Thursday, February 23, 2017

Being the 26 lady !




Hello , its my first ever entry for 2017 ! . Aku tinggalkan lama blog ni . Hahaha . Well , aku memang tak layak digelar blogger sebab jenis tak setia konon berazam nak update tapi nan hado . Hhahaha . Alhamdulilah , this year , i feel so great a lot . Bila belek belek balik matlamat dan impian yang aku nak capai , tahun ni merupakan azam yang paling besar yang aku nak sangat capai . 

Sumpah , cuak gila rasanya ! Tapi , itu lah kehidupan . You are what you think . You are what you believe! .By the way , aku  baru sahaja menyambut birthday yang ke 26 pada 8 februari . And i was like , "cepatnya dah bulan dua , cepatnya aku dah 26 seyh" . Woi , this is serius beb ! Hahaha .

Bila dah berumur 26 ni , aku lebih banyak berfikir towards my future . Semuanya tentang masa hadapan . Dah tak ada dah istilah nak main main macam zaman sekolah dan zaman belajar dulu. Dan sekarang , aku sendiri sedar , siapa yang masih bersama dengan aku  , siapa yang masih ingat aku , siapa yang masih boleh menerima siapa aku. 

Its freaking damn true , pada ketika inilah aku sedar tentang makna kehidupan . Sorry , rasa macam sedih sedikit . Being me right now , aku sedih bila siapa yang aku expect to be there with me tapi itu semuanya hanyalah angan angan . Hahaha. * kau tengah sedih ke ape sebab ada hahaha. Hmm..

Memang betul apa itu makna kehidupan , bila kau susah , mana ada 10 orang kawan kau yang boleh ada dengan kau . Nak jumpa seketul dua pun payah weyh . Tapi , bila kau senang , kau berada diatas , fulamak keliling pinggang seh orang nak kawan dengan kau .

Untuk itu , aku cuma nak cakap , "Thank you life ! you teach me a lot! and i swear , i'm gonna be the best person for being myself" . 

And to myself , i am not afraid for being me , i am not scared for the failure because i believe ALLAH knows everything . Dia yang sentiasa ada ,Dia Yang Maha Mendengar Lagi Maha Mengasihani . :') 

6 comments:

SalbiahM said...

Happy 26th! It's OK, pertambahan usia mematangkan kita. As long as you realise Allah ada dengan kita no matter what, you'll be fine.

Ana Fatihah said...

Happy birthday. may Allah bless! :)

Nurfaezah Abdullah said...

happy birthday and may all ur wishes come true Aamiin... :)

Nabila Syifa said...

Wah..dah dewasa

Kaki Tulis said...

Hepeey belated besday Ain

Farah said...

Hepi Besday Ain...moga dimurahkan rezki & sentiasa dalam ketaatan kepadaNya...