Sunday, February 21, 2016

52/366 : DIARY OF THE DAY - 21 FEB 2016

Assalamualaikum dan hello kepada semua . Alhamdulilah , sekali lagi berkesempatan untuk mengupdate blog akuainkausiapa ini . Aku nak minta maaf sangat sangat laptop tak okey lagi . Makanya aku tak boleh nak blogwalking  ke blog blog blogger lain . Maaf ye ! Jadi untuk entri ke 52 ini , aku nak cerita pasal :


  • Wedding invitation dekat Facebook
Aku dah jarang bukak facebook as aku macam tak ada perasaan sangat nak scroll facebook. Hahaha . Tapi bila aku log in je , adoyai , notification mesti ada wedding invitation .OMG ! Tak stress pun 
 Cuma rasa zaman zaman berumur doplolima ni memang kena kerap kali dapat wedding invitation ke? Rasanya dedulu banyak dapat notification candy crush dan segala jenis game je . Hahahha . Time change so fast . Sedar tak sedar kawan kawan dah kahwin . Tak stress pun tak kahwin lagi . Sebab memang tak bersedia ke arah itu pun . Cuma dulu dulu semuanya jemput pakai kad kahwin. Sekarang semuanya pakai facebook je . Kadang aku saja je minta kad lagipun kenangan kan . Yela , kau nak orang datang wedding kau tapi jemput macam kurang beradab. Opps ! Dari sudut positif nya , jimat kos invite guna facebook cuma kena lah beradab nak orang datang majlis kita , jemput pun janganlah last minit. Lepastu sentap tak dapat datang . Opps! . 


  • Demi kek coklat sanggup workout
Haa , semalam aku dapat kek coklat cenonit (kecik) je . Jiran bagi sebab ada majlis aqiqah anak dia . Demi aku nak merasa sebab tak nak cheat , hari ini aku workout jugak . Ala dapat buat 20-30 minit high intensity pun kira sangat bagus . Balik dari workout tadi terus makan kek coklat itu . Sumpah , tak rugi woi! Sedappp gilaaaaaaa . Pastu nengok dekat bekas kek itu dari singapore . Mungkin di tempah dekat singapore kot . Ala , jb singapore kan sebelah je. Hehehhe . At this time , aku seboleh mungkin untuk tidak cheat . Sebab penat woi exercise , lepastu kau nak cheat bagai padahal dah doplolima tahun hang jadi penipuuu jee bercheat cheat bagai . Puih! 


Cukuplah untuk dua cerita pada hari ini . Assalamualaikum :)

3 comments:

Cik Itah said...

ramai yang nak kahwin hihi

Mia Liana said...

sedap kek coklat...


pstttt.. terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #22. maaf mia baru sempat nak blogwalking.

blog ini tersenarai dalam http://www.mialiana.com/2016/01/senarai-url-blog-22.html

pemenang diumumkan kat http://www.mialiana.com/2016/02/pemenang-bertuah-url-blog-22.html

cik karmila said...

menarik diari2 awak...saya datang dari GA...jemput singgah blog saya..