Tuesday, March 1, 2016

61/366 : DIARY OF THE DAY - 1 MAC 2016

 



Assalamualaikum dan hello kepada semua .  Hari ini dah bulan tiga . Cepatnya masa berlalu kan . Dah masuk bulan mac ini , entri Diary of the day pun dah masuk entri ke 61 . Rasa macam baru je terasa keinginan dihati nak kosisten update blog . Alhamdulilah , semakin kosisten .  Jadi  , untuk hari ini aku nak update tentang :

  • Respon pembaca Diary of the day !
Aku bersyukur sangat ada yang sudi membaca , ada yang siap komen dan bermacam lagi komen yang aku dapat . Terima kasih . Cuma jangan lah cakap aku sombong please . Hahaha . Yang kelakar , aku friendly okay . Hahaha . Cuma ada lah sedikit pemalu . Pemalu lah sangat . Kadang aku on blog ini taip dan terus publish , tak sempat pun nak tengok komen ke . Jadi , maafkan saya yang lemah lagi kerdil ini ye . Tapi , aku tetap nak cakap terima kasih yang teramat sangat sebab komen komen dari pembaca lah aku jadi lebih bersemangat nak update blog akuainkausiapa ini . Maceh yer !


  • Terus buat , buat , buat dan buat .
Kenapa aku letak qoute "Stop Saying "I WISH " ,  Start Saying "I WILL" " . Jawapannya ialah kepada Diary of the day ini sahaja . Aku dah ada dalam dunia blog ini boleh lah agak lama . Tapi , disebabkan aku ini asyik berwish sahaja without take action , its useless bebeyh ! . Hahaha . Maksudnya kalau kita asyik sembang , " Aku ingat nak kosisten update blog tapiii....." . Ok . Bai ! Asyik bertapi bagai takkan nampak kan progres kau ke arah apa benda yang kau nak capai . Alhamdulilah , kalau aku tegas dengan apa impian aku , tak mustahil akan dapat result yang bagus . Misalnya , kosisten update Diary of the day ini hari hari . Ye , memang susah . Bila laptop kau problem macam apa yang aku alami sekarang ini , itu tak menjadikan satu penyebab sebab aku sanggup mintak pinjam laptop ayah aku ini . Bukan itu sahaja , selalunya aku update pakai ipad which aku tak berapa suka sket . Aku lebih suka update pakai laptop . Tapi , bila kita hadapi cabaran dengan apa impian yang kita nak capai itu , Insyallah ianya akan dapat hasil yang bagus . 


Jadi , korang yang asyik "I WISH I WISH I WISH " bagai itu , why not korang start buat apa yang korang dok wish wish kan itu . All the best ! Assalamualaikum :)

1 comment:

Eraz Fadli said...

I will ... :)

Jemput baca dan komen di entri

3 Sebab Kenapa Ramai Orang Kita Muda-Muda dah Papa Kedana?

http://www.erazfadli.com/2016/03/3-sebab-kenapa-ramai-orang-kita-muda.html