anda.hahahha.*gurau jerk doh!


kenape kenape kenape seyhhhh??kau kan ain jiwang karat tahap cipan weyhhh.
and i would say 'like i care?'.hahahhaha.
euwwww,,geli tau.hahahhaha

pernah tak korang terdetik di hati or tercakap ayat ayat cm gini:
"lagu nie fuhhh teringat kekasih lama seyhh."
"kau boleh tolong jangan play lagu tuh banyak kali tak?"
"ermm,boleh lahh.tak sedap mana pon lagu nie"
"setakat guna auto tune boleh lah kerek dengan lagu kau tuh"
"mula mula aku dengar lagu nie.mak ai,sentap tak sentap lah kan hati aku."



hahaha.that's few examples.mungkin ade lagi yang teruk kot.hehehe

on the way nak gi kelas,selalu aku dengar radio dalam kereta and housemate aku mesti dah bernanah agaknya dengar aku cakap 'aku suka aku suka aku suka laggguuu ni'.**baca dengan gaya gedik!
sebab ape,sebab semua lagu yang aku suka aku akan cakap macam gitu.hehehe

okey aku mengaku aku suke ekspresi kan diri aku mean to say nak luah kan perasaan aku melalui lagu.
sebab ape?aku nie gila karoke.gila menyanyi.gila update lagu lagu baru.
and aku memang respect lah sape yang pandai buat lagu tuhhh.
buat banyak banyak ehkk..sedap telinga aku dengar nanti.hahahha.

andd i really reallly LOVE(kasi besaq sket word nieyh) them who was addicted with karoke.
ade geng nak memekak and melalak lagi melayan perasaan bersama sama.
honestly speaking,them was AWESOME!(aku tak tau kenapa lately nie aku suke cakap perkataan nie).hehehehe*nampak gedik tak? (:

dulu kan masa aku dekat matrik,ade lah sorang mamat nieyh fuhhh.dia nie gile karok plus suke menyanyi.malam malam selalu dia call aku and dia akan nyanyi kan macam macam lagu dekat aku. hati aku berbunga bunga doh! hahaha.
kadang kadang lebih banyak menyanyi dari bercakap.sampai kadang kadang suara dia terus bertukar jadi suara itik.hahaha. what happen now between me and him?haik,tak yah citer ar.
let bygone be bygone..sorryyy**okey,takut nampak annoying plak di mata pakcik and makcik semua.hahahhaha.


what can i say antara lagu dan diri aku memang dah sebati dalam jiwa ini.

jangan marah aku kalau aku suka karoke

jangan marah aku kalau aku suka update lagu lagu dekat kawan kawan semua.
jangan kutuk aku kalau suara aku memang DAH SEDAP SANGAT! **phewww!

jangan cakap aku JIWANGGG KE LAUTTTTT.


THAT'S ME!...


"MUSIC IS MY SOUL,WITHOUT IT..oh my gossshhh"***B.O.S.A.N***


So,to you all...what kind of music do you prefer to hear? jom jom kongsi sesama.

okey,nice to see nice to hold.once broken.consider sold.(ayat merepek).


-AkuAinKauSiapa.Blogspot.Com-

Wednesday, August 10, 2011

SEGMEN:FAKTA TENTANG DIRI INI(FARAHAIN)

ASSALAMUALAIKUM AND HELLO READERS (:
aku nak join segmen niee...menarik!hahaha.
fakta tentang diri aku;

*aku kalau gelak memang bersungguh sungguh.gelak aku nie boleh di hayati oleh orang di sekeliling aku.hahahhaa.(hah,korang dengar tak?)hahhaaaha.

*aku open minded and andddd looveee to talk,nak kata aku mulut murai.so what?hahahaha.

*aku suka karoke.okey penyakittt nie memangg susah nak buang sampai sekarang.aku tak tau kenape penyakit nie memang selalu sebati dalam jiwa aku.agak agak tak mampu nak pegi karoke,nyanyi depan laptop pun dah rse puas.hahahha.

