Monday, April 18, 2016

109/366 : Nak Cakap Ke Tak Ehk ?




Assalamualaikum dan hai kepada awak awak semua . Alhamdulilah , syukur sangat ALLAH masih berikan kita peluang untuk menikmati kehidupan yang diberikan oleh Nya . Jujurnya , betul lah aku harus akui yang susah sebenarnya menjadi penulis ni . Peh , ayat dia macam dah dapat best seller author tuh . Hahaha . Weh , dah 109 hari aku menulis ini nak menaip je dah rasa susah sangat . Hahaha . Tak apa , it takes a time to learn and menjadi lebih mahir dalam perkara yang baru kita cuba kan .

Jadi untuk hari ini aku nak cakap yang korang pernah rasa perasaan yang "Eh , nak cakap ke tak ehk ? ke nak senyap je ? ke nak cakap?" . Perasaan yang macam tak confident dan tak yakin nak bagitahu ke tidak dekat seseorang . Hahaha . 

Haa , bila aku dah berusia 25tahun ini atau bahasa hipsternya doplolima tahun ni , aku lebih banyak macam fikir dulu sebelum membuat keputusan untuk senyap atau teruskan cakap. Yela , action is louder than you speak . Kan ! Tapi , umur bukan ukuran untuk korang judge maturity seseorang . Tambahan budak budak sekolah sekarang kemain diorang punya teknologi kehadapan berkali ganda dari kita .Malah ada yang jauh lebih matang dari kita yang kononnya makan garam lebih lah . Sebab itu ramai ada darah tinggi . HAHAHA . Peh lawak chia chia chiaa akuu menjadi pulak . Hhahaha.

So , tak kisahlah berapa umur korang sekalipun yang penting sekali apa sekali yang korang nak lontarkan kena fikir dulu contohnya macam nak mencarut ke , hahaha . Kena consider dulu terutama sekali dekat social media . OMG ! Cepat je viral kalau silap langkah .Yes , people make mistake , but we can minimize our mistake by learning from others and start to think first before doing something ! okay !

No comments: