Wednesday, March 5, 2014

Balai Cerap UTM Skudai , Johor

Assalamualaikum , and a very great pleasure sebab kita masih lagi diberi peluang untuk bernafas . Jadi , sentiasa ucap rasa syukur kepada Pencipta kita yang maha Esa itu . Okay , entri kali ni .. Haaaa , nampak ke idak tajuk nya ? Yezza , Balai Cerap di mana ? UTM skudai johor . Sejak bila pula aku jadi budak UTM ? Ahaks ! In future maybe for Master . Who know's right ? Hahaha .

Opps , before i nak tayang gambar and all the sweet moments ever la katakan , meh i nak explain kat you all dulu binatang ape Balai Cerap balai cerapan ni . Kan kan kan . Aku pun tak tau pasaipa depa dok bagi nama lagu tu .  Jadi , kalau di angkasa balai cerap ni lebih kepada tempat untuk memerhatikan planet planet , angkasa dan objek lain. Pasai tu dia dok hat atas sekali . Refer back to this balai cerap , from this location kita akan nampak pemandanga yang Subhanallah , cantik tak terhingga . Boleh nampak view seluruh UTM . And of course , yang paling best pergi waktu matahari nak terbenam la kan . Its look like view of the sunset gituw ! Hahaha .
             

Oh , guano aku boleh sampai ke situ ? Okay , dia macam tak rancang langsung . Ceritanya , one of my Bff adalah budak UTM so kawan yang sorang ni nak sangat tgk sunset . So , terjadi lah ia dan dapat juga lah naik sampai ke situ . Waktu kitorang pergi situ , nampak lah foreigner tengah picnic sambil tengok view sunset tu .

Menggila punya menggila , tangkap gambar kemain sampai berpuluh puluh erkk beratus kot .hahaha. Sekali nak lah tangkap gambar semua . Kemain mintak tolong foreigner tu siap speaking bagai . Mamat foreigner tu tangkap gambar nice woah . I think 4 kali je . Hahaha. Dan dia jugak bagi kitorang rasa cekelat dari Iran . 
***OH , ENTRI NI DAH LAMA BERSARANG DALAM DRAFT .hahahaha ..
ianya sepatut di publish bulan januari , tapi bulan mac dapat di tayangkan . sebab masalah teknikal.hahahaha.
okey , jom layan gambar !




















ni semua BFF dari matrik .. wahhaaa.. seriously , this friendship sangat sangat teramat awesome ! sebab mereka ni semua jenis gila gila.. sayang korang !



Boleh BACA ENTRI BAWAH NI :
1 dah 4 Entah Bila!
Cerita Aku Masa Dekat KMJ

3 comments:

Hana Jalil said...

Tak tau pun kat UTM ade tempat ni.. HAHA.. :D yang tau kat utm ade kolej, masjid, dewan and rumah student/rumah dekan. hoho

Qaseh Wee said...

bff forever lah ni ...

Petak Bunga said...

pernah g utm long time..
dulu2.