106/366 : Aku Memang Gemuk ! So ?

10:22:00 PM

 


Assalamualaikum dan hello kepada semua . Kebetulan this few days aku marathon cerita Cinta 100KG kerana memandangkan pelakon pelakon yang membintangi cerita itu semuanya best best belaka especially Sharifah Amani yang paling aku suka lakonan dia . Terlintas dihati aku untuk bercerita tentang pengorbanan.

Aku akui aku sebagai perempuan memang akan menjadi sangat obses especially membanding bezakan perempuan hot dan aku ini tak hot . Hahaha . You know girls things like OMG ! So crucial i tell you ! . Hahaha . Dulu aku pernah juga terfikir sebab aku gemuk ke orang tak pandang aku , orang mengejek aku dan suka membahan aku itu ini .

At the end , aku mula sedar untuk move on . Yes ! Aku memang gemuk ! Tak rugi pun kalau aku jujur kepada diri aku sendiri . Bila kau dah mengaku ini tak kan macam itu sahaja , kena lah take action macam mana nak get out from being so call fat woman ! . Dah kalau gemuk takkanlah masih makan nasi tambah banyak kali . Memang kau tak move on lah gitu . 

Dan untuk tahun 2016 ini lah aku dengan tabahnya take action . Aku peduli kan apa orang nak kata , keep questioning me . Tipulah aku dulu pernah konon nak kurus sampai sanggup makan ubat kurus ,pakai korset . At the end , semua itu adalah perkara yang sangat bodoh . Hahaha . Memang bodoh dan banyak menghabiskan duit je . 

Jadi , apa progres misiku kurus aku ini ? Jangan risau , lelemak kau tu sejenis parasit dan ianya takkan hilang sehari dik non . It takes times . At this moment , aku sangat enjoy dengan journey kurus kurus ku ini . Hhahaa  .

Apa yang penting , set your own goal and go and chase your goal ! Jangan lah hanya berharap je kau sedih sedih pastu dah kurus . Woi , you are not doing something ! You just keep complaining je . Ingat , mulakan dari sekrang , ingat raya dah nak dekat . Nak ke orang hina kau si gemuk ? Aku tak nak . Aku nak orang pengsan tengok aku dah kurus . Hhahaha. 

You Might Also Like

0 comments

Nota cinta :
Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”. Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.
Untuk sebarang pertanyaan anda boleh menghantar terus ke email peribadi ain iaitu : nurfarahain91@icloud.com