Tuesday, January 19, 2016

19/366 : DIARY OF THE DAY -19 JAN 2016




Assalamualaikum dan hello kepada semua . Alhamdulilah , lagi sekali kita bersyukur kepada Dia Yang Maha Esa kerana memberikan ruang dan peluang untuk kita hidup dimuka bumi  ALLAH ini . Makanya , hari ini aku update diary of the day aku pagi sebab malam aku agak pack sikit takut penat sangat terus tak sempat nak buka blog comel ini . Hahaha . Jadinya , ini lah sedikit coretan untuk diary of the day aku :


  • Pageviews tergolek jatuh
Untuk beberapa hari ini , aku sempat blogwalking sikit sikit je kadang tak sempat langsung blogwalking , drop komen . Ini secara tidak langsung pageviews aku bukannya mencanak naik , tapi mencanak turun . Hahaha . Tak apa , as long as aku keep update diary of the day , dengan kalau ada masa , blogwalking itu sudah cukup bagus . Cehwah ! . Aku teringin juga nak kosisten pageview beribu setiap hari . Hahaha . Followers pun belum berpuluh ribu ada hati . Hahaha . Tapi , tak salah kan nak berangan dan berusaha supaya impian tu jadi kenyataan . 


  • Blogwalking paling cepat
Ain nak tahu , macam mana korang boleh blogwalking paling cepat dalam sehari ? Macam cara ain , ain akan cari senarai nama peserta giveaway ke  , dan dari situ , ain akan buka satu satu blog dan follow serta tinggalkan komen . Betul ke ? Ke ada cara yang lagi efficiet . Cehwah . Bukan apa , ain nak jadikan blogwalking ini sebagai satu habit atau pun tabiat harian . Bila dah jadi habit , secara tak langsung ianya akan jadi satu perkara yang lebih mudah untuk aku lakukan . 


  • Target Followers
Sebenarnya , untuk pengakhiran bulan januari nanti , ain target untuk mendapatkan 2000 followers , susah je nak kejar target itu . Tapi , kalau perancangan asal tak menjadi , tak salah kalau kita adjust kan . 1700 followers pun insyallah , boleh dicapai dengan izin daripada ALLAH kan . Teringat dulu ain puna azam tahun 2015 nak dapatkan followers 2015 , amboi gebang lebih  ! . Hahaha . Tapi , insyallah tahun ini , kalau ain kosisten , tidak mustahill boleh sepopular Hanis Zalikha dan Maria Elena . OMG ! i really love them !



Korang kalau ada tips nak tambahkan followers , naikkan pageviews , dan tips blogwalking bagi tahu pada ain yer ! . Okay , itu sahaja untuk hari ini . Assalamualaikum , tak jawab dosa ! Kalau jawab sayang ! *Euww..

4 comments:

Nurzakiah Hanum said...

yup great

Asha Lya said...

Blog sy pun suam2 kuku je...x pe usaha tangga kejayaan

ziana eunos said...

singgah balas kunjungan :)

Etuza Etuza said...

terima kiasih ke laman Etuza ya