*aku akan rasa nervous bila berdepan dengan orang yang aku suka.haik,malu dohh!nie pon nak kne bgtaw ker hah?hahhahaa.so,time time gitu lahh penyakit shy shy cat aku muncul.

*aku suka merantau,mencari pengalaman baru and aku suke mencuba..sebab dari situ aku mula kenal spe diri aku yang sebenarnya.

***cukup 5 jelah fakta tentang diri aku yang tak seberapa nie***
thanks yerk cik athira husna buat segmen nie.hahahha

nak join klik banner comel pink pink tuh. (:

http//akuainkausiapa.blogspot.com/

jangan sama kan diri kita dengan orang lain...




assalamualaikum and hello readers.

ape yang aku nak cakap dalam entri aku kali nie ialah

'jangan sesekali kita sama kan diri kita dengan orang lain'

sebab ape?

tak semua orang kehidupan dia sama.

setiap manusia punya kehidupan punya cerita yang berbeza.


contoh:

kenapa orang sanggup melakukan kejahatan?

kenapa orang sanggup melakukan rasuah sedangkan dia tau tentang hukum agama?

kenapa orang kaya walaupun dah ade banyak harta tapi masih tak bahagia?

kenapa tak semua antara kita akan dapat memiliki kebahagian hidup?

kenapa masih ade manusia yang tak berubah walaupun dah banyak kali di tegur?


jawapan yang di cari adelah.

hah,,,baca balik tajukkkkkk entriii aku post tuh..

haishh,bukan senang tau aku nak letak tajuk panjang lebar gituh.

hahahha.sila berkelakuan serius okey ain (:

kenapa aku cakap jangan sama kan diri kita dengan orang lain?

sebab hanya diri kita je punya sebab punya alasan atas ape yang berlaku dalam kehidupan kita.

aku tau orang pernah berkata 'sekali kau buat jahat dengan aku,jangan harap aku nak percaya kau lagi'.

tak payah nak tuduh orang cik ain,kau pon pernah cakap macam gitu jugak kan.hahaha.

memanglah realiti hidup kan.

orang jahat akan sentiasa di pandang negatif oleh masyarakat.

tapi pernah tak kita fikir kenapa dia jadi macam gitu?

there must be a reason.setiap yang berlaku dalam dunia nie punye sebab lah.

kadang kadang dia terpaksa jadi jahat sebab orang di sekeliling dia tak melayan dia dengan baik.

pastu hati kita mesti terfikir 'ish,kau tak boleh nak fikir positif ker?...bla bla bla bla bla..'

lagi sekali aku ingatkan 'jangan sama kan diri kita dengan orang lain'

mungkin kita mampu untuk berfikiran positif.boleh bagi pandangan yang baik tapi tidak pada orang yang merase tuh.

pernah tak terdetik dalam hati korang 'ish kenape lah kau ni tak boleh berfikiran matang?'

'kau memanjang nak balik rumah bajet homesick,padahal kat umah pon bukannye ade ape'

tapi korang pernah tanye diri korang andai korang berada di tempat individu tersebut.

bagi aku,kita kena tengok background individu tu jugak.

mungkin family dia dah treat he/she like that.

that is why they tend to show their perangai manja tak tentu pasal and they didn't realise on what is actually they do.

sepanjang hidup aku yang dah 20 tahun lagi meningkat dewasa,ape yang aku lihat aku akan nilai sendiri.aku tetapkan dalam diri aku aku patut bersyukur dengan apa yang aku miliki sekarang walaupun kadangkala aku mengeluh.hehehe. (:

alhamdulilah,aku bersyukur ya ALLAH.

aku sentiasa ingatkan dalam hati,akal,dan juga perasaan aku.

"wahai nur farahain,jangan sesekali kau samakan diri kau dengan orang lain"


so,korang pon fikir fikir kan lahh.

ingat tau....


