Monday, July 23, 2012

journey from north to south part 2

assalamualaikum and hello semua dh lme gile tak berbloging. mood tak terase nak taip taip curah perasaan segala dekat sini.hahhaa. tajuk entri journey from north to south part 2, ini cerita peribadi yg rsenye nak kongsi jugaklah.sebab tak mengandungi unsur berbahaya.haahaa.
its start with bile aku dapat tau yang aku takde geng nak balik JB bersama.selalunye balik dengan junior. aku nie haa fokus sgt study(nak muntah baca statement nie) sampai lupe nak tanye dengan junior aku nak balik jb bile. at last, diorang dah beli tiket bus and i admit silap aku sebab tak sedar diri macam merbok tuh sebelah rumah dgn jb je kan.hahha.tak de nya nak plan awal2.hahaha.
aku pon lepas dapat taw cam gitu rasa mcm gelabah lahh kan. lalu aku pun text dayat "weyh,kau dh balik BP(batu pahat)?".blaaa bla blaaa,explain lahh segala masalah aku kat dia.then,halim pun tau jugak masalah aku nie.at last, we all decide nak balik sama.before the journey begin,
halim: "aku dah tak nak pakai seluar pendek lagi dah"
dayat: "make sure ape yang jadi setahun lepas tak jadi balik.hahahhaa"
aku: "insyallah, allah permudahkan urusan kita semua"

then,malam sebelum tuh halim suke buat drama sebabak kan.
"weh,xsusahkan ko ke ni? aku takut sesat macam aritu je. kecian ko sampai jb lambat"
aku gelabah baca mesej dia terus call dia.. terima kasih halim sebab suke buat jantung aku berdegup kencang.hahhaha.. kalau nak tengok aku terdiam depan kau buat lahh lagi macam gitu.hahaha.
then,pagi tu 17/07/2012, kitorang pun bertolak.the journey begin from merbok aku dengan halim. exit simpang pulai baru amek dayat..jangan tanya kenapa sebab private n confidential nak explain.hahaha.perjalanan kitorang alhamdulilah,it's run smoothly.seriusslly,tak sangka cepat sampai.sampai dekat exit rawang drop halim dekat ktm sebab dia naik komuter pegi jalan duta. then,dia naik bus balik kuantan. halim pun tak bagi masuk kl sebab takut jem.kang sampai jb lambat plak. 

after drop halim,tinggal aku dgn dayat meneruskan perjalanan ke johor. membebel bebel nampak lah "sempadan negeri johor darul takzim".hati penuh lah riang gembira.yang kelakarnye kitorang siap compare lagi panjang highway negeri johor dengan perak.aku rse johor lagi panjang highway nye compare tuh highway negeri perak. ini sume sebab si dayat tuh dok bebel bebel bila lah nak jumep exit ayer hitam.hahhaa. okeyhh,penat membebel alhamdulilah sampai jugak.and from exit tuh is about 78KM tuk sampai ke JB.

 aku pun meneruskan perjalanan seorang diri. tak bestnye sebab minyak dah tinggal dua bar.nak speed takut jap gi berkelip kelip mintak isi minyak.hahhaa.aku pon drive ar mengikut peraturan.ade jugak 1ekor myvi nie suke nak uji kesabaran aku letew kejap dia bagi aku potong dia kejap dia potong aku.tak takut laahh derr,, at last aku menang jugak. sebab aku pakai smart tag.kau ade? yeehaa.hahhaa..terus dan teruskan perjalanan dengan hujan renyai alhamdulilah sampai jugak dalam pukul6 lebih kot. aku rasa sangat sangat bersyukur perjalanan kami dirahmati allah.cehwah. insyallah balik merbok nanti dengan family kot. btw,nak cakap million thanks to my second superhero sebab first superhero abang and adik aku.hahhaa. my second superhero kepada amirrul hidayat dan abdul halim asmawi. sumpah,korg kawan susah senang aku dekat merbok tuh.owh,btw,diorang dah pun ber-in-a-relationship. so, aku anggap mereka mereka nie sebagai abang aku and kawan aku.hahahha.


ini halim with her "koibito".opss,terletak gambar nie plak. :)

nak buat pesanan penaja sket :
kepada halim, terus berusaha sebab aku tau kau orangnya tak pernah give up. terus cari and suggest tempat makan yang sedap sedap,sengaja nak bagi aku berselera makan letew.hahha.and i wish you all the best in your life. :)


ini dayat **lengan kau auw auw auw.hahahaha (:

pesanan penaja : dayat,nakal nakal kau pun aku respect kau sebab kau jaga friendship.dan terus berusaha jugak.jangan mudah give up.and i wish you all the best too.(:



memori semester 2-ict alor starq :)

