ASSALAMUALAIKUM 2019!

11:12:00 AM

Assalamualaikum tahun 2019... Alhamdulilah, diam tak diam kita dah masuk tahun baru. Tahun ni juga aku akan berusia 28 tahun. By the way, this is my favourite number. Nak tahu kenapa? Sebab birthday aku 8 Februari 1991. So, nombor lapan dan nombor dua ialah menjadi nombor kegemaran aku. Nombor dua pula membawa satu lagi maksud iaitu aku anak nombor dua. Betul ke orang kata anak nombor dua ni dia jenis pelik sedikit? Jenis suka buat hal sendiri dan keras kepala. Kahkahkahkah .(Ain, kau tengah menganjing diri sendiri ke ape ni?) Hahaha.

Talking bout favourite number ni juga aku pernah ada impian nak letak nombor flat kenderaan 82. So doakanlah aku dapat pakai my dream car tu yer. Kereta ape? Rahsia. Hahaha. Next , pada 30hb haritu aku berkesempatan singgah ke Paradigm Mall Johor Bahru. Aku dah niat nak beli smartphone bajet RM500 je. Yezza, akhirnya jumpa juga. Its Oppo A3s yang berwarna merah.
oppo a3s
Screen dia besar kau

Reason aku nak beli? I am back with "lady who have two phone". The last time aku pakai dua phone ni masa belajar dulu. Teringat dulu kemain pakai Blackberry dan Sony. Sampai la tahun 2015 kot aku dah stick to one phone and now i'm back again with two phone. Memula godek-godek phone Android ni alahai kekoknya rasa. Sebab aku dah selesa dengan Apple sistem. Sorry, bukan belagak! Hahaha. 

Another reason aku beli sebab aku nak jadikan phone tu untuk kegunaan bisnes.2019, I am going to FULL my schedule. Kasi tapau kawkaw orang kata! No more masih bersantai dan bermain biola di tepi katil lagi. Hahahaha. Next reason, aku nak kerap update online diary ku ini iaitu akuainkausiapa. Well, this is where i can express my feelings. Gittew!  Kalau pakai Iphone tak ada apps Blogger. Sedih betul. Before this aku akan taip dekat notes dan copy paste masuk blog. Macam kena buat manually sikit lah. Kena on laptop untuk update. Bila dah  ada phone ni, hajat dihati nak terus taip haa publish gittew terus. So, doakan semoga ain keep update diari untuk hiburan korang semua ni yer! Dont worry , i can be such a great online entertainer to you! (statement puji diri sendiri)  Sebab tu la nama blog ni akuainkausiapa . Selalu sangat nak tahu siapa lah kan pembaca kita ni. Hahaha.
oppo a3s
Merah mak ngah kau kaler dia

Last but not least, pecah kaca pecah gelas... Lepas baca tolong doakan Ain yer! Semoga impian Ain tercapai dan istiqamah bersungguh-sungguh in chasing my dreams.
Lots of love -ain-

Assalamualaikum hari pertama 2019!

You Might Also Like

17 comments

  1. selamat tahun baru 2019 ain..kita pun nak cr phone bajet gak..tab ni asyik buat perangai jer..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat tahun baru... itu lerr.. cari phone bajet je dulu ni..janji boleh update blog.hehehehe.

      Delete
  2. Selamat tahun baru ain.. semoga bersinar pada tahun ni. Wahhh 28 ye.. enjoy 20siries ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat tahun baru.. haah.. dh nak 28 dahh ainn nii ..kihkihkihhhh..

      Delete
  3. Wohooo phone baru. Happy new year beb

    ReplyDelete
    Replies
    1. kihkihkih.. Oppo wehh..selfie kemain fake gilerr woi.hahahaha.. happy new year jugakk😁

      Delete
  4. Haaaa jangan hangat hangat taik lembu plak hahahahaha *rentetan update di blog Sis hahahaha..

    Moga tercapai semua impian dan segala impian Ain tu..aamiinn

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaahhah taik lembu kalau terpijakkk eeeee geli tauu.hahahaha.. Thanks selalu sapot ank katak 🤗🤗🤗

      Delete
  5. Untung la dapat handphone baru. Btw selamat menyambut tahun baru ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. heehhehe.. bukan dapat tapi kumpul duit beli. heee.. selamat tahun baru 😁

      Delete
  6. Selamat tahun baru ain. .Semoga dipermudahkan urusannya ya 😊

    ReplyDelete
  7. Cantik merah. . Akk doakan hajat Ain nak mmiliki plat 82 akn termakbul

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah. amin. nanti boleh ajak iman naik sekali ... berserta bonda nya ..heheehhhe. 😍😍

      Delete
  8. Da tengok tepon ni depan2..nak gak la beli satu..kui kui kui

    ReplyDelete
  9. untung la ada phone baru.. hehe

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.Untuk sebarang pertanyaan anda boleh menghantar terus ke email peribadi ain iaitu : nurfarahain91@icloud.com