THE BEST PART ABOUT MONDAY BLUES

THE BEST PART ABOUT MONDAY BLUES 


Bestnya kalau setiap hari Isnin kita tak rasa langsung Monday Blues! Macam mana nak buat kita rasa seronok yer? I still remember my school life. The day i really exciting is Monday gais! 


Why?


Sebab ada perhimpunan sekolah. Semua orang benci dan menyampah time perhimpunan. Tapi itu yang paling aku suka. Gila kan! Hahaha. Sebab aku dulu masa sekolah menengah jadi pengawas. Nak dijadikan cerita muka aku ni memang kerja nak mencapub (mencari publisiti) je pada waktu perhimpunan. Aku jadi pengacara majlis semasa perhimpunan sekolah. Eee seronok tak terkata.


Itulah aku. Aku suka bercakap. Aku suka tengok audience. Itu buat aku hilang rasa gugup. Antara benda tak senonoh yang aku pernah buat ialah tersalah sebut nama guru besar 😂 Sampai budak form5 nganjing direct sound aku. Sebabnya tempat aku pegang mikrofon tu betul-betul depan budak form5. Mampus waktu tu diorang sound aku “Woi kau nak cakap-cakap ler betul-betul” 😂


That is me.. Love to talk and laugh ALOT! That define my happiness. Aku rasa kalau kita nak avoid Monday Blues ni ialah dengan cara buat apa yang kita suka dan minat. So, YOU! Talk to me ❤

5 comments:

  1. Kekekeke ko sama dengan Sis ..suka perhimpunan, walaupun Sis bukan pengawas tapi kat perhimpunanlah dapat jumpa semua geng satu sekolah hahahahaa..sampai pi ketegaq bertaur kat kelas lain semata nak jumpa kawan hahahaha

    ReplyDelete
  2. Hahaha kita pun suka bercakap tapi ikut mood. Hahaha. Sbb kita ambivert. ada masa nak bercakap tak nak berhenti dan ada masa mmg nk me time. ��

    ReplyDelete
  3. Ye..sebab tu kau nak masuk bercakap masa recording coolblog ri tu..kesian dak uyul nak bercakap kene cantas ngan ko..aku jugak yg berasa lega sebab tak kena bercakap 😂😂😂😂😂😂

    ReplyDelete
  4. Monday Blues for me akan terhapus secara automatic kalau ada sesuatu yang menarik, contoh tunggu parcel sampai dari Poslaju or courier.. ;)

    ReplyDelete
  5. Hari isnin,memang hari yang orang tak suka kalau sekolah. Saya pun. Macam kamu cakap, perhimpunan. Memang bertahanlah kalau guru buat speech panjang

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.