Monday, November 7, 2011

"sejuk hati aku tengok budak kecik bertudung"

assalamualaikum and selamat har hari kepada dunia!
"sejuk hati aku tengok budak kecik bertudung".
phewwww,sumpah tak tipu.
kejadian berlaku apabila aku sedang menunggu nasi goreng kampung selama hampir 1 jam.
fine,nasib baik cacing dalam perut aku tak buat hal.
kalau tak confirm aku cancel order.
aku tak tau kenapa aku teramat sgt lah bersabar menanti order aku tuh.
aku faham sebab kedai tuh ramai orang datang.
mana tak nye banyak kedai makan tutup kan.
sedang aku menunggu,tetibe aku ternampak seorang budak kecik perempuan yang sangat sangat comel...and the best thing is dia bertudung.
sumpahhhhhhhhhhhh,,,,kau memang berjaya menawan hati aku lah wahai budak kecik!.
terdetik dalam hati aku "aku nak anak aku nanti bertudung jugak dari kecik".
i mean i'm not forcing her but insyallah aku akan beri bimbingan yang mencukupi.
but, aku terfikir...banyak lagi pasal agama yang aku tak tau.
layak ker aku pikul tanggungjawab tuh nanti?
haishhh,tak per.
learning process is the keyword for success.
i am also hope that my partner will guide me and be a good leader to the family.
insyallah.
choyyyyy!! kau berfikir terlalu jauhhhh seyhhhhh..
dah dah dah gi studddddyyyy and siapkan assignment.
hehehehee (:
<3 F<3

Sunday, November 6, 2011

beraya di tempat orang 'AWESOME' what !

assalamualaikum and hello dunia.
first and foremost,
i'm taking this opportunity to say
"selamat hari raya aidil adha"
okey, at first time aku beraya di tempat orang.
yes, its totally true beraya without family agak tacink lorh.
but then, ini lah keputusan aku.
lagipun cuti 1 week jerk.
is like macam tak berbaloi jerk aku nak balik JB..
and my parent pon faham situasi aku.
thanx a lot!
but, frankly speaking bila aku dengar takbir raya.
nak nangis pon ade jugak.
tapi cover lorh.
mula mula ingat nak datang rumah syiera which is my housemate pagi raya.
last last aku bermalam raya di rumah dia.
sebab aku call nk datang rumah dia sebab terlampau bosan.
and nak melawat 2 ketul si gary and ryan tuh.
last last dia suruh aku tidur rumah dia.
aku pun on jelah.
sejujurnya aku rasa bersyukur sangat sangat sebab layanan family kau syiera!.
seriously, umpama bidadari kayangan aku rasa.
tuh kalau aku stay lagi beberapa hari tak banyak plak lelemak aku terhasil.
mak kau masak super duper sedap.
betul lah orang kata "masakan mak lah masakan terbaik sekali".
tak aku nafikan ibu aku sendiri selalunya masak simple jerk tapi aku bertambah 2 3 4 dan seterusnya! hahahhaa.
malam raya tuh lepas makan kitorang tengok movie.
mula mula tengok bini-biniku gangster but sadly tak full and after that tengok lah kongsi.
okey! i admit that aku nie jenis ketinggalan zaman cerita cerita melayu.
i didn't say that aku tak support filem melayu cuma aku jarang dah tengok wayang.
caya tak? hohoho.
that night, aku merasa tidur dalam kelambu.
sumpahh,,dah lama tak merasa tidur dlm kelambu.
that why aku cakap aku dilayan umpama bidadari kayangan.hahahhaa..
yang kelakarnya pukul3 pagi ayam rumah syiera boleh plak berkokok.
i taught that dah subuh..dalam hati aku berkata "ayam sekarang canggih belaka.berkokok tak kira masa".hahahhaa.
then pagi tuh plak aku tengok mak syiera dok menggosok baju adik lelaki dia.
aku tersenyum.
teringat abang and adik aku.
macam mana lah diorang kat sana.
mak aku dah lah balik kerja pagi raya.
dengan huru hara nya cari samping, butang lah..
how funny it is.
lelaki time time tu lah nak cari perempuan suruh gosok baju dia, macam - macam lah.
lepas tuh aku pun mandi lah. segak berpakaian.sweet gituh! so what?hahaha.
pagi pagi tuh makan nasi goreng dengan rendang.
after that, tengok movie hantu bonceng.again, i must say that aku nie sumpah ketinggalan zaman seyhhh. sila ludah aku sekarang! hahahhaa..
then around that pukul12 gitu tetamu kehormat pun datang.hahaha.
our classmate si halim and kaizan.
borak borak lah sambil makan makan.
again aku makan lagi walaupun kuih kuih jer.hahhaha.
lepas tuh aku pun memenuhi lah permintaan syiera.
nak ke rumah abang tersayang!.hehehhe.
again, MAKAN LAGI! bihun sup.haishhhh,berguling guling perut aku.hahahhahaa.
lepas tuh balik semula ke rumah syiera and aku nak undur diri lah dah tak nak susahkan orang.
hahhahaa. besides that, sedara syiera pun dah mula kunjung mengunjung.
so, tak sedaplah aku stay lama-lama kat situh.huishh,,mak dia macam tak nak lepaskan aku.
siap bagi aku bekalan dunia akhirat lagi.
i mean again MAKANAN.phewwww,,,,bergumbira lah perut aku.hahahahaa.
bukan sket kot lauk pauk mak syiera bagi.banyak gituh!.
paling paling favourite aku SUP TULANG! thanks alot makcik.
and now, aku balik semula ke rumah sewa.
tuh pun dah kne bebel dengan ramai org.
ayah syiera cakap "ade ape duduk sorang sorang kat rumah sewa tuh".
pakwe syiera pon ckp " asl tak balik? tak bosan ker? nak kacau lah kat rumah sewa tuh".
hahahhaaa.

syiera pen"ceria" hari raya saya (:

me with my baby blue**

me with ryan si belang belang!a.k.a penyebab kematian ikan laga aku!hoho.

me with gary yang ramai peminat.aku nak tumpang populariti nieyh!


** okey! dengan ini aku dengan rasa rendah diri ingin mengucapkan jutaan terima kasih dekat keluarga syiera sebab terlampau melayan aku, dekat housemate aku sebab terlampau mengambil berat dekat aku,my classmate aku especially abang abang handsome sebab terlampau risau kenapa aku tak balik, my friends at merbok yang ajak beraya kat rumah,"thanks for your invitation kawan" and million billion trillion dan yang sewaktu dengannya diucapkan kepada keluarga tercinta sebab memahami diri budak ini.
love you all so much :)

Friday, November 4, 2011

kisah suka duka MY BUDAK KECIK ~~


assalamualaikum and hello dunia.
dah lama rsenye tak update blog.
sumpahhh,bapak sibuk giler weyhhhhh...
okey aku tak nak mengadu nasib aku.
takot annoying plak! hohohoho.
okeyy,hari nie aku dengan bangga nye nak citer tentang
"kisah suka duka my budak kecik".
kisah nie bermula bila aku terjumpa si budak kecik bernama amirah !
dia budak ipoh. aku berjumpa dengan dia sewaktu sem1 di m4-01-10.
hahahhaa.ayat aku skema taman seyhhh!
what can i say,aku bangga dengan ini budak.
ini budak tak pernah give up.
aku ingat lagi mula mula dia berkenalan dengan aku.
budak kecik nie dulu budak teknik.amek civil engineering.
imagine that,from cos tuh tetibe beralih jadi dip.in banking.
i know its totally hard.
siang malam tergolek terlentang budak nie dok study..
pehhhh,respect habis lahh.
dengan kekuatan dan semangat yang dia tunjukkan lah aku jadi lebih semangat and nak sangat sangat capai impian first class degree.
insyallah ain, lagi sket jer kau dah nak capai..cube dan cube!
to my budak kecik , i am totally super duper proud of you.
tak dinafikan awak dah macam adik saya.
sebab saya kan takde adik perempuan.
saya rindu sangat sangat dekat awak.
awak teman suka duka saya.
awak sangat memahami diri saya.
again again again and again, congratulation sayang for your result.
and ain respect lah dengan keputusan mira tuh.
ingat, grab this chance.
ini lah masanye mira nak buktikan pada mak ayah mira.
mira kan anak sulung.
jadikan diri mira tuh as a benchmark for your siblings!
and honestly speaking, awak jugak SEMANGAT saya taw.
kalau saya tak kenal awak, mana mungkin saya dapat semangat belajar dekat uitm kedah nie.
haishhh,,,,tak tau nak cakap ape lagi.
sumpahhh,,rindu sangat sangat masa pertama kita jumpe.what a great moments we have.
no matter what, youre my sweet budak kecik forever and ever.
ingat tuhhh.
sayang sangat sangat dekat awak.
with love,nur farahain.