Tuesday, February 7, 2012

kelas A ke kelas B?

i start my words with assalamualaikum and selamat sejahtera kepada semua.
hari ini aku dengan rasa suka cita nya nak menceritakan pengalaman aku masa semester3.
tuh title tuh kelas A ke kelas B.yang manakah kelas yang di duduki oleh nur farahain? drop your money..hahahhaaha.pengaruh tv kuat sangat!
jwpnnye B.yeahh,tujuan aku nak share pengalaman bertukar kelas nie bukanlah untuk banding-bandingkan or membuat sesi kutuk mengutuk ke.just wanna share some experience.again,just wanna share my personal experience.yelah,kot kot ade yang cakap aku nie manusia lupa daratan ke.ape ke.hehehe.
masa mula mula masuk sem3 tuh,aku punyee excited.again punye laaahh excited kan.sebab lepas cuti 4bulan tuh,mesti lah rindu bagai dekat suasana universiti kan.then,masa penukaran kelas tuh,lecturer aku pun tanya lah spe yang nak tukar masuk kelas B,semua tak willing nak masuk.yelah,dah serasi bersama kan alih alih kne tukar kelas.spe yang nak kan?so,aku dan housemate aku and all the boys tolak 1 ke 2 ketul yang willing untuk tukar kelas.

the first class masa penukaran tuh mula mula masuk memang a bit kekok.terus dapat assignment pasal IID.at first,I personally think that wow,susah jugak nak adapt dengan suasana baru.tapi tapi tapi,the first words yang terkeluar dari mulut aku ialah "barulah aku terase macam budak degree,sebab kelas tuh 8ketul jerk."4 lelaki , 4 perempuan. and masuk kitorang semua skali around 20.then,hubungan kitorang makin rapat dengan lecturer.sumpah tak tipu.sebabnya mungkin jumlah yang sikit kot.so,the lecturer easy to remember semua student dia.instead of that,relationship we all among each other pun makin close.really makin close.tapi tapi,kalau sorang tak datang kelas tuh memang kantoi dan tak dapat di selamatkan lah.hahhaa.confirm lecturer boleh detect punya.but the things is kita semua really know each other.personally said that,diorang yang 8 ketul tuh semuanya best and best dan best dan rasa tak menyesal tukar kelas.boleh di ibaratkan macam korang buat satu investment yang terbaik lalu mendapat keuntungan berlipat kali ganda.hahahhaha..

next next,housemate aku si shiqa dia cerita kat kitorang yang dia call mak dia.
shiqa:mak,orang dah tukar kelas B.
mak:kenapa ? kau kena turun kelas ker?
hahahhahhaa.kelakarkann.kalau lah ade sesi turun naik kelas dekat universiti takde nye aku dengan suka rela nak turun kelas.hahhaha.malu siot!. other than that,i must said that frankly speaking all of our lecturers very the sporting habis.tak nak sebut nama takut nanti terfofular.hahahha.kalau dulu nak masuk kelas kena rebut tempat duduk,sekarang dah taakkk.sekarang nak datang awal ke nak datang lambat ke dah tak kisah.tapi tak boleh tak datang langsung.nanti lecturer mesti tanya.then,honestly said that kelas B nie most of them really active.i mean they all give respond when the lecturer ask the question.kadang kadang bagusnya ade orang yang suke bertanya.so,kita boleh refresh our mind kan.cuma cuma kita belum pernah hang out dengan semua jer.bila bila bila? jom jom jom jom.transport majority dah ade kan.so,ape lagi...kita enjoy lah.aku tak nak cerita panjang pasal depa,sebab honestly aku selesa sangat berkawan dengan diorang.so so, di hari yang mulia ini,aku nak mem"publisiti"kan ampa semua lah.jangan marah noh.aku curik curik gmbr dekat fb korang...lalalalala~~~here we go!
siti farrah najwa.from kedah

panggil dia kak wa.dia suke fotografi.she is really simple.best dapat merase buat issue 1group:)

nama dia asyiqin.dia suke senyum.suara dia pun best dan sangat lembut

she's again.aku suka time presentation.she manage to present macam budak perempuan ayu ayu gitu.hahaha.:)

this is afiqah.from penang.dia nie budak paling pandai.semua carry mark dia highest.hebat!