"kenangan itu akan tetap menjadi kenangan ,sebagai manusia kenangan tu tak perlulah kita minta ia kembali dalam hidup kita sebab ianya tak mungkin akan sama seperti dulu. teruskan mengejar masa hadapan sebab masa hadapan tu lah kita diberi pilihan untuk mencorak kenangan yang indah"

journey from north to south part 1 :

Saturday, June 2, 2012

aku pilih jalan "HIGHWAY". kau?

assalamualaikum and hello everybody. such a great days and alhamdulilah. kita masih diberi kesempatan dan peluang untuk menikmati kehidupan di dunia kan. okey, let me have a bit short story yang aku rase nak kongsi dengan korang semua. kisah hidup aku. oh yeah! hahha. since aku start memandu nie, aku nak bagitau lah aku paling lemah kalau drive lalu jalan kampung.. sorry bukan nak hina or nak kutuk ke. seriuslly, aku memang akan ngantuk, badan letih tak ingat dunia and mood aku memang cepat berubah. stress kadang2 dengan struktur jalan uh, lepas tuh lori macam siput babi lembab.hahhaa. and and and,mesti mata nak terlelap..kalau lah drive sorang2,komfom aku ke lautttt~~~ hahhaa. to be honest, aku tak rasa sangat penat drive long distance macam dari Johor Bahru ke Sungai Petani.tapi kalau lalu jalan highway walaupun berbayar aku sanggup beb. sebab senang nak cilok cilok and aku tak cepat mengantuk. tapi kalau lalu jalan kampung mak ai, aku ni dahlah kuat tido. sambil drive mata dah terkelip kelip dah tanda isyarat suruh lelapkan mata.hahhaa..so,kalau nak jalan jalan pegi mana2 ke, aku mesti selalu tanya soalan favourite nie "ade lalu jalan highway tak?"hahhaa. serius, memang soalan wajib tanye.sebab kalau tak masuk highway, aku akan pastikan segala benda kunyah kunyah sentiasa disebelah bagi mengelak penyakit tetidur sambil memandu tuh mujarab.ahaks!by the way, bile dah lama memandu nie, (tak de lah lama sangat).hahha. banyak pengalaman pahit or manis yang kita akan dapat. dan ianya jugak mengajar aku untuk mengalah(bagi jalan pada kenderaan lain), bersabar(jangan dok kejar sangat lampu hijau kalau dah tak mampu nak tekan minyak tuh), and jangan nak gedik gedik tekan hon. aku selalunye akan main lampu dari tekan bunyi hon takut org cakap kuat capub plak.hahhaa. tapi tapi mintak maaf lah kalau ter"hon".tuh mesti aku dah tahap ngamuk tak ingat dunia kot.hahhaaa..itu jelah,aku nak kongsikan luahan rasa since aku terase penat yang maksimum sebab baru lepas lalu jalan kampung yang agak mencabar jugak. okey! chow.-ain8291-

Wednesday, May 16, 2012

pakai contact lens tuh rasa AWESOME takkk?

