First SEGMEN: Mini Giveaway by Si Chubby - Aku Ain Kau Siapa

Monday, January 11, 2016

First SEGMEN: Mini Giveaway by Si Chubby

http://sichubbyy.blogspot.my/2016/01/first-segmen-mini-giveaway-by-si-chubby.html




Dalam giveaway ini kena jawab soalan , okay meh ain jawab 
  •  Impian
Untuk tahun 2016 ini , ain memang aim untuk serius dalam misi kurus menguruskan badan ini . Hahaha . Sebab itu impian yang dah lama ain nak capai . 

  • Usaha
Alhamdulilah , ain sign up untuk jadi membership dekat gym . Bukan itu sahaja , ain juga banyak buat research tentang makanan dan exercise serta kata kata motivasi yang dapat menaikkan semangat ain lagi untuk mencapai impian ini . Insyallah , apa exercise yang dicabar ain akan buat , cuma sekarang ini lebih banyak disiplin dalam penjagaan makanan je . Masih dalam proses nak belajar .

  • Kalau tak capai , apa yang nak dilakukan ?
Pertama , tanya diri kita . Kenapa tak capai . Adakah kