Friday, March 25, 2016

85/366 : DIARY OF THE DAY - 25 MAC 2016



Assalamualaikum dan hello kepada semua ! Jujur aku rasa macam lately apa nak tulis seyh . Sebab aku sendiri dah lama tak blogwalking dekat blog blog . Terima kasih kepada yang masih sudi membaca diary of the day ini . Insyallah , dengan sokongan korang lah aku masih nak juga tulis dan tulis . Makanya , untuk hari ini aku nak share tentang :



  • Barang dapur dah habis jadi malas nak makan !
Okay , ini lah kesan kalau barang dapur dah habis membuatkan aku jadi tak ada mood nak makan 6 meal plan setiap hari . Terutama breakfast ! Esok kena juga pergi restock barang . Tak boleh jadi inim. Jadual makan yang aku janji nak buat pun tak buat lagi . Haaa , nanti tak dapatlah good result . Okay ! Ain ! Kau nak kurus kan , makanya kena kosisten dan disiplin . That the key word to achieved  successful result . Korang pun sama tau ! Kena komited ! Sebab nak good result kan , mestilah berusaha sedikit . Argghh , tak best tau bila rasa macam tak on track . Okay , kena marah dekat diri sendiri ni . Hahaha . Sebab nak dapat result yang bagus kan . 


  • Air masak is my bestfriend !
Yezzaa , kalau pergi mana mana ini memang kawan baik aku . Aku dah mula ignore air minuman manis . Rasa seronok je bila air masak sebotol tuh aku boleh habis gitu je. Bagus tau . Lagi lagi korang yang suka makan benda benda manis . Air masak akan cuci balik . Bukan itu je , kalau korang ada masalah nak berry ke kan , cer minum banyak air masak . Sebab kalau aku minum air masak banyak banyak , fuhh senang lah proses berry tu . Hahaha . Ingat tau ! Jadikan air masak bff korang . Pergi mana mana je mesti bawak . Jadikan kebiasaan . 


CukupLah untuk hari ini memandangkan aku sangatlah penat ! Rasa nak tidur awal je ni . Hahaa . Assalamualaikum ;)

1 comment:

timm bill said...

oh my, rindu zaman study!