assalamualaikum and hye hye hye gegurl and all the boboi there. ahakss. tetibe jari jemari i yang tak berapa nak runcing nie tergedik gedik nak menconteng conteng. hahhaa. seriuslly, sekarang nie memang tengah super duper busy dengan test, kuiz, assignment tak cukup individu campur sekali dengan group. lepas tuh kena present semua. and buat research lahh. and sumpah aku stress tapi aku masih mampu melakukan aktiviti aktiviti lagha. dasar tak sedar diri punye budak.hahhaa.
okey lah, entri kali nie pasal contact lens. as we know sekarang nie lens dah melambak lambak dah dekat kedai tak cukup online shopping pon boleh. paling latest kawan aku bgtau yang lens korea tuh harganya RM7.90. seee,,gilaaa kaan. that's true lah. tapi yang murah murah nie kena berhati hati sket.so, as for this entry, aku nak share sket experience plus experiment terhadap diri aku. hahhhaa.semenjak belajar marketing research nie, banyak sangat "term" yg diguna pakai dlm subject nie aku aplikasikan dlam kehidupan. hahhaa. nampak tak, aku dah mula apply kan ape yang aku belajar? hahhaa. okey okey,back to this entry.. actually, aku start pakai lens nie lepas spm kot. tergedik gedik nak pakai. at first tuh masa nak belajar pakai tuh memang lah susah. ramai kawan kawan aku cakap "aku bab bab lain buleyh, tapi bab bab nak masuk benda dalam mata, sumpah sensitif buleyh.". hahhaa. aku pun tak tau kenapa aku begitu obses pada benda nie. it like aku memang berminat sangat dengan contact lens nie. tapi aku tak delah sampai semua jenis colour aku nak cube. choose the right colour yang suitable je lah kan. gile ke ape nak letak kaler merah lepas tuh mencapub pegi kelas jalan jalan dengan penuh gaya lambai tangan kiri kanan. oh my gosh!! mesti dalam hati budak budak perempuan yg lalu sebelah aku pakat pakat cakap budak nie mesti mangsa fashion kan. hahahha. first time aku pakai lens yang ade color punye. tak silap perky brown color nye. then, aku pernah try color hazel nut, blue, warne apple ape tah.its like warna hijau gitu. and now now now aku cube yg color less punye. nampak lah bijik mata aku yang original punye. hahhaa. actually, aku memang tak suke pun dan xde minat pun nak try yang colorless nie. tapi tapi tapi sebab nya yang color punye mahal sket and that time semangat nak beli contact lens tuh penuh di hati ni, lalu terbeli lah yang colorless. hurmm, okeylahh.feel dia lain sket kot as compared to pakai yang ade color. hahhaa. kenapa kenapa kenapa? sebabnya yang ade color nampaklah mata kita nie ala ala minah saleh celup melayu sket kan. plus plus plus plus kalau orang yang bertentang mata dengan kita kan mesti tanya macam gini "eh eh eh,pakai lens ea?". auw auw auw auw auw auw, malu i taw. hahhaa. but, pakai yang colorless nie tak ramai yang perasan. unless kalau orang tuh memang suke stalker stalker hidup aku sampai bijik mata aku berubah pun dia buleyh sedar. hahhahaa. another things jugak yang aku nak share dengan korang is penjagaan contact lens tuh memang kena disiplin. jangan pakai over limit, and selalu tukar solution tuh. rendam lens tuh lama sket. and kalau tak cukup tidur or tak sihat jangan pakai. hahhaa. gedik nasihat orang, aku pun main pakai bedal je.hahhaa. haaa,ade satu lagi amoi cina yang jual lens tuh kasi taw aku is about the solution lens tuh. kan dia tulis boleh diguna sehingga 90 hari dari tarikh hari first diguna kan. please please take note that. sebabnye walaupun expired date dia lama lagi.tapi jangan guna lepas daripada 90 hari tuh. sebab nya kan nanti dia boleh effect lens korang dan jugak mata korang. sumpah, nie berlaku pada aku. tu lahh, xnak baca arahan betul betul kan. sakit jugak lah mata nie. dh lama jugak aku stop pakai lens. and now, aku pakai balik.alhamdulilah. setakat nie okey jer. hehhee. erm, setakat tu jelah yang aku nak bebel bebel pasal lens nie. haaaa, 1 agi, baru teringat... bagi yang ade hajat nak pakai lens tuh tapi mata dia banyak silau, aku nasihatkan jangan pakai lah. sebab lens nie especially yang color dia tak de provide untuk silau. kalau silau sket takpe even rabun banyak macam aku. but, kalau silau banyak tuh better pakai jela cermin mata tuh seumur hidup anda yerk. hahhahaa. tu jelahh..okey,stay chill.stay cute..(:

Sunday, April 22, 2012

kena berani buang perasaan takut tuh~~

assalamualaikum and selamat sejahtera. at this entry, aku nak share dengan korang semua perkara yang berlaku dalam hidup aku sendiri. tajuk entri pon takde lah hot mana. hahha.yurp, kita sebagai manusia kena berani buang perasaan takut tuh. kenapa? sebab kalau kita asyik kata "aku takut lahh.. nanti kena tuh kena nie lah...". sebab ape? sebab kita tak berani nak buang perasaan takut tuh..so, kita kena jugak berani kan diri kita.
aku nak cerita kisah hidup aku..

1) dulu lepas dapat lesen kereta jerk, aku macam tak berani nak memandu sendiri. sebab ape? sebab aku tak penah ade niat nak buang perasaan takut tuh. now, aku memberanikan diri drive long distance dari johor bahru-sungai petani, sungai petani-johor bahru. and and and sekarang, aku macam addicted plak drive long distance. cume lepas tuh, sengal sengal ,lepak and macam nak lumpuh satu badan tuh ade jugak terasa.tapi seriuslly, mula mula dulu pun aku macam tak berani. family aku semua risau. betul ke ain boleh buat cam gitu?alhamdulilah, aku berjaya laksanakan nye jugak. aku pernah drive sorang sorang from jb-melaka. tanpa henti dekat 1 perhentian pun. yeah,memang benda nie gila lagi sengal. tapi tapi, kalau takde sifat "gila" tuh,sampai bila ketakutan tuh masih ade.

2)dulu masa sekolah rendah aku nie jenis pemalu. memang kalau orang tegur aku,aku suke sembunyikan muka aku,lari dari orang tuh lah. but after dah masuk sekolah menengah.aku jadi lebih aktif.and,honestly speaking.i love to make a lot of friends. seriusly, kalau korang banyak kawan kan. banyak benda yang korang akan tau as compared to stick to one or two friends. it doesn't mean that aku nie tak setia dalam friendship. cume aku suke ber'networking'. sebab dari situ lah aku dapat mengenali lebih ramai lagi perangai manusia and dapat banyak pengalaman hidup. so, kita kena lah buang perasaan takut tuh kalau kita nak dapat ramai kawan.hehehe.:)

3)lepas dapat tau je dapat degree dekat uitm kedah. sumpah, memang perasaan takut nak duduk dekat tempat orang tuh ade lah jugak. ye lah, sepanjang hidup membesar dekat johor jer.tapi tapi sekarang, alhamdulilah.aku mampu mengatasi perasaan takut tuh. yelah, memang tak faham sepatah perkataan pon loghat utara tuh.tapi,kalau tak faham tuh prinsip hidup aku is "kena bertanya lah".so, kalau tak tau maksud loghat utara tuh,straight away aku terus tanya "hah? ape maksudnye tuh?".lantaklah orang nak cakap aku nie macam poyo ke,aku pedulik ape haa.yang penting aku faham ape benda yang depa nak cube sampaikan.ahaks!

4)sifat sombong.ramai orang asyik asyik stereotype aku macam gitu. mencik mencik buleyh? tapi tapi aku tak kesah. kadang kadang tuh bila aku dah tau yang orang tuh anggap aku memang sombong,aku takut lah jugak nak dekat kan diri aku pada dia. tapi tapi tapi, kalau kita tak berani nak ubah sesuatu keadaan tuh,maka ianya tetap tidak akan berubah kan. so so so so, aku lebih suke orang tuh mengaku jujur dekat aku macam senior aku ,"nak tau tak mula mula dulu ape perception kita pada farahain?".farah sombong gile. and paling kelakar bila time aku terbuat muka sombong aku tuh senior aku tuh selalu ingat kan aku "tuh tuh tuh tuh dia buat dah mukaa sombong tuhh,,tak comel lah buat muka sombong".terus aku senyum dengar dia cakap cam gitu. hehhee. so, nak dijadikan cerita kalau orang stereotype kita, kita kenalah berani untuk ubah sesuatu perkara tuh so that ia tak akan berterusan.  :)

banyak lagi benda nak celoteh dekat korang, tapi tapi jari jemari yang tak berapa nak runcing nie macam dah penat.. so, need a break.. see you all later okey. keep remembering that "kita kena berani buang perasaan takut tuh kalau kita nak kan kehidupan kita lebih sempurna". -ain-

Saturday, March 10, 2012

apa ada pada nama anda ?

assalamualaikum and hello world.pejam mata bukak mata dah bulan mac kan. cepat rasa nya masa tu berputar.tak nak bagi mukadimah panjang panjang takot sat gi aku merapu meraban.
apa ada pada nama anda? tajuk entri aku kali ini setelah sekian lama hilang idea.hahhaa.
actually, aku berminat nak mengupas. (wah ayat sastera).tajuk ini sebab kawan kakak aku tengah mengandung dan dia ada beli buku tentang nama nama lah.
so, we all pun borak borak lah semua nama. macam macam nama di sebut. ada yang punye maksud yang baik. ada yang punya maksud yang kurang baik. alhamdulilah, nama aku punya maksud yang baik. proud to be me (:
 ape? tak tahu nama aku..? nak kena dera nie.hahhaaa.
nama saya yang sebenarnya ialaha (wahh,ayat skema taman permainan kau) NUR FARAHAIN.
kasi font besaq gitu. kasi clear punye. tak payah nak bercermin mata bagai.hahahahaa.
maksud kepada nama yang secantik lagi comel tuh (ehem, ehem ehem) ialah. cahaya kegirangan mata.
farah maksudnya kegirangan. sentiasa happy. sentiasa bergelak ketawa.
to be honest, i have to admit that. even though not at all times aku bergelak sakan.
just one things is, tak semua orang yang berada di sekeliling ku betul betul mengenali siapa diri ku.
 yes, saya memang SUKA GELAK. GELAK MEMANG KUAT SAMPAI 40 RUMAH JIRAN BOLEH DENGAR.tapi bila saya mula menangis, tak semudah itu boleh dipujuk. wahh, ayat! kerlass kau jemah oi.
mostly,ramai yang cakap memang sesuai nama farah ini diberikan kepada aku.hahaha.
then,about AIN plak. actually, yang rapat dengan aku jer akan panggil aku ain. the strangers use to call me as farah. it's sound like a gegurl gitu..
memang dari asal usul kejadian aku pun, my parents call me as farah. but then, lepas adik aku lahir ke dunia(ayat,suke kasi kelakar kan) ,dia tak reti sebut nama aku sedap sedap. hoi hoi hoi. aku bencik kau..hahhaa.. dia panggil aku as parah. siot kau! lepas tuh plak bila dah masuk sekolah,ramai plak nama farah.
so. aku pasrah! mengalah semua. hahhaa. eh eh eh, nama AIN tuh sweet okey. mak kawan kita cakap patut lah panggil ain. nampak lembut.euwwww,,nak muntah rasa. tapi saya memang dilahirkan untuk menjadi perempuan melayu terakhir. aiseymen, nak ludah aku letew sebab aku memang suka kasi statement macam gini.hahhaa.
dah dah dah. malas nak citer panjang.cuma nak pesan, sila lah amek berat tentang perihal nama ni.lagi lagi yang dah merancang untuk berkahwin nak dapat anak tuh kan. sila buat pilihan yang tepat..jangan dok fikir nama tuh sedap, glamor, moden semua tapi makna tak baik. okey, stay chill. stay smile. -ain-

Tuesday, February 7, 2012

kelas A ke kelas B?

i start my words with assalamualaikum and selamat sejahtera kepada semua.
hari ini aku dengan rasa suka cita nya nak menceritakan pengalaman aku masa semester3.
tuh title tuh kelas A ke kelas B.yang manakah kelas yang di duduki oleh nur farahain? drop your money..hahahhaaha.pengaruh tv kuat sangat!
jwpnnye B.yeahh,tujuan aku nak share pengalaman bertukar kelas nie bukanlah untuk banding-bandingkan or membuat sesi kutuk mengutuk ke.just wanna share some experience.again,just wanna share my personal experience.yelah,kot kot ade yang cakap aku nie manusia lupa daratan ke.ape ke.hehehe.
masa mula mula masuk sem3 tuh,aku punyee excited.again punye laaahh excited kan.sebab lepas cuti 4bulan tuh,mesti lah rindu bagai dekat suasana universiti kan.then,masa penukaran kelas tuh,lecturer aku pun tanya lah spe yang nak tukar masuk kelas B,semua tak willing nak masuk.yelah,dah serasi bersama kan alih alih kne tukar kelas.spe yang nak kan?so,aku dan housemate aku and all the boys tolak 1 ke 2 ketul yang willing untuk tukar kelas.

the first class masa penukaran tuh mula mula masuk memang a bit kekok.terus dapat assignment pasal IID.at first,I personally think that wow,susah jugak nak adapt dengan suasana baru.tapi tapi tapi,the first words yang terkeluar dari mulut aku ialah "barulah aku terase macam budak degree,sebab kelas tuh 8ketul jerk."4 lelaki , 4 perempuan. and masuk kitorang semua skali around 20.then,hubungan kitorang makin rapat dengan lecturer.sumpah tak tipu.sebabnya mungkin jumlah yang sikit kot.so,the lecturer easy to remember semua student dia.instead of that,relationship we all among each other pun makin close.really makin close.tapi tapi,kalau sorang tak datang kelas tuh memang kantoi dan tak dapat di selamatkan lah.hahhaa.confirm lecturer boleh detect punya.but the things is kita semua really know each other.personally said that,diorang yang 8 ketul tuh semuanya best and best dan best dan rasa tak menyesal tukar kelas.boleh di ibaratkan macam korang buat satu investment yang terbaik lalu mendapat keuntungan berlipat kali ganda.hahahhaha..

next next,housemate aku si shiqa dia cerita kat kitorang yang dia call mak dia.
shiqa:mak,orang dah tukar kelas B.
mak:kenapa ? kau kena turun kelas ker?
hahahhahhaa.kelakarkann.kalau lah ade sesi turun naik kelas dekat universiti takde nye aku dengan suka rela nak turun kelas.hahhaha.malu siot!. other than that,i must said that frankly speaking all of our lecturers very the sporting habis.tak nak sebut nama takut nanti terfofular.hahahha.kalau dulu nak masuk kelas kena rebut tempat duduk,sekarang dah taakkk.sekarang nak datang awal ke nak datang lambat ke dah tak kisah.tapi tak boleh tak datang langsung.nanti lecturer mesti tanya.then,honestly said that kelas B nie most of them really active.i mean they all give respond when the lecturer ask the question.kadang kadang bagusnya ade orang yang suke bertanya.so,kita boleh refresh our mind kan.cuma cuma kita belum pernah hang out dengan semua jer.bila bila bila? jom jom jom jom.transport majority dah ade kan.so,ape lagi...kita enjoy lah.aku tak nak cerita panjang pasal depa,sebab honestly aku selesa sangat berkawan dengan diorang.so so, di hari yang mulia ini,aku nak mem"publisiti"kan ampa semua lah.jangan marah noh.aku curik curik gmbr dekat fb korang...lalalalala~~~here we go!
siti farrah najwa.from kedah

panggil dia kak wa.dia suke fotografi.she is really simple.best dapat merase buat issue 1group:)

nama dia asyiqin.dia suke senyum.suara dia pun best dan sangat lembut

she's again.aku suka time presentation.she manage to present macam budak perempuan ayu ayu gitu.hahaha.:)

this is afiqah.from penang.dia nie budak paling pandai.semua carry mark dia highest.hebat!

suke tengok dia present jugak.really bersemangat.and she is kind of talkative jugak.ngeee

nie nama dia rumaizah.panggil eza.pernah group buat issue dengan dia.she is so simple.

bila tengok muka dia,teringat  kawan masa dekat matrik.huhuhu.

ini kaizan.see,nampak tak dia tengah ber'tweet' dalam kelas.kantoi disitu!

nie masa IID.hakim,kaizan,bob

this is mat karan.his name is syazwan.aku agak rapat lah dengan dia.sebab mulut dia banyak celoteh.best ajak borak.


this is hakim.muka nampak ketat tapi bila dah kenal lawyer buruk jugak lah.panggil dia "kimi".hahahha,

ini kaizan.budak lelaki paling warak.sampai lecturer takot nak mencarut sebab dia.hahaha.dia nie actually sporting habis.nice to meet you kaizan. :)

nie haaa,mamat karan tuh.baru je kawen.so,jangan ade hati nak mengorat dia.lepas nie boleh lah tazkirah kami semua dalam kelas bab2 kawen ea.lalala~~


me and my sweet and awesome housemates.with my beloved lecturer.
halamak,the others malas nak upload dan malas nak melakukan sesi curik mencurik tuh..nanti nanti lahh.cume nak introduce yang 8 ketul tuh aje.ngeee~again again,really happy dapat kenal dengan korang semua..hope that our friendship still good untill end.-nur farahain-

Monday, February 6, 2012

syiera si cik housemate

assalamualaikum and hye and hye and heeyyy,,
thanks for reading my conteng conteng.hehehe.
entri kali nie, saya dengan rasa suka cita nak menceritakan kawan saya iaitu
NORSYAHIRA BINTI MAT SAMAN no matrik 2010.....(bla bla bla).aku tak taw pun.hahahaa..ini kerana aku perasan kita makin rapat since semester tiga kannn.kan kan.mengaku lahhh.okey,aku start kenal dia dengan lebih rapat bila dia menjadi housemate aku.masa sem1 dulu tak lah rapat sangat sebab aku nampak dia macam sombong jerk.ceh,mengata orang.diri tuh sombong tak nak mengaku.salahkan orang lain plak.then,semester 2.we duduk serumah.tapi aku macam gitu gitu jelah dengan dia. i mean not at all we know each other kan..but now,syiera..you are just like my sister sebab aku nie mana ade kakak.you really concern about me and all the members of the house.next,kau lahir sama bulan dengan aku.agak agak kau lupa ingatan sebab terjatuh kepala terhentak dekat batu ke,kau hanye perlu terbalikkan tarikh lahir kau tuh je.cam gini.tuh pun nak aku ajar kan.hahhaa. kau 28hb kan.aku 82.tambah tititk or kalau tak cantik ke kau tambah palang diantara no8 dengan no2 tuh.kan kan kan.tinggi gila imaginasi aku.hahhaa.then,kau nie jenis simpan dalam kan.tapi aku tau kau ade garangnye.aku takutttt sebabbb aku dah pernah nampak.hhahhaa.kau jenis yang setia.bertuah lelaki yang dapat kau.aku nie tak lah sesetia kau.cehwah!kau seorang anak yang baik.aku tengok kau banyak berkorban untuk family kau ,banyak mengalah untuk kebahagiaan orang.cukuplah aku pernah tinggal semalam dekat rumah kau masa raya haji tu.aku berterima kasih sangat sebab kau dan keluarga kau begitu ikhlas melayan aku.aku rasa segan sangat that time.tapi tapi bila datang je masakan mak kau,segan dan malu aku terus hilang.weee~~

