Monday, January 11, 2016

First SEGMEN: Mini Giveaway by Si Chubby

http://sichubbyy.blogspot.my/2016/01/first-segmen-mini-giveaway-by-si-chubby.html




Dalam giveaway ini kena jawab soalan , okay meh ain jawab 
  •  Impian
Untuk tahun 2016 ini , ain memang aim untuk serius dalam misi kurus menguruskan badan ini . Hahaha . Sebab itu impian yang dah lama ain nak capai . 

  • Usaha
Alhamdulilah , ain sign up untuk jadi membership dekat gym . Bukan itu sahaja , ain juga banyak buat research tentang makanan dan exercise serta kata kata motivasi yang dapat menaikkan semangat ain lagi untuk mencapai impian ini . Insyallah , apa exercise yang dicabar ain akan buat , cuma sekarang ini lebih banyak disiplin dalam penjagaan makanan je . Masih dalam proses nak belajar .

  • Kalau tak capai , apa yang nak dilakukan ?
Pertama , tanya diri kita . Kenapa tak capai . Adakah kita ini banyak merungut sahaja atau kita sudah take action ? (seperti entri aku yang ini ) klik sini . Kedua , cari kawan kawan atau fit buddy yang akan menaikkan semangat kita semula . Pada yang mengata kita tu , ala pekak kan telinga je , cari mereka yang faham impian kita serta dapatkan sokongan dari mereka . Bagus juga segmen ini , sekurangnya , bila aku macam  layu ke , aku boleh belek sini semula untuk menaikkan semangat . hehehe.


Tag rakan blogger : 1 ,

10 comments:

Nurzakiah Hanum said...

selamat bersegmen

Aienienka Peter said...

good luck awk :D

Anis Khalilah said...

Good luck!

Zizie Zainal said...

Senarai peserta dah di update . Jangan lupa blogwalking ye :)

http://sichubbyy.blogspot.my/2016/01/senarai-peserta-first-segmen-mini.html

Zizie Zainal said...

Terima kasih join segmen GA Zie :D Senarai peserta dah di update . Jangan lupa blogwalking ye :)

http://sichubbyy.blogspot.my/2016/01/senarai-peserta-first-segmen-mini.html

Cik Pa'in said...

Hai Ain , Cik Pa'in datang blogwalking ni . . Mind to follow back ? Thanks anyway . . Cik Pa'in badan biasa-biasa ja . . Ada kalanya kurus , adakalanya gumuk 😅 hehe , tapi , gumuk camna pun kalau kita kemas, comel je . . Kalau kurus tapi tak kemas , hudoh jugak . . Apa apa pun , selamat maju jaya ya 😘

cik belbel said...

semoga berjaya menjadi kurus ! hahah
cik belbel join jugak
goodluck
http://blogcikbelbel.blogspot.my/2016/01/segmen-mini-giveaway-by-si-cubby.html

nor nazliana said...

all the best semoga tercapai impian 2016

uyu kawaii said...

good luck tau jom bw sya http://artisarainbow.blogspot.my/2016/01/first-segmen-mini-giveaway-by-si-chubby.html

Otaku said...

hello . im from the same GA. good luck dear :)

http://otaku-licious.blogspot.my/2016/01/segmen-mini-giveaway-by-si-chubby.html