MAKAN DURIAN KAMPUNG

8:00:00 PM

Ahad yang lepas , Ain ke kampung Rengit , Batu Pahat. Ada urusan sedikit. Kepala otak memang dah set dah sampai kampung mesti kena cari durian ni. Yelah, dekat JB orang jual durian mahal. Maklumlah di bandar kan harga mana sama.



Alhamdulilah, rezeki Ain dapat bedal durian kampung yang dari kebun tau. Tanam sendiri bukan beli. Dapat tapau kemain banyak siap bagi jiran sebelah dengan kawan-kawan lagi.

Walaupun masa tu tekak masih lagi batuk-batuk, tapi ain tetap bedal juga. Lepas geram orang kata. Dapat sekali dengan buah rambutan.

A post shared by MALAYSIA FOOD ENTERTAINMENT🇲🇾 (@awakmakanape) on

Happy betul bila balik JB kereta bau durian😂 Alhamdulilah, rezeki Allah bagi free je boleh lepas geram makan durian.

You Might Also Like

4 comments

  1. banyaknya durian sis... syok ada kebun sdiri...

    ReplyDelete
  2. best kan bila ada dusun sendiri.. macam2 buah ada & tak perlu beli..

    https://aerillhassan.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Durian kampung ni sedap, so far miri blm musim buah lagi. Tah ada ke tak thn ni, ada pun rega cam nak beli emas 😣

    ReplyDelete

Ain nak ucapkan terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Segala penulisan dan kandungan di dalam blog ini ialah dari ain dan rakan kenalan sekeliling serta dari carian google.

Nota cinta :
Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”. Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”. Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa” . Hahaha.

Untuk sebarang pertanyaan anda boleh menghantar terus ke email peribadi ain iaitu : nurfarahain91@icloud.com

JDT BLOGGER

SUPPORTERS