Saturday, November 30, 2013

Full Time Blogger




Assalamualaikum dan hello semua gegurl and boboi..
almost 2 week kot tak blogwalking, tak update blog, it just that something sad happened in my life.
it is the most sad day ever in my life.. i would never forget it.
aku telah kehilangan seorang insan yang paling aku sayang.. she is my beloved ibu.. arwah ibu meninggal pada 17 november bersamaan 13muharam tepat azan zohor dekat hospital melaka aritu.paling menyedihkan esoknya 18 nov sepatutnya hari konvo aku.tapi aku membuat keputusan untuk tidak menghadirkan diri kerana aku begitu sangat tidak kuat.okeyh, aku tak nak cerita dengan lebih mendalam sebab aku taknak perasaan sebak tuh datang..

Back to the tittle, full time blogger.. aku terase ingin menukarkan status part time itu kepada full time.. sebab itu sekarang ini, aku sedang membuat sedikit research.hahhaha..iyelah, in what eva that you did, you have to think twice so that you never ever regret on what actually you decide that..research tersebut macam, what actually dalam seminggu tuh full time blogger buat, the working hour itself sebab aku perasan (based on my observation) full time blogger nie memang 24jam depan lappy/comp ke haa... sbb ade few blogger yg online sampai pukul 3 4 pagi..esoknya pagi still online lagi, update their twitter jugak... wohoo..so, full time blogger nie memang akan "bersosial" di alam maya jelah ehk?*opps, bersosial itu skopnya meluas yerk..jgn dok ingat benda lain.hahhaha..

Next, mostly full time blogger nie akan terjebak dengan bisnes online , advertising and of course lah do something that will earn income.. kalau tak, takkan lah budak budak sekolah lagi dh expert dalam dunia blogging nie kan..Not just that, being a full time blogger. tak yah nak full time..whenever u start to enter dalam dunia blog ini, u must read and read a lot.. There no doubt, jadi blogger boleh memupuk semangat ulat buku or semangat membaca tu dan secara tak langsung, ilmu kita akan semakin bertambah..Setiap hari kita akan add value ilmu baru.Tapi, kalau kerja nak baca gossippp hiburannn jer ...hahhahhaa.sendiri mau ingat lah kan kan kan kan..

Lastly, ape yang menyebabkan aku macam nak ke arah full time blogger nie of course lah sebab aku suka tengok blog ben ashaari . Personally speaking, being different with others kan akan menambahkan quality time kita dengan family, kawan kawan.. So, kalau nak berubah kepada sesuatu yang baru, kita kena berani amek risiko..plus, kne dapat jugaklah moral support from others especially family kan.Jadi, aku nak jugak pandangan dari mereka yang dah lama terjebak dengan FULL TIME BLOGGER.. Feel free to drop your opinions or maybe suggestions dekat kotak comment tu yerk.

4 comments:

Nurfaezah Abdullah said...

to become a full time blogger kena ada full komitmen. kena berusaha keras to create a strong reader base macam Yuyu Zulaikha, Bro Ben, Fatin Liyana :) goodluck!

Muhammad Khairuddin Lim said...

Kalau nak jadi full time blogger mesti lah cantik menawan atau kacak..

RAWRRR said...

tetapkan semangat, insya-Allah boleh =) chaiyok2!

Ahmad Zaki said...

Susah nak jadi full time blogger. Masa lebih kepada komputer je... =)