Monday, November 17, 2014

Review : Rahsia Mengaji Semudah A.E.I.O.U




Rahsia Mengaji Semudah A.E.I.O.U :  Situasi berbual face to face sudah kurang kerana kini , masyarakat begitu seronok berborak di alam maya.Kita boleh lihat generasi yang kini celik pandai mencari maklumat hanya menggoggle sahaja . Kita juga nampak kanak kanak zaman kini kehidupannya sudah kurang untuk bermain diluar rumah kerana masa mereka dihabiskan dengan bermain game , dan bermain tab , ipad dan melayari sosial network. Sehinggakan ibu nak panggil anak untuk turun  makan pun terpaksa whatsapp. Begitu teknologi kini memberikan impak yang sangat besar kepada msyarakat kita. Itu senario kini.

Teringat zaman kita kanak kanak dulu , mak ayah mesti hantar anak pergi mengaji. Siapa ponteng mengaji mesti kena rotan. Tapi sekarang , ada juga yang ibu bapa masih menghantar ke tempat tempat mengaji. Cuma , kata orang didikan yang terbaik ialah bermula dari rumah .Bukan itu sahaja , ada juga dikalangan ibu ayah sendiri tidak tahu mengaji .Takpe , jangan malu dan jangan rasa kerdil. Dalam kehidupan kita juga kan dituntut untuk sentiasa menuntut ilmu dan mendalami ilmu agama dengan lebih dalam lagi . Dengan adanya dvd "kini mengaji semudah A.E.I.O.U" , ibu ayah bersama anak anak nya boleh sama sama belajar mengaji hanya melalui dvd. Yer ! dengan dvd je. Luangkan masa sekurangnya 1jam sehari bersama anak anak untuk belajar mengaji hanya dengan melalui dvd sahaja.

Disamping itu juga , secara tidak langsung  dvd "kini mengaji semudah A.E.I.O.U" ini dapat mengeratkan hubungan kekeluargaan dan orang di sekeliling kita. Dvd ini mampu memperbaiki mutu bacaan mengaji dan sebagai ibu bapa mampu mengajar anak anak mereka hanya dari rumah. Hanya perlu laburkan sedikit wang untuk pembelian dvd mampu memberi contoh terbaik mendidik anak anak mereka.



Antara isi kandungan dvd Teknik Al-Fateh "Kini mengaji semudah A.E.I.O.U" ialah :

  • Pengenalan asas
  • 1: Kenali baris dan sebutannya
  • 2: Kenali baris bawah  dan sebutannya
  • 3: Kenali baris hadapn dan sebutannya
  • 4 : Kenali huruf yang bersambung
  • 5 : Kenali tanda bacaan yang panjang
  • 6: Kenali tanda baca dan bacaan bertanwin
  • 7: Kenali bacaan huruf yang mati
  • 8: Kenali bacaan huruf yang bersabdu
  • 9: Kenali bacaan Alif Lam
  • 10 : Kenali hukum bacaan lafaz Al-Jalalah
  • 11: Kenali cara membaca Hamzah Wasol
  • 12: Kenali cara berhentikan bacaan
  • 13: Membaca surah Al-Fatihah
  • 14: Kenali cara bacaan huruf Hijaiyyah
  • 15: Kenali tanda asas Tajwid Rasm Uthmani
  • 16: Kenali tanda-tanda berhenti (Waqqaf)
  • 17: Membaca surah Al-Baqoroh (Ayat 1-19)

Terdapat 7 Ciri-Ciri Istimewa Teknik Al-Fateh di dalam dvd ini iaitu :

  1. Video Interaktif : Teknik Al-Fateh diajar melalui video tutorial yang berkualiti dan disusun mengikut peringkat secara terperinci
  2. Mudah Difahami : Formula dan teknik yang dikongsikan telah dirakam dengan baik dengan gaya bahasa yang santai dan mudah untuk difahami.
  3. Ilmu yang Padat : Siri dalam video ini bermula pada peringkat asas ,kaedah sebutan huruf , mengenali cara bacaan bagi kalimah-kalimah tertentu,asas tajwid dan mula membaca Al-Quran
  4. Lebih Fleksibel : Boleh di pelajari di mana sahaja dan emngikut kesesuaian masa anda.
  5. Lebih Efektif : Boleh diulangi dan dipelajari sebelum melangkah ke bab seterusnya.
  6. Langkah Demi Langkah ; Dibimbing langkah demi langkah untuk mempelajari Al-Quran
  7. Group Sokongan : Bersama-sama mereka disekeliling anda untuk sama sama belajar mengaji semudah A.E.I.O.U


Ini merupakan kata kata mereka yang telah membeli dvd ini :  Testimoni Teknik Al-Fateh

Haa , bukan itu je .Siapa yang nak join program affiliate , agen pemasaran untuk dvd ini  , digalakkan mendaftar di sini  Form Affiliate & Agen Pemasaran



Jadi , apa tunggu lagi. Kini anda dapat mengaji semudah A.E.I.O.U hanya dengan sekeping dvd sahaja


Facebook : Zamir Aizat
Twitter : @Teknik Fateh
Instagram : @teknikfateh

Thursday, November 6, 2014

Blogger ! Jangan Bikin Panas



Bila orang tanya , kita jawab kita 'blogger' ,
kebanyakkannya orang menilai 'kaki gosip'  , penyebar berita sensasi.

Sebagai blogger sendiri , ain nampak perkara ini satu benda yang sangat negatif .
Ramai blogger nak kejar pageviews naik mencanak , buat kerja senang . copy paste cerita artis , copy paste gambar instagram artis lepastu publish. Senang nya hidup kau !

Lepastu marah orang tegur cara kau . Padahal kau memang tak beretika langsung.
Salah siapa ? salahkan diri sendiri.

Itu belum cerita yang copy paste berita terkini . Contohnya masa kes MH370 . Semua nak naikkan pageviews buat entri pasal cerita itu . Macam macam propaganda dan agenda dia letak dalam blog dia. Salah siapa ?

Berikutan dari entri di blog , Hasrul Hassan . Maka ain rasa bertanggungjawab untuk memberikan pandangan peribadi.

Sebenarnya kehidupan kita ini sangat mudah tetapi yang menyebabkan ia nampak susah itulah datangnya dari manusia sendiri. Percayalah , sekali kita mencari kesalahan orang dan membuka aib seseorang , pasti kita akan meneriman COD ( Cash On Delivery ) terhadap apa yang kita lakukan.

Senario ini mudah , ada orang jual jual depan rumah  kita. Kita lupa nak tutup pagar . Dia masuk tanpa beri salam . Kita mesti marah bukan sebab orang masuk rumah kita tanpa protokol. Sama lah juga dalam situasi untuk jadi blogger yang beretika.

Tolong ! Stop jadi penyebar keaiban orang konon nya dikatakan 'fresh from oven' . Kalau rasa tak ada idea nak menulis apa , kita semua dikurniakan akal yang sempurna . Jadi , gunakan lah sebaik mungkin bukan untuk buat benda benda tak elok macam gitu.

Mohon jangan jadi manusia bersifat 'attention seeker' yang sering nakkan perhatian. Banyak cara lagi yang boleh kita lakukan untuk mendapat perhatian manusia. Orang yang awak sedang ceritakan itu punya maruah juga .

"Penulisan kita itu mencerminkan siapa diri kita sebenarnya.. Kalau rasa seronok menjaja kisah hidup orang dengan cara sebegitu .. mohon bersedia untuk dapatkan khidmat COD dari tuhan.."

Oh ya ! nak tau 6 Sikap Blogger Yang Tidak Bermaruah .

Harap isu ini semakin dapat diatasi supaya kredibiliti blogger dipandang tinggi oleh masyarakat.