"JANGAN SAMA KAN DIRI KITA DENGAN ORANG LAIN"


ikhlas lagi jujur,

aku.ain.kau.siapa.blogspot.com (:

Saturday, August 6, 2011

bila aku ingat balik kejadian tuhhh...


Assalamualaikum and hello readers.
kejadian nie aku ter'flash back' balik sebab gara gara housemate aku msj
'salam,ain.agak agak nak balik sane semula biler?'
'bla bla bla blaaaa'
***conversation terpakse di sensored kerana mengandungi unsur unsur kelakar**
hahhahaa.just kidding!
hey,dont be so serius on my word okeyhh.
okey.from my title.
bila aku ingat balik kejadian tuhhh..
semua perasaan datang.
perhh,,mcm rojak yang jual dekat bazar ramadhan tuhh.
sumpahh,aku rase dah xsedap dah.
aku beli sekali je lah kan kau punye rojak asma tuh.
hahhaa.
ainnnnn!tolong jangan out of topic boleh.
mcm gini sampai bulan depan belum tentu org dpt tau citer kau.
boleh tak jgn nak show off sifat semulajadi senget kau tuh?
akuuu bermonolog dalamannn yerk.
nak marah aku?
bulan puasa dokk.hahahhaa.**gurau lah gile!**
kali nie dengan muka serius tahan gelak..
alkisah nya,aku ingat sampai bila bila tarikh 10 mei 2011.
first,aku nak sedekahkan al-fatihah buat arwah atuk aku yang meninggal on that date.
tarikh tuh sepatutnya aku balik JB.
tapi disebabkan ALLAH lebih sayangkan arwah,aku terus balik ayer keroh,melaka which is kampung belah mak aku.
aku memang terkejut masa aku dapat tau.
before that day,adelah ayah aku call cakap
'ayah kat melaka nie,dengan semua,atuk sakit'.
that time aku pon rse pelik no wonder lah mak aku jarang call aku.
rupenya ade something sad happened.
aku faham that time aku tgh final exam and for sure mak aku tak nak aku lagi tension
im going to cry!ya ALLAH.
and beberapa hari sebelum tarikh tu jugak im too busy.
sampai sehari sebelum hari kejadian tuhh.
aku tidur dengan lenanya bersama cik atiqah dan kucing busuk aeron tuh.hahhaha.
aku langsung tak sedar mak aku call and msj aku.
pagi tuh aku bukak mata sebab alarm bunyi.
then berape banyak tah misscall.and a few msj.
'salam,ain.atuk dah meninggal dunia pukul 1pagi td.ibu call tp ain tak angkat.terus balik ayer keroh tau'.
what a sad new datang padahal aku tengah teruja nak balik.
aku terus semayang subuh and baca yassin before aku siap siap nak gerak.
time aku baca yassin tuh berapa banyak air mata aku jatuh.
aku dah tak de kedua dua nenek dan atuk.
then aku bgtau tiqah
'atuk i dh meninggal'.
dia pon terdiam.mcm blur blur gitu.huhuhu.
lepas dah siap siap dah salam peluk cium si tiqah nie.
yelah,nak tinggalkan dia 4 bulan tuhh..
dengan berpakaian baju kurung and hati yang sedih.
aku memulakan perjalanan aku ke rumah dayat.
that time plak hujan renyai renyai.perh,hati makin tacinkk okey.
sampai jerk si dayat ckp
'wah kau ain,nak pegi amek exam lagi sekali ker?'
hahhaha.gile punye budak.
aku explain ar yg atuk aku meninggal and give him dua pilihan.
is either dia join aku terus balik kampung then dh selesai baru hantar dia balik or parent dia amek dekat melaka.
he decided that dia suruh parent dia pick up dekat melaka.
what can i say.i amm really sorryy.
dahlah banyak drama sebabak berlaku.lepas tuh makin tambah beban parent kau plak kan.
lepas dah letak barang barang dalam keta.
okey,dah macam orang tak balik bertahun kan barang barang kitorang.
aku mengaku barang barang aku dengan dayat memang bertanding lah.
aku tak tau spe juara.hahaha.
barang aku beg baju adelah dekat dua then ntah pape lah aku angkut kan sampai penuh satu bonet keta.hahahha.
barang dayat plak meh aku list kan.(:
printer,helmet,wimax,beg baju,beg laptop,raket badminton.
barang halim paling sikit.hahaha.
just dua beg jerk if i am not mistaken.
so,lepas dh letak semua barang pegi jap semeling.singgah umah buncit dzul.
nak letak barang barang tuttttttttt.is start with the letter 'S'.
alahh,yang budakk lakii suke sedut sedut sedut tuhh.pelbagai perisa.hahhaha
opsss,terpecahkan rahsia plak.mintak maaafff
aku ingat lagi time tuh sume pelik kenape aku pakai baju kurung.
fine,aku memang jarang pakai baju kurung.
hahhaha.
lepas aku dah cerita dengan detail.baru diorang paham.
mse nak gerak tuh si arm sempat buat pesanan penaja
'haish,nasib aku tak join korang.klo aku join nak duduk mne lah aku kan.drive elok elok.kalau ngantok benti or tukar tukar.jumpe lagi sem depan'.
wahhh,ada gaya penghafal skrip tak aku?
hahahhahaa...
oh yerk,aku dh nyanyok lahh.
tarik balik kata kata gaya penghafal skrip kau tuh.
tuhlahh.kau riak sgt ain.hahhaha.
before gi semeling tuh,singgah uitm.
abg abg handsome aku tuh si halim dgn dayat nak pi amek duit.
aku kena cerita jugak kejadian nie.hahhaa.ade cerita disebalik kejadian nie.sat noh!
kitorang memulakan perjalanan around 9am.i mean start from masuk highway lah.
mula mula dayat yang drive.
aku plak lupe nak isi minyak sebab before that day,kitorang gi perlis.
ade lagi banyak minyak.hehhee.
pegi isi lah minyak dan terjumpe our senior.hehehe.
dia naik motor nak balik teluk intan.(:
drama sebabak bermula apabila....jeng jeng jeng...
berhenti dekat R&R mne tahhh.dekat perak ar..
dayat cakap jom benti makan and nak cucuk agi.
bapak dia baru bank in duit.and halim pon nak cucuk gark.
dengan confident nie pergi cari atm,last last dayat gelabah.
eh mne kad bank islam aku??....
fine!muka dah cuakkk.dia pon terus pergi tinggalkan aku and halim.
dia pergi geledah dalam kereta.halim plak terus gi atm amek duit.
and sadly,kad dayat hilang di tiuppp anginn.hahahha.
and dia nak try ar pulak kad maybank dia.
last last kne telan.nasib si halim dah selamat amek duit.hahhaa
terus diorang call acap,arm and semua our geng yang masih stay dekat merbok tuh.
tok pegi uitm tgk ade tak card bank tuh kat situ.
dengan nada sedihhh.hilangg kemana tahh kad tuh
memangg tak tau kad tuh merajuk dengan dayat ker.hahahhha..
okey,tragis sangat.dengan keadaan huru hara tuhh.
kitorang tak jadi nak makan..terus masuk balik kereta and jalan terus.
aku terase that time semua senyap membisu.hahhaha.
yelah,bayangkan dia tak de duit kot.dua dua kad bank lenyap terus.
yang tinggal pon sen sen je kan.bak kata dayat.
hahahhaha.lepas tuhhh around pukul 12 kot.perut masing masing dah tak tahan.
benti ar makan.and dayat muka mcm sedih jerk that time.
aku rase kau nanges kan dayat...baek kau ngaku dengan aku.
pe ko ingat ko pakai rayban aku tak nampak ar mata ko bengkak?(:
kau buat buat gi toilet and aku&halim order ar pape yg ptot.
kitorang pakat boria makan nasi ayam dengan teh o.hhahaha.
lepas perut dah kenyangg.halim pulak drive.
dayat cakap dia ngantuk.padahal tak tido pon.
suruh aku amek laptop.boleh plak kau bukak maharaja lawak...
si kawan halim tuhh macam dah tak fokus bawak keta aku nengok.hahhaa
lepas tuh kau geledah beg kau.jumpa gambar gambar ehem ehem and sijil sijil ape tah.