suke tengok dia present jugak.really bersemangat.and she is kind of talkative jugak.ngeee

nie nama dia rumaizah.panggil eza.pernah group buat issue dengan dia.she is so simple.

bila tengok muka dia,teringat  kawan masa dekat matrik.huhuhu.

ini kaizan.see,nampak tak dia tengah ber'tweet' dalam kelas.kantoi disitu!

nie masa IID.hakim,kaizan,bob

this is mat karan.his name is syazwan.aku agak rapat lah dengan dia.sebab mulut dia banyak celoteh.best ajak borak.


this is hakim.muka nampak ketat tapi bila dah kenal lawyer buruk jugak lah.panggil dia "kimi".hahahha,

ini kaizan.budak lelaki paling warak.sampai lecturer takot nak mencarut sebab dia.hahaha.dia nie actually sporting habis.nice to meet you kaizan. :)

nie haaa,mamat karan tuh.baru je kawen.so,jangan ade hati nak mengorat dia.lepas nie boleh lah tazkirah kami semua dalam kelas bab2 kawen ea.lalala~~


me and my sweet and awesome housemates.with my beloved lecturer.
halamak,the others malas nak upload dan malas nak melakukan sesi curik mencurik tuh..nanti nanti lahh.cume nak introduce yang 8 ketul tuh aje.ngeee~again again,really happy dapat kenal dengan korang semua..hope that our friendship still good untill end.-nur farahain-

Monday, February 6, 2012

syiera si cik housemate

assalamualaikum and hye and hye and heeyyy,,
thanks for reading my conteng conteng.hehehe.
entri kali nie, saya dengan rasa suka cita nak menceritakan kawan saya iaitu
NORSYAHIRA BINTI MAT SAMAN no matrik 2010.....(bla bla bla).aku tak taw pun.hahahaa..ini kerana aku perasan kita makin rapat since semester tiga kannn.kan kan.mengaku lahhh.okey,aku start kenal dia dengan lebih rapat bila dia menjadi housemate aku.masa sem1 dulu tak lah rapat sangat sebab aku nampak dia macam sombong jerk.ceh,mengata orang.diri tuh sombong tak nak mengaku.salahkan orang lain plak.then,semester 2.we duduk serumah.tapi aku macam gitu gitu jelah dengan dia. i mean not at all we know each other kan..but now,syiera..you are just like my sister sebab aku nie mana ade kakak.you really concern about me and all the members of the house.next,kau lahir sama bulan dengan aku.agak agak kau lupa ingatan sebab terjatuh kepala terhentak dekat batu ke,kau hanye perlu terbalikkan tarikh lahir kau tuh je.cam gini.tuh pun nak aku ajar kan.hahhaa. kau 28hb kan.aku 82.tambah tititk or kalau tak cantik ke kau tambah palang diantara no8 dengan no2 tuh.kan kan kan.tinggi gila imaginasi aku.hahhaa.then,kau nie jenis simpan dalam kan.tapi aku tau kau ade garangnye.aku takutttt sebabbb aku dah pernah nampak.hhahhaa.kau jenis yang setia.bertuah lelaki yang dapat kau.aku nie tak lah sesetia kau.cehwah!kau seorang anak yang baik.aku tengok kau banyak berkorban untuk family kau ,banyak mengalah untuk kebahagiaan orang.cukuplah aku pernah tinggal semalam dekat rumah kau masa raya haji tu.aku berterima kasih sangat sebab kau dan keluarga kau begitu ikhlas melayan aku.aku rasa segan sangat that time.tapi tapi bila datang je masakan mak kau,segan dan malu aku terus hilang.weee~~

syiera,pesan aku.no matter what happen in your life.just be strong!ceh,aku nasihat orang.aku sendiri  ke lautt..hahhaa..terus terang aku katakan aku macam boleh rapat dengan kau.aku rasa kau faham hati,perasaan dan jiwa anak muda macam aku nie.hahhaa..aku senang rapat dengan orang tapi aku bukan mudah nak luahkan perasaan aku pada orang.tapi dengan kau kannnn..kau nampak gila sifat seorang kakak.really!tak tipu.lepas tu,kau nie jenis easy going person.mean to say,kau nie jenis simple.mula mula nampak senyap lagi sombong,eh eh,,ngee..tapi tapi dah lama lama kau nie kuat bercakap jugak.hahhaa..gila kau sembang sampai stay up bagai.bukannye study.duk bercerita kisah lama.tuh lahh ragam 342A.hahahha.


