BILA MOOD MEMASAK KELAUT

ayam masak kunyit

BILA MOOD MEMASAK KELAUT

Korang pernah tak macam ada perasaan memang nak masak, tapi perasaan tu sekejap timbul sekejap tenggelam. Gitulah aku. Memula rasa memang nak masak tapi bila puas dok fikir nak masak ape, last-last terus tak ada mood dan akhirnya makan luar ler jawabnya. Hahaha. 

Tapi, haritu aku memang dah terniat malas nak masak. Tapi aku dok bukak peti sejuk dulu tengok apa yang ada. Terus masak nasi dekat periuk Noxxa ku itu, tekan 7 minit high pressure, tunggu dia tettt tanda isyarat dah siap masak. Sementara tu aku potong sayur dan terus tumis. Kebetulan siap je dua menu ni dan akhir sekali masak ayam masak kunyit. Bukan geng kunyit yer! Kah!
ayam masak kunyit
Inilah hasil masakan ain yang tak seberapa tu. Hehehe
Tak pernah terlintas nak masak ayam kunyit tu tapi masa buka peti ais serbuk kunyit tu yang aku nampak dulu, maka nya terhasilah menu pada makan malam pada waktu itu. Hahaha. Sekian melaporkan dari dapur Ain untuk semua penggemar makanan. Saja je tanya tuuu ,
 “Awak Makan Ape”.

10 comments:

  1. kadang bila mood tak ada memang ikut dan jelah memasak nya..

    ReplyDelete
  2. Lauk simple pun sodap..alahai..senangnya ada noxxa..kena cari gak la satu ni kan..senang nak masak

    ReplyDelete
  3. sekali dah malas nak masak..tengok dapur pun malas..^_^

    ReplyDelete
  4. tu pun dah nampak sedap :)

    ReplyDelete
  5. Samalah akk ain, kat opis berkobar2 pikir balik nak msk & mkn apa tapi bila dah tempub jem tu smpi umah terus pengsan

    ReplyDelete
  6. hahaha lagi2 bila seharian keluar, balik nak masak tu rasa mmg payah..

    ReplyDelete
  7. malas-malas pun jadi jugak ek masakan kau..hahaha

    ReplyDelete
  8. hehehe mood masak memang always kelaut. da pegi laut x balik2 ke tepian pulak tu.
    tapi kena masak gak sebab makan kat luar pun jemu =D

    ReplyDelete
  9. permisi min numpang share ya :)
    DEWAPK^^ agen judi terpercaya, ayo segera bergabungan dengan kami
    dicoba keberuntungan kalian bersama kami dengan memenangkan uang jutaan rupiah
    ditunggu apa lagi segera buka link kami ya :)
    :)


    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.