Sunday, May 8, 2016

129/366: "Tak Johorean Lah Tak Makan Sate Wak Radol"




Assalamualaikum dan hai kepada semua . Straight to the point , hari ini aku craving sangat sate . Actually dah lama aku nak makan sate . Alhamdulilah , settle cardio workout petang tadi aku pun cakaplah dengan family aku , "jom makan sate malam ni" .

Dan , sebagai johorean siapa yang tak tahu sate wak radol . Peh , dia punya sedap memang boleh makan bercucuk cucuk . Untuk pengetahuan sate wak radol ni banyak dah cawangan dekat sekitar johor bahru ini . Cari je dekat kawasan yang berdekatan okay .

Family aku memang suka makan sate daging . Teringat dulu masa aku belajar dekat kedah , mak oi susahnya nak cari sate daging dekat sana . Jadi , tadi kitorang order 50 cucuk . Woi , kitorang memang bab makan sate memang jenis makan berlumba siapa habis cepat dia memang power . Hahaha.


Tapi , tadi aku rasa aku makan 15 cucuk je kot . Hahaha . Tak banyak kan . Tak apa , aku dah workout kan tadi . So , untuk recover makan lah banyak sedikit .

 

Tak johorean lah kalau tak pernah cuba sate wak radol . Dan untuk korang yang turun ke jb , wajib pergi cari sate wak radol tau !. Assalamualaikum . 

3 comments:

nasa mulia said...

Saya bukan orang johor pun tahu warung wak radol, sebab dulu pernah menumpang area warung wak radol di kempas tu..hehehe

♥ aiNa yaZiD ♥ said...

ok minggu ni blik JB kena try! terliur ni tau.. hehehe =)

Siqah Hussin said...

Noted. Akan ke kedai sate ni if turun ke JB. Tak pernah lagi ke sana walau mentua orang johor.