dok cerita lahh kenangan lalu mengusik jiwa kau tuh.hahhaa
aku dah macam penjaga stor dah duduk belakang tuh.
iyelah,ape korang mintak aku kena carikan.hahhaaa.berdekah dok!
sampai bpe jam kemudian,aku ngan halim dah terdengar dah bunyi orang ngorok!
sah,dayat dah mimpi ke lauuuttt tuhh.hahhahaa
lepas meredah hutan belantara....akhirnyaaa sampai jua ke negeri selangor.hahhaa
boleh plak sesat.bukan sesat tapi sepatah haram tak tau jalan.
termasuk shah alam plak kan.shuld be msuk area cheras.
nak pi carik bandar tasik selatan.
so,halim pon dengan gagah lepas masuk tol tuh terus tanya orang dekat plus.
and pakcik tuhh cakap dh terlepas and kena carik station bus yang terdekat.
see,drama sebabak lagi disitu.
jenuh jugak lahh nak carikkk.pusing pusing punya pusingg jumpe gark.
fineee,,aku nakkk binatang gps tuh jugak boleh?hahhaha.
and halim terus serbu station bus uh and beli tiket.
yang kelakarnye tiket tuhh tiket terakhir balik kuantan.
imagine that!tiket tuh pukul4 ptg tak silap and that time around 3 lebih.
fuhhh,kalau tak menangis ar kau halim.hahhahaa.
then,its time for us to berpisah.again,halim pon cakap 'jumpa lagi sem depan'.
tinggal lah kitorang berdua..meneruskan perjalanan ke selatan.
borak borak ngan dayat.macam macam topik kuar.
sampai lahhh dekat ayer keroh melaka.
its time for us plak berpisah and buat haluan masing masing.
perhh,ayat kau klasik nasional siot!
hahhahaa..just kidding beb.
parent dayat plak tertunggu salah tempat.so,kitorang terpakse masuk balik highway.
and aku punye lahh bengong tersuruh masuk ke johor bahru.shuld be masuk ke kuala lumpur.
aku dah terbayang bau bau harum jb kot.tuh pasal meroyan semacam.hahha.
dh lah punya jauh distance between exit highway kg bemban and ayer keroh tuh.
agak nye mesti poning touch n go aku tuhh.hahhaha.
lepas dh masuk balik highway tuh.and its time for us tok berpisah.
mak dayat suruh hantar sampai kampung aku.tapi aku cakap aku nak cepat.
and tak nak lah susahkan diorang kan.
maka lenyap lah dayat dari penglihatan aku..
annnddd meneruskkaann perjalanan sampai ke kampung.
sampai pon semua dah selesai.
esoknya baru aku balik jb.
see,cerita nie macam macam perasaan ade.
aku mengaku aku sangat sedih pada mulanya.
tapi hero hero aku tuh mampu membuat aku tersenyum dan tergelak.
doesn't mean aku tak menghormati arwah.
its just when the time something sad happen and that time plak kita dari utara nie nak ke selatan.macam macam boleh berlaku.
tgk kami bertiga ni jelah kan..
ape yang aku boleh cakap.
a million thanks a lot to my superr duperr hero abdul halim asmawi and amirrul hidayat for the journey.i do appreciate you all.
again i must say 'korang kawan terbaik yang aku pernah jumpa dekat merbok tuh'
and now,im thinking akan kah hari hari kita masih sama seperti sem sem lepas?
dengan ape yang berlaku sekarang..
aku rindu dengan korang.
okey,mungkin orang cakap asal ehk entri kau banyak cerita pasal lelaki lately nie.
woi!ko ingat berjuta ke kawan kawan laki aku tuhh hah.sikit jelahh.
diorang berdua ni pon aku dah anggap macam abang aku sebab diorang nie tua setahun dari aku.hahhaa.tua setahun pon nak kecoh =P
koranggg,aku disini jugak nak mintak maaf kalau ape yang aku cakap mungkin buat hati korang sentap ker,ape yang aku lakukan nampak gedik lagi annoying ker.halalkan ape jua ilmu,makanan or whatsoever.



to halim:semoga kau berusaha gigih lagi.aku ingat kata kata kau 'tak boleh jadi nie,aku xdpt klh kan kau ain'.teruskan berkata sedemikian sebab aku makin semangat nak belajar bila ade orang cabar aku.hahha.kau ade ciri ciri seorang abang yang baik.kau cool weyh.tapi bile kau marah.sumpah,aku lari jauh jauh.hahhaha.semoga perhubungan dengan akak F berterusan yerk.yelahh,aku teringin nak tengok bila lah kuantan and langkawi nak disatukan.hahhaa.okey,aku senget sekarang nie.


to dayat:teruskan membina masa depan yang lebih baik.aku yakin kau akan dapat ape yang kau nak.its just dont you ever give up.ingat!kau member johor aku weyhh.bukan senang aku nak cari kroni johor mari dekat merbok tuh.hahahha.jangan mudah meratapi kegagalan or kesedihan yang menimpa dalam hidup kau.hidup mesti diteruskan.jujur nie,aku suke dengar mulut longkang kau bersuara.walaupun ramai orang jadi bahan kau terutama si yon tuh.tanpa mulut kau tuh.sure geng budak senget membisu.hahahha.

okeyhh,aku penah pratonton kan cerita diorang nie.tak ingat?
meh jenguk entri nie..
http://merahjambujingga.blogspot.com/2011/06/duapuluhenamharibulanenam.html



journey from south to the north nanti insyallah aku balik dengan housemate aku.bulan september nanti.insyallah perjalanan kami dirahmati oleh ALLAH.doakan yang terbaik okey.

**counting the days:35 days tinggal untuk mulakan sem 3**

spread love,
nur farahain(:

Thursday, August 4, 2011

wahai atiqah tajudin !

