Friday, April 20, 2018

# blog # blogger

KOKOL HILL SABAH YANG SEJUK


Antara negeri yang paling aku suka nak datang berulang-kali dan rasa macam nak tinggal dekat situ ialah negeri Sabah. Aku tak perlu nak ceritakan lebih-lebih betapa bestnya negeri ini. Yelah, aku rasa majoriti ramai menjadikan negeri Sabah sebuah destinasi pelancongan dan tempat wajib datang didalam list travel mereka.

Aku ke negeri Sabah lagi dan setiap kali aku kesana pasti aku sangat teruja untuk menerokai tempat-tempat baru yang indah.Kali ini aku dibawa ke tempat yang sejuk. Bukan di Kundasang tetapi di Kokol Hill.

Kokol Hill ni sejuk betul masa aku pergi tu. Dahla waktu tu memang tengah musim sejuk. Weh, memang kena mandi air panas kot. Hahahhaa.

Penduduk dekat situ relax je pakai short pants kita pula yang gelabah lebih. hahahhaa. Disini, aku mengidap di dalam sebuah kontena. Bajet trip je uolls. Aku tak kisah sangat nak tempat tidur bermewah, aku lebih kisah tentang keindahan sesuatu tempat itu.

So, disebabkan tiada water heater, yang ada cuma thermos air panas, apalagi masak la dulu air tu. hahahhaa. Sampaikan kenalan aku yang tumpang tandas cakap “Wow dorang mandi pakai air panas kau” Hahahaha.

Oh yang bestnya Kokol ni korang boleh tengok view seluruh bandar Kota Kinabalu. Memang cantik sangat. Aku rasa best dan sangat tenang. Dah la sejuk sampai aku cakap tak boleh jadi ini, tidur semalam je la. Nanti habis semua kerja tak buat. Nama pun tempat sejuk bila dah sejuk kita automatik jadi malas nak bergerak. hahahhaa.

Makanya, aku hanya tinggal semalam sahaja. Walaupun semalam tapi ianya tetap menjadi satu kenangan terindah. Kebetulan tengah musm durian, haa kita pun merasa la durian D24 yang bakanya dari Johor. Penduduk situ tanam dan hasilnya sedap woi.




10 comments:

Nurzakiah Hanum said...

syoknya sabah

Sis Lin said...

Wowww itu durian, enaknyaaaa

Hernee Nazir said...

TQ for sharing.. insha Allah bulan 7 ni akak ke sana.. first time ni.. hehehe

syiera firdaus said...

Mana tau jodoh org sana. Choiii

Norlaili A Wahab said...

terima kasih share ye. akak teringin nak ke sana :)

Unknown said...

dtg follows sini balik. salam perkenalanyaa.

Munirah Mustafar said...

bestnya!!!
bab durian tu yang paling WIN!!!

noorhaidaz eyda said...

Terliur tgk durian tu

MisDiarios said...

the durian is so tempting.. #pencintadurian
jenjalan and follow here #1497

Busyra Takiyudin said...

busyra tringin nak ke sabah. tp belum berkesempatan.. hehe. sabah bnyk tmpat2 menarik.