(perenggan 3).hahahhaa.syiera,masa sem 2 aku belum mengenali diri kau.tapi aku semakin heart attack bila kita pegi karoke,and and and kau menjadi kebanggaan rumah sewa 342A bila kau rappers.(rapping).sumpah,pengsan dengar! tak pernah ade kawan perempuan aku pandai nyanyi lagu laju laju sampai air liur penuh dekat mikrofon.hahhahaa.okeyy,tak de niat mengeji lagi menghina.just kidding!kau hebat gila rapp lagu lagu english.sumpah! kau gila! kau gila!.lagi lagi lagi kau nie jenis up-too-date lagu lagu english kan.so,kalau tak tau lagu english boleh je tanya dekat cik syiera nie.pastu pastu lagu YUNA.okeey,kauu ibarat klon yuna.hahhahaa.paling tak buley blaaa masa study week kau boleh layan shin chan depan aku..aku sebenarnya nak gelak sekuat hati.tapi tak sampai hati.hahhahahhahaaaahha...kadang kadang aku tengok kau nie kelakar tau.kalau orang tak kenal kau,mesti diorang tak tau sifat gila kau tuh kan.hahhahaha..halamak,dah terpecah rahsia kat blog nie lah.sorry,darl!

(selang 1 baris).aku semakin gila nak kutuk kau syiera.hahhhaa..ape lagi ape lagi,okey...untuk pengetahuan semua...ceh ceh ceh ayat macam ramai jerk yang baca kan..hahhaha...cik syiera nie jugak ade buat part time job suka suka.edit photo dan dan buat header blog.tuh tuh tuh tuh header aku tuh diaaa laah yang punye keja..aku malas nak cari idea..hahhahhaa..nanti claim dengan aku nasi lemak ea.hahhahaa..see,,word of mouth aku dahhh bermula.syiera,kau kaya nanti jangan lupa.aku suka mintak mintak komisyen nie.hhahaha.syiera,identiti kau yang akan aku ingat ialah selalunya aku celik celik mata bila kau bertentang mata dengan aku kau mesti cakap "lapar lah,ang lapaq tak?".muka aku nie nampak penambah selera makan ke weyh? sebab kan abang dengan adik aku kann selalu cakap cam gitu."tengok ain makan terus berselera".hahahhaa.lagi lagi akuu akan ingat lagu 'KU PENDAM SEBUAH DUKA-KHATIJAH IBRAHIM'.lagu favourite kau kan yang membuatkan aku nak nangis bila dengar kau nyanyi.tapi macam biasa,aku suka cover line..hahaha.kau suka lagu percaya pada luka-nashrin , sama jugak dengan aku..lagi lagi lagu THOUSAND YEARS.lagu nie bila aku dengar balik,seriuslly,macam relate dengan hidup kau dan aku.hehehhe.

(selang 2baris pulak)haisshh,penat plak rse menaip nie.hahhaha.okeyy,cukup lah sesi luahan hati dan perasaan aku buat cik syiera.i just hope that we can getting more closer and you care bout me because i love people who really care so much about me.hahahha.gedik tak?hahhaha..what can i personally said,kau pandai membawa diri kau.ialah dekat dalam rumah kita nie majoriti budak budak selatan.tapi kau sikit tak rasa kekok or pandai membawa diri macam kucing putih yang ekor dia cedera parah pastu shiqah rawat dia konon aku nak kesian lepastu buat macam rumah tu dia punya sampai tidur dekat atas beg aku yang sepatutnya tempat tidur si ryan..kuat gila aku mengungkit kan.hahahhhaa...dear,my syiera.teruskan menjadi syiera yang asli. i love your attitude , i love your style, i love no matter who you are..
sayang kau selamanya <3 #jomtengokgambardia#




