SI PENAKUT HANTU

Aku nak tanya ni korang jenis penakut hantu ? Hahaha. Tiber aku teringat kisah aku masa zaman sekolah. Aku keep whatsapp dengan kawan-kawan sekolah and one of my bestfriend Tasya tiber pula buka cerita lama. Aku cakapla aku keluar midnight tengok Munafik 2 dengan kawan aku Giha. Pastu terbukak la kisah lama ni.

Yes, gais! Aku ni dulu penakut hantu. The truth is aku sebenarnya penakut gelap. Sampai nak tidur pun tak boleh gelap. Hahaha. Zaman belajar dulu dekat asrama dan rumah sewa mesti kena buka lampu walaupun kecik. Tapi sekarang dah tak la.Gais, i’m grown up! 😏


Sebenarnya yang ditakutkan gelap bukan hantu(bapak lah ayat kau ain belagak nak mampus) Datang dia sergah kau kang demam seminggu.Hahaha. Mintak jauh la woi. Korang baca la conversation aku dengan Tasya. Aku punya takut asyik reverse je dekat dalam rumah hantu tu. Siot je senior-senior tu kena kan aku dulu.

Aku baca aku gelak weh, dasyat gila aku dulu ehk. Hahahaha. Nampak je acah-acah berani tapi sebenarnya aku la paling penakut. Nasib la ada Tasya nak teman aku time tu. #kenanganzamansekolah Nak tau sekolah mana ? SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN BANDAR BARU UDA🤣

Kepada senior yang kenakan aku tu, semoga hantu muncul dalam mimpi korang setiap malam. Hahahaha. 👻

10 comments:

ejulz said...

kalau kat sekolah ejulz dulu kwn2 terlebih berani.. kejar hantu.. hahaha

Cuya said...

kelakarlah...saya pun boleh dikatakan penakut..tpi nk jugk masuk umh hntu XD

I am LZ said...

Hahahaha kelakar bila kenang kisah lalu..
Siapa tak takut hantu kann.. That's why LZ elak tengok cerita seram..
Takut terbayang-bayang sampai ke sudah..

Sis Lin said...

Sis kalau sebenarnya memang penakut juga...
Tapi sejak Suami asyik keluar kerja luar, lama lama jadi berani pulak, tapi kalau kena hati ni datang takut, mau tutup mata tahan kencing sampai pagi oiiii...hahahaha

Illya LeYa said...

Biasa la tu... LeYa ni pun xdelah berani sangat.. Tapi insyaAllah ok je kalau tinggal sorang2

Julia Jamaludin said...

Ain yang brutal ni penakut rupanya. Kihkihkih

Sunah Sakura said...

takkusssangkaaa ain oi..hahahha..tapi akak yang acah berani tengok cite hantu ni pun kalo masuk rumah hantu, terjerit2 jugak oi..

Acenana_ said...

hahaha saya pun penakut juga.. but still curious xD

sayidah napisah said...

kahkahhhh. tersedak senior tu kalau baca doa yang last tu hahaha

ShirVen said...

Hahahaa kekecik mmg takut antu, skrg bkn lah berani tapi aku lebih tkt manusia, sering ckp kt kwn, hantu lebih tkt dgn manusia skrg ni