Saturday, July 28, 2018

# blog # blogger

MAKAN DURIAN KAMPUNG

Ahad yang lepas , Ain ke kampung Rengit , Batu Pahat. Ada urusan sedikit. Kepala otak memang dah set dah sampai kampung mesti kena cari durian ni. Yelah, dekat JB orang jual durian mahal. Maklumlah di bandar kan harga mana sama.



Alhamdulilah, rezeki Ain dapat bedal durian kampung yang dari kebun tau. Tanam sendiri bukan beli. Dapat tapau kemain banyak siap bagi jiran sebelah dengan kawan-kawan lagi.

Walaupun masa tu tekak masih lagi batuk-batuk, tapi ain tetap bedal juga. Lepas geram orang kata. Dapat sekali dengan buah rambutan.

A post shared by MALAYSIA FOOD ENTERTAINMENT🇲🇾 (@awakmakanape) on

Happy betul bila balik JB kereta bau durian😂 Alhamdulilah, rezeki Allah bagi free je boleh lepas geram makan durian.

4 comments:

Sheila Adziz said...

banyaknya durian sis... syok ada kebun sdiri...

Mohamad Khairil said...

best kan bila ada dusun sendiri.. macam2 buah ada & tak perlu beli..

https://aerillhassan.blogspot.com

Mar Mansor said...

ha tuJanji Kita dia..makanlah sampai puas.

ShirVen said...

Durian kampung ni sedap, so far miri blm musim buah lagi. Tah ada ke tak thn ni, ada pun rega cam nak beli emas 😣