syiera,pesan aku.no matter what happen in your life.just be strong!ceh,aku nasihat orang.aku sendiri  ke lautt..hahhaa..terus terang aku katakan aku macam boleh rapat dengan kau.aku rasa kau faham hati,perasaan dan jiwa anak muda macam aku nie.hahhaa..aku senang rapat dengan orang tapi aku bukan mudah nak luahkan perasaan aku pada orang.tapi dengan kau kannnn..kau nampak gila sifat seorang kakak.really!tak tipu.lepas tu,kau nie jenis easy going person.mean to say,kau nie jenis simple.mula mula nampak senyap lagi sombong,eh eh,,ngee..tapi tapi dah lama lama kau nie kuat bercakap jugak.hahhaa..gila kau sembang sampai stay up bagai.bukannye study.duk bercerita kisah lama.tuh lahh ragam 342A.hahahha.


(perenggan 3).hahahhaa.syiera,masa sem 2 aku belum mengenali diri kau.tapi aku semakin heart attack bila kita pegi karoke,and and and kau menjadi kebanggaan rumah sewa 342A bila kau rappers.(rapping).sumpah,pengsan dengar! tak pernah ade kawan perempuan aku pandai nyanyi lagu laju laju sampai air liur penuh dekat mikrofon.hahhahaa.okeyy,tak de niat mengeji lagi menghina.just kidding!kau hebat gila rapp lagu lagu english.sumpah! kau gila! kau gila!.lagi lagi lagi kau nie jenis up-too-date lagu lagu english kan.so,kalau tak tau lagu english boleh je tanya dekat cik syiera nie.pastu pastu lagu YUNA.okeey,kauu ibarat klon yuna.hahhahaa.paling tak buley blaaa masa study week kau boleh layan shin chan depan aku..aku sebenarnya nak gelak sekuat hati.tapi tak sampai hati.hahhahahhahaaaahha...kadang kadang aku tengok kau nie kelakar tau.kalau orang tak kenal kau,mesti diorang tak tau sifat gila kau tuh kan.hahhahaha..halamak,dah terpecah rahsia kat blog nie lah.sorry,darl!

(selang 1 baris).aku semakin gila nak kutuk kau syiera.hahhhaa..ape lagi ape lagi,okey...untuk pengetahuan semua...ceh ceh ceh ayat macam ramai jerk yang baca kan..hahhaha...cik syiera nie jugak ade buat part time job suka suka.edit photo dan dan buat header blog.tuh tuh tuh tuh header aku tuh diaaa laah yang punye keja..aku malas nak cari idea..hahhahhaa..nanti claim dengan aku nasi lemak ea.hahhahaa..see,,word of mouth aku dahhh bermula.syiera,kau kaya nanti jangan lupa.aku suka mintak mintak komisyen nie.hhahaha.syiera,identiti kau yang akan aku ingat ialah selalunya aku celik celik mata bila kau bertentang mata dengan aku kau mesti cakap "lapar lah,ang lapaq tak?".muka aku nie nampak penambah selera makan ke weyh? sebab kan abang dengan adik aku kann selalu cakap cam gitu."tengok ain makan terus berselera".hahahhaa.lagi lagi akuu akan ingat lagu 'KU PENDAM SEBUAH DUKA-KHATIJAH IBRAHIM'.lagu favourite kau kan yang membuatkan aku nak nangis bila dengar kau nyanyi.tapi macam biasa,aku suka cover line..hahaha.kau suka lagu percaya pada luka-nashrin , sama jugak dengan aku..lagi lagi lagu THOUSAND YEARS.lagu nie bila aku dengar balik,seriuslly,macam relate dengan hidup kau dan aku.hehehhe.

(selang 2baris pulak)haisshh,penat plak rse menaip nie.hahhaha.okeyy,cukup lah sesi luahan hati dan perasaan aku buat cik syiera.i just hope that we can getting more closer and you care bout me because i love people who really care so much about me.hahahha.gedik tak?hahhaha..what can i personally said,kau pandai membawa diri kau.ialah dekat dalam rumah kita nie majoriti budak budak selatan.tapi kau sikit tak rasa kekok or pandai membawa diri macam kucing putih yang ekor dia cedera parah pastu shiqah rawat dia konon aku nak kesian lepastu buat macam rumah tu dia punya sampai tidur dekat atas beg aku yang sepatutnya tempat tidur si ryan..kuat gila aku mengungkit kan.hahahhhaa...dear,my syiera.teruskan menjadi syiera yang asli. i love your attitude , i love your style, i love no matter who you are..
sayang kau selamanya <3 #jomtengokgambardia#