**gaya gedik ini makcik **

assalamualaikum and hello readers.
dah lme gark aku tinggalkan my muchuk cik blog nie.
internet cam taikk kann.
kau buat hal tak bagitau awal awal seyh.
kau tau tak bapak bosan tahap gaban lagi cipan.
broadband lak ayah aku guna.fine!
aku boleh sebut dlm hati jerk lah 'BOSAN TAW'
hahahhaa...luahan perasaan.
aku suke aku suke.
sebab cik atiqah tajudin call aku seyh..
konon buat suara ar gituu..
macam lah i tak boleh cam suare you kan senget..
hahahhaa.
what can i say..
'ini besttt brroooo'.
even i selalu chat dengan u through fb,but then mse u call tu kan perrrrhhhh..
sgt suka..
yelahh kita kan selalu borak sama sama.
so,bile cuti 4bulan nie.seems like mcm berpisah plak kan.
pe yg special sgt budak senget nie.
weyhhh,dia nie roomate aku tau.
aku suke dia sebab dia gila kot.hahahhaa
and dia nie lurus bendul tahap gaban.
lepas dah banyak kali kena buli , baru dh hilang sket penyakit tuh.
satu lagi dia nie blur sgt.
kdg kdg tuh ter'transfer' sket penyakit blur tuh.
hahahha..
dia suka makan pedassss..klo tak pedasss nanti dia mesti nak beli sos cili ape tah nama nye.
lupa plak.sat i tgh pikir ni youuu..alah,lupe lah.ni baru 4bulan tak jumpe.hahhaa
then,makcik nie giler kucing..sama lah dengan encik buncit dia tuh..
sampai sanggup culik kucing konon nak bagi special gift dekat gf dia lah tuh..hahhaa
okey,aku buat cerita palsu jerk(monolog dalaman).
terpulang nak percaya ke tak.hahahhaha.
jahat kan i.
tapi sebab dia dan housemate aku nie gila kucing a.k.a pencinta kucing lah dpt menghilangkan penyakit fobia kucing aku nie.
dulu aku memang gila syg dekat kucing.
berapa byk kucing aku bela dulu.
then,cam ne tah aku terus tak suke kucing.
sebab aku penah kne gigit kot.
dhla kucing tuh meleset2 dekat aku.
panggg,,terus kena gigit aku
pe lagi aku terus fobia ar.
so,aku memang tak suke kucing datang meleset dekat aku.
klo nak dekat2 takpe.hahhahaa.
then,cik atiqah tajudin nie dia giler kumpul shawl.
gile banyak dokkkkk.
siap buat segmen terjah 'jom terjah shawl tiqah'.
hahahhaa.
you,ready tau naik sem nanti.
i nak selongkar.hahaha.cukup 100 tak.
you jangan nak sorok sorok kan pulak.
or else you tinggalkan dekat rumah you.
i lempang nanti.hahahhaa
and dia ni jugak giler lagu lagu mandarin,tagalog,KOREA.
bajet hot laahhh kannn nyanyi laguu cam gituhhh jerk..
hahahhaa..i nie tau lagu melayu jerkk.
(okey,nampak sifat dengki disitu).
hahahhaa..pe lagi yang gila nye dekat dia ehkkkk?
sebab banyakkkkk sangatt.hahhaha.
sorryyy,i tak de niat nak memburuk burukkan you.
oh yer,kalo orang yang tak kenal dia mesti orang akan cakap dia nie sombong.
sebijik mcm aku lah.maybe that the reason kita berdua boleh serapat ini.
wah,ayat teknologi tinggi secanggih subtitle tuh..
hahahhaa.
again,i terperli youuu.sorryy from the bottom of my heart(baca dengan nada gedik)
ayat yang paling i akan ingat sampai bila bila 'the stalker is everywhere'.
dia selalu pesan dekat aku kalau aku nak kuar rumah.hahhaha.
hah hah hah hah,dia nie GILA makan kuih muih.
kuih muih tradisional lah.
annddd hantuuu pisang gorenggg...elok jadi zombi pisang goreng jelah you.hahahhaa
kalau balik dari mana mana kan mesti dia mintak singgah dekat makcik jual kuih tuh.
last last dia selalu pesan dekat aku SURUH SENYUM.
see,,dah mcm org gila kdg2 aku dibuatnye sebab practice senyum.hahahhaa.just kidding!
hurmmm,,tu jelahh kott nak habaq mai kat hampa sume.

pssstt;;im really really sorrrrryyyyyyyyy if i pernah sakiittkann hati you ker,termencarut kat you ker,termaki hammunnn you kerr.mulut i kannn mne boleh cover...ikhlas nie walaupun raya lambat lagi..mintak maaf awal awal noh..hahhahaa..i know when the time i am a bit tension ker,penat ker i suka buat muka andd tarik muka masammm i semasam buah mangga belum masak.hhahaa...sorrrryyy tauuu..i hope that our friendship will kekal selamanya.and thanks alot.you selalu jadi pendengar tegar radio kisah hidup budak bernama nur farahain nie.hahahha.



masa nak pi mandi tupah,hehehe(:


sayang giler and rinduuuu sangat dekat awak cik ATIQAH (: