Monday, July 23, 2012

journey from north to south part 2

assalamualaikum and hello semua dh lme gile tak berbloging. mood tak terase nak taip taip curah perasaan segala dekat sini.hahhaa. tajuk entri journey from north to south part 2, ini cerita peribadi yg rsenye nak kongsi jugaklah.sebab tak mengandungi unsur berbahaya.haahaa.
its start with bile aku dapat tau yang aku takde geng nak balik JB bersama.selalunye balik dengan junior. aku nie haa fokus sgt study(nak muntah baca statement nie) sampai lupe nak tanye dengan junior aku nak balik jb bile. at last, diorang dah beli tiket bus and i admit silap aku sebab tak sedar diri macam merbok tuh sebelah rumah dgn jb je kan.hahha.tak de nya nak plan awal2.hahaha.
aku pon lepas dapat taw cam gitu rasa mcm gelabah lahh kan. lalu aku pun text dayat "weyh,kau dh balik BP(batu pahat)?".blaaa bla blaaa,explain lahh segala masalah aku kat dia.then,halim pun tau jugak masalah aku nie.at last, we all decide nak balik sama.before the journey begin,
halim: "aku dah tak nak pakai seluar pendek lagi dah"
dayat: "make sure ape yang jadi setahun lepas tak jadi balik.hahahhaa"
aku: "insyallah, allah permudahkan urusan kita semua"

then,malam sebelum tuh halim suke buat drama sebabak kan.
"weh,xsusahkan ko ke ni? aku takut sesat macam aritu je. kecian ko sampai jb lambat"
aku gelabah baca mesej dia terus call dia.. terima kasih halim sebab suke buat jantung aku berdegup kencang.hahhaha.. kalau nak tengok aku terdiam depan kau buat lahh lagi macam gitu.hahaha.
then,pagi tu 17/07/2012, kitorang pun bertolak.the journey begin from merbok aku dengan halim. exit simpang pulai baru amek dayat..jangan tanya kenapa sebab private n confidential nak explain.hahaha.perjalanan kitorang alhamdulilah,it's run smoothly.seriusslly,tak sangka cepat sampai.sampai dekat exit rawang drop halim dekat ktm sebab dia naik komuter pegi jalan duta. then,dia naik bus balik kuantan. halim pun tak bagi masuk kl sebab takut jem.kang sampai jb lambat plak. 

after drop halim,tinggal aku dgn dayat meneruskan perjalanan ke johor. membebel bebel nampak lah "sempadan negeri johor darul takzim".hati penuh lah riang gembira.yang kelakarnye kitorang siap compare lagi panjang highway negeri johor dengan perak.aku rse johor lagi panjang highway nye compare tuh highway negeri perak. ini sume sebab si dayat tuh dok bebel bebel bila lah nak jumep exit ayer hitam.hahhaa. okeyhh,penat membebel alhamdulilah sampai jugak.and from exit tuh is about 78KM tuk sampai ke JB.

 aku pun meneruskan perjalanan seorang diri. tak bestnye sebab minyak dah tinggal dua bar.nak speed takut jap gi berkelip kelip mintak isi minyak.hahhaa.aku pon drive ar mengikut peraturan.ade jugak 1ekor myvi nie suke nak uji kesabaran aku letew kejap dia bagi aku potong dia kejap dia potong aku.tak takut laahh derr,, at last aku menang jugak. sebab aku pakai smart tag.kau ade? yeehaa.hahhaa..terus dan teruskan perjalanan dengan hujan renyai alhamdulilah sampai jugak dalam pukul6 lebih kot. aku rasa sangat sangat bersyukur perjalanan kami dirahmati allah.cehwah. insyallah balik merbok nanti dengan family kot. btw,nak cakap million thanks to my second superhero sebab first superhero abang and adik aku.hahhaa. my second superhero kepada amirrul hidayat dan abdul halim asmawi. sumpah,korg kawan susah senang aku dekat merbok tuh.owh,btw,diorang dah pun ber-in-a-relationship. so, aku anggap mereka mereka nie sebagai abang aku and kawan aku.hahahha.


ini halim with her "koibito".opss,terletak gambar nie plak. :)

nak buat pesanan penaja sket :
kepada halim, terus berusaha sebab aku tau kau orangnya tak pernah give up. terus cari and suggest tempat makan yang sedap sedap,sengaja nak bagi aku berselera makan letew.hahha.and i wish you all the best in your life. :)


ini dayat **lengan kau auw auw auw.hahahaha (:

pesanan penaja : dayat,nakal nakal kau pun aku respect kau sebab kau jaga friendship.dan terus berusaha jugak.jangan mudah give up.and i wish you all the best too.(:



memori semester 2-ict alor starq :)

"kenangan itu akan tetap menjadi kenangan ,sebagai manusia kenangan tu tak perlulah kita minta ia kembali dalam hidup kita sebab ianya tak mungkin akan sama seperti dulu. teruskan mengejar masa hadapan sebab masa hadapan tu lah kita diberi pilihan untuk mencorak kenangan yang indah"

journey from north to south part 1 :

2 comments:

Nurlyla said...

hmpir sbulan ye tak blgging... slmt brblogging kmbali.. :)

Arjuna Silvera said...

lawatan pertama hari ini