nak singgah blog dia; http://sayasyiera.blogspot.com/

Saturday, February 4, 2012

aku sekarang tengah gila kereta MAZDA

assalamualaikum and hye dan hye kepada semua.
tajuk entry tuhh nampak tak yang aku tengah gila meroyan?
nampak tak? tak nampak? meh sini pinjam contact lens aku.hahaha.
yer,memang betul. aku tengah jatuh cinta tahapppp stage yang paling tinggi pada semua jenis kereta yang berjenama MAZDA. i repeat, jenama MAZDA.yer,MAZDA.
dengan harapan ade lah duda duda kaya or anak anak dato' tolong belikan dekat aku.hahahaha.
kenapa aku mula jatuh cinta, it's start with aku nie memangg suke mengenali dunia dunia kereta.
walaupun aku selalu tanya soalan bodoh especially dekat abg and adik aku, but i think kalau kita nak mendalami sesuatu ilmu,tak perlu rasa malu untuk bertanya kan.
okey,jangan tanya aku soalan bodoh ape yang selalu aku tanya.aku lempang kang!.hahaha.
and and rasanya dah boleh cakap lah GOOD BYE TO MY DREAM CAR EVO 10 kaler merah.
yeahh,dulu aku gila talak dengan segala jenis kereta evo.
sekarang aku dah berubah hati sebab dia tak pandai nak menjaga hati aku dan tidak langsung berkeinginan mendekati dan menyuruh aku menjadi pemandu evo itu.hahahaha,
ayat akuu nampak macam budak matang tak?hahaha.
lagi bertambah jatuh cinta bila terase kaki ini melangkah ke show room dan hati ini terus berubah.hahahhaa.
rasanya ape next dream car aku ea? aku dah nampak dah evo 10 kaler merah aku dah merajuk dan terus membawa diri.
okey okey okey,jomm tenggokk gambar dulu.dengan harapan aku dapat bermimpi memandu dengan penuh belagak kereta kereta keretaa di bawah.weee~~









DAPAT TAK AKU MENJADI PEMILIK DAN MEMANDU DENGAN BERGAYA KERETA IDAMAN AKU?;D

dekat JOHOR pun ade jugak :)

assalamualaikum and hello dunia.
hari nie, setelah aku berada di bumi johor bahru baru lah aku berpeluang keluar jauhh sket.
still in johor sebab menghadiri jemputan kahwin.(jemputan kahwin aku lama lagi).
that invitation a bit too far from my house.hahaha.
about 1 hour kot, we all sampai.
okey okey okey, dengan rakus dan muka pelahap aku pun terus tengok lauk lauk yang disediakan.
tak sia sia kitorang berpeluh peluh jauh datang.hahaha.
nak cite sket ade 6 jenis air. dah terase macam jualan air dekat pasar malam.
lauk dia awesome dohhhh.
sebab sebab sebab ade SUP KAMBING.my favourite!
aku nie hantu benda benda yang relate dengan "sup" like tomyam ke, any kind of sup.
*haishh,hilang diet mak kejap! (:
and jarang dekat kenduri kahwin ade tauhu panas. kalau dekat kedah kan panggil "taufufa".
sorry kalau ejaan tak betoi. tapi tapi tapi tempat aku panggil "tauhu cedok".
sound a bit funny kan. but,sama je rasa nye.
kenaapaaa aku cite pasal makanannnnnnnnn jeee..
nie bukan motif sebenar okey :p

ape yang aku nak citer nie ialah,
nak pegi kat tempat kahwin tuh.
kena lalu jalannnnn yangg panjang.
and and and tetibe aku terase interesting nye bila lalau dekat jambatan sungai johor.
abang aku slumber badak dia cakap " ain ain, nie haaa jambatan pulau pinang!".
hahahha. taulah aku belajar dekat utara. tak payahh lahh nak perli sangat,
potong mood aku nak berangan! hahahaha.
jambatan nie tak sepanjang jambatan pulau pinang.
the design kind of similar jugak dengan penang bridge.
sound so great,i dunt know exactly bila jambatan nie di bina.
anyone from johore or maybe yang know some info come,let share it together. (:
okey, aku dah tak nak sembang banyakkk,jom tengok gambar.
gambar di tangkap dari encik google yang kacak bergaya.hahaha.







psstt; kalau dekat PULAU PINANG ada jambatan pulau pinang, dekat JOHOR pun ade jugak JAMBATAN SUNGAI JOHOR. :)