nak singgah blog dia; http://sayasyiera.blogspot.com/

Saturday, February 4, 2012

aku sekarang tengah gila kereta MAZDA

assalamualaikum and hye dan hye kepada semua.
tajuk entry tuhh nampak tak yang aku tengah gila meroyan?
nampak tak? tak nampak? meh sini pinjam contact lens aku.hahaha.
yer,memang betul. aku tengah jatuh cinta tahapppp stage yang paling tinggi pada semua jenis kereta yang berjenama MAZDA. i repeat, jenama MAZDA.yer,MAZDA.
dengan harapan ade lah duda duda kaya or anak anak dato' tolong belikan dekat aku.hahahaha.
kenapa aku mula jatuh cinta, it's start with aku nie memangg suke mengenali dunia dunia kereta.
walaupun aku selalu tanya soalan bodoh especially dekat abg and adik aku, but i think kalau kita nak mendalami sesuatu ilmu,tak perlu rasa malu untuk bertanya kan.
okey,jangan tanya aku soalan bodoh ape yang selalu aku tanya.aku lempang kang!.hahaha.
and and rasanya dah boleh cakap lah GOOD BYE TO MY DREAM CAR EVO 10 kaler merah.
yeahh,dulu aku gila talak dengan segala jenis kereta evo.
sekarang aku dah berubah hati sebab dia tak pandai nak menjaga hati aku dan tidak langsung berkeinginan mendekati dan menyuruh aku menjadi pemandu evo itu.hahahaha,
ayat akuu nampak macam budak matang tak?hahaha.
lagi bertambah jatuh cinta bila terase kaki ini melangkah ke show room dan hati ini terus berubah.hahahhaa.
rasanya ape next dream car aku ea? aku dah nampak dah evo 10 kaler merah aku dah merajuk dan terus membawa diri.
okey okey okey,jomm tenggokk gambar dulu.dengan harapan aku dapat bermimpi memandu dengan penuh belagak kereta kereta keretaa di bawah.weee~~









DAPAT TAK AKU MENJADI PEMILIK DAN MEMANDU DENGAN BERGAYA KERETA IDAMAN AKU?;D

dekat JOHOR pun ade jugak :)

assalamualaikum and hello dunia.
hari nie, setelah aku berada di bumi johor bahru baru lah aku berpeluang keluar jauhh sket.
still in johor sebab menghadiri jemputan kahwin.(jemputan kahwin aku lama lagi).
that invitation a bit too far from my house.hahaha.
about 1 hour kot, we all sampai.
okey okey okey, dengan rakus dan muka pelahap aku pun terus tengok lauk lauk yang disediakan.
tak sia sia kitorang berpeluh peluh jauh datang.hahaha.
nak cite sket ade 6 jenis air. dah terase macam jualan air dekat pasar malam.
lauk dia awesome dohhhh.
sebab sebab sebab ade SUP KAMBING.my favourite!
aku nie hantu benda benda yang relate dengan "sup" like tomyam ke, any kind of sup.
*haishh,hilang diet mak kejap! (:
and jarang dekat kenduri kahwin ade tauhu panas. kalau dekat kedah kan panggil "taufufa".
sorry kalau ejaan tak betoi. tapi tapi tapi tempat aku panggil "tauhu cedok".
sound a bit funny kan. but,sama je rasa nye.
kenaapaaa aku cite pasal makanannnnnnnnn jeee..
nie bukan motif sebenar okey :p

ape yang aku nak citer nie ialah,
nak pegi kat tempat kahwin tuh.
kena lalu jalannnnn yangg panjang.
and and and tetibe aku terase interesting nye bila lalau dekat jambatan sungai johor.
abang aku slumber badak dia cakap " ain ain, nie haaa jambatan pulau pinang!".
hahahha. taulah aku belajar dekat utara. tak payahh lahh nak perli sangat,
potong mood aku nak berangan! hahahaha.
jambatan nie tak sepanjang jambatan pulau pinang.
the design kind of similar jugak dengan penang bridge.
sound so great,i dunt know exactly bila jambatan nie di bina.
anyone from johore or maybe yang know some info come,let share it together. (:
okey, aku dah tak nak sembang banyakkk,jom tengok gambar.
gambar di tangkap dari encik google yang kacak bergaya.hahaha.







psstt; kalau dekat PULAU PINANG ada jambatan pulau pinang, dekat JOHOR pun ade jugak JAMBATAN SUNGAI JOHOR. :)