Monday, October 6, 2014

Cara Tarik Rezeki Dengan Muka



Saya suka subscribe e-mail dari mereka yang selalu berikan tips , dan cara mereka buat sales dengan produk / perkhidamatan melalui marketing yang cantik dimana ia mampu buat pembeli membeli.

Tertarik pada satu e-mail yang ditulis oleh Tuan Aqif Azizan , Founder Write to Wealth menghantar cara untuk menarik rezeki dengan memek muka saja.
Kata Tuan Aqif ,

Belajar trik psikologi dan minda bermaksud
belajar bagaimana untuk memahami diri
kita sendiri.

Blog Pansy Panda baru-baru ini berkongsi
5 trik menggodam minda bagi keperluan
tertentu.

Nombor 3 biasanya akan buat hidup
kita lebih tenang.

===
#1 - Psikologi gelak bersama.
===

Apabila kita melepak berkumpulan dan
ketawa bersama, biasanya muka kita
akan beralih kepada teman yang kita
selesa.

Atau ke arah muka individu yang
kita mahu berkenalan.

===
#2 - Cara cepat hilangkan perasaan
gementar.
===

Apabila kita rasa gementar, cepat-cepat
makan gula-gula getah.

Ia dapat membantu menghilangkan
emosi takut, gementar atau gemuruh.

Minda kita akan memberi isyarat bahawa
kita selamat apabila kita sedang
makan sesuatu.

===
#3 - Rahsia ketenangan jiwa.
===

Jika ada orang marah kepada kita,
dan kita pula kekal bertenang, mereka
akan jadi lebih menyirap.

Malah mereka akan marah lebih ganas.

Tetapi, selepas itu mereka akan rasa
sangat malu pada diri sendiri.

===
#4 - Ekspresi mewujudkan emosi.
===

Ekspresi wajah kita akan menentukan
emosi.

Jika kita mahu wujudkan perasaan
gembira, senyum selebar mungkin.

Perasaan gembira melajukan magnet
tarikan rezeki.

===
#5 - Jangan tulis 3 perkataan ini!
===

Jangan sebut atau tulis perkataan
ini:

+ Aku rasa...

+ Aku percaya...

+ Aku yakin...

Ia menunjukkan bahawa kita tidak
mempunyai tahap keyakinan yang
tinggi


Okay lepas ni memang nak senyum , gembira , tenang dan gelak sekuat yang mungkin ! hahahaha.
Tapi , orang selalu 'sound' kita sebab suka gelak kuat kuat. Salah ke kita gelak kuat kuat. Itu kan tabiat kita, HAHAHHA,

2 comments:

zulhilmitempoyak said...

fuhhh tenang. :D

Nur Zayyani Liman said...

haa..pendek kata..apa pun jadi kite kene senyum..betul tu dear..even kite tgh stress sangat pun..kene senyum..ia akan elakkan kite jadi down..hihi

www.naturalhealthyandbeauty.blogspot.com