Balai Cerap UTM Skudai , Johor

11:27:00 PM

Assalamualaikum , and a very great pleasure sebab kita masih lagi diberi peluang untuk bernafas . Jadi , sentiasa ucap rasa syukur kepada Pencipta kita yang maha Esa itu . Okay , entri kali ni .. Haaaa , nampak ke idak tajuk nya ? Yezza , Balai Cerap di mana ? UTM skudai johor . Sejak bila pula aku jadi budak UTM ? Ahaks ! In future maybe for Master . Who know's right ? Hahaha .

Opps , before i nak tayang gambar and all the sweet moments ever la katakan , meh i nak explain kat you all dulu binatang ape Balai Cerap balai cerapan ni . Kan kan kan . Aku pun tak tau pasaipa depa dok bagi nama lagu tu .  Jadi , kalau di angkasa balai cerap ni lebih kepada tempat untuk memerhatikan planet planet , angkasa dan objek lain. Pasai tu dia dok hat atas sekali . Refer back to this balai cerap , from this location kita akan nampak pemandanga yang Subhanallah , cantik tak terhingga . Boleh nampak view seluruh UTM . And of course , yang paling best pergi waktu matahari nak terbenam la kan . Its look like view of the sunset gituw ! Hahaha .
             

Oh , guano aku boleh sampai ke situ ? Okay , dia macam tak rancang langsung . Ceritanya , one of my Bff adalah budak UTM so kawan yang sorang ni nak sangat tgk sunset . So , terjadi lah ia dan dapat juga lah naik sampai ke situ . Waktu kitorang pergi situ , nampak lah foreigner tengah picnic sambil tengok view sunset tu .

Menggila punya menggila , tangkap gambar kemain sampai berpuluh puluh erkk beratus kot .hahaha. Sekali nak lah tangkap gambar semua . Kemain mintak tolong foreigner tu siap speaking bagai . Mamat foreigner tu tangkap gambar nice woah . I think 4 kali je . Hahaha. Dan dia jugak bagi kitorang rasa cekelat dari Iran . 
***OH , ENTRI NI DAH LAMA BERSARANG DALAM DRAFT .hahahaha ..
ianya sepatut di publish bulan januari , tapi bulan mac dapat di tayangkan . sebab masalah teknikal.hahahaha.
okey , jom layan gambar !




















ni semua BFF dari matrik .. wahhaaa.. seriously , this friendship sangat sangat teramat awesome ! sebab mereka ni semua jenis gila gila.. sayang korang !



Boleh BACA ENTRI BAWAH NI :
1 dah 4 Entah Bila!
Cerita Aku Masa Dekat KMJ

You Might Also Like

3 comments

  1. Tak tau pun kat UTM ade tempat ni.. HAHA.. :D yang tau kat utm ade kolej, masjid, dewan and rumah student/rumah dekan. hoho

    ReplyDelete
  2. pernah g utm long time..
    dulu2.

    ReplyDelete

Ain nak ucapkan terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Segala penulisan dan kandungan di dalam blog ini ialah dari ain dan rakan kenalan sekeliling serta dari carian google.

Nota cinta :
Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”. Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”. Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa” . Hahaha.

Untuk sebarang pertanyaan anda boleh menghantar terus ke email peribadi ain iaitu : nurfarahain91@icloud.com

JDT BLOGGER

SUPPORTERS