Sunday, February 14, 2016

45/366 : DIARY OF THE DAY - 14 FEB 2016

  


Assalamualaikum dan hello kepada semua . Hari ini agak kelam kabut gelabah sedikit kerana laptop ain buat hal . Dalam kepala otak dah pikiaq , adoyai , macam mana dengan blog akuainkausiapa ni ? Siapa nak tolong update kan kalau tak diri sendiri . Hahaha . Cer teka kenapa aku gelabah ?  Sebab aku tak ingat password . Hahaha . Siap geledah buku catatan apa semua . Last last aku reset semula . Alhamdulilah , boleh masuk . Yang tak bestnya kena update pakai ipad je ni . Tak syok oh . Lagi best pakai laptop sebab perasaan aku menekan keypad itu ye. Hahaha . Jadi untuk hari ini , aku nak share dengan korang ;

  • Tersedih sebab rindu arwah ibu
Tadi aku sangat tak larat disebabkan period pain. OMG! Tak sensored sangat kan ? Lagipun its a normal kan perempuan bercakap mengenai ini . Yes ! Its freaking damn hurt . Sampai aku menangis menahan sakit . Terus aku teringat arwah ibu aku . Sebab dulu kalau aku merajuk , kalau aku menangis , kalau aku sakit , dialah selalu pujuk aku . Kadang kadang dia buatkan aku milo panas . Lepastu sanggup naik tangga rumah ketuk bilik aku sebab ibu aku tak berapa nak larat naik tangga . Aku jadi tersedih sebab sekarang , aku yang kena pujuk diri aku sendiri . Aku nangis seorang diri . Tapi , we are not alone . ALLAH kan ada . Dia pasti rawat rasa sedih itu . Aku selalu cakap , Dia tahu  apa yang aku rasa . Aku tak perlu nak buktikan pada mata mata manusia yang susahnya nak teruskan hidup tanpa seorang ibu . Tapi , ALLAH itu Maha Mengetahui Segala galanya . Dia sebenarnya sentiasa rindukan doa dan rintihan dari hambanya. Kenapa kita kena cari belas ihsan manusia sedangkan Yang Maha Esa itu sentiasa ada bersama kita . Jadinya , aku terus rasa lega dan tenang lepas mengadu kepada Dia Yang Maha Mendengar itu . Terima kasih ALLAH kerana kau selalu merawat hati aku ini .


  • Kosisten update Diary Of The Day 
Demi aku nak mereward diri aku sendiri , dan janji aku untuk kosisten update diary of the day , aku gagah juga menaip walaupun aku rasa macam tak syokk oh update tanpa guna laptop. Oh , aku nak minta maaf juga , aku memang susah sedikit la nak blogwalking sekarang . Sebab selalu kalau aku blogwalking memang sekali berpuluh beratus . Jadinya , mana yang kalau aku nampak post korang , randomly la aku singgah dan komen ye . Fuhh jadi blogger ini banyak juga dia punya rintangan kan untuk kosisten kan menulis . Tabik la pada yang memang hari hari update dan sempat blogwalking ke blog blog yang lain . Insyallah , aku pun nak tingkatkan lagi prestasi aku dalam dunia blog ini . Sama sama lah kita ye .



Cukup lah untuk ini sahaja apa yang aku dapat update . Jangan lupa terus kosisten ye dalam dunia blog ini ,! Assalamualaikum 😉


7 comments:

Ana Fatihah said...

Sangat setuju yang kita akan tenang mengadu kepada Dia. He knows everything dan hanya Dia yang mampu rawat luka-luka kita. :')
Keep strong!

Syira Lokman said...

HYEE..THANKS SINGGAH BLOG SYIRA LOKMAN :D DAH LAMA BARU SEMPAT NAK SINGGAH SINI BALAS KUNJUNGAN..DOAKAN SYIRA FOR NEW SEM :D

Aienienka Peter said...

be strong dear :D

Khamsi Abdullah said...

saya pon blogwalking mana yang lalu newsfeed je skrg ni.. tak dan la dik oi.

Munirah Mustafar said...

lepak & singgah BW di sini...

AinAthirah Anuar said...

hai ain , ain dtg melawat. huu boleh mcm tu kan ? hiks

HeNRieTTa JoSe said...

do take cre ok...ALLAH will always be with us....

PS...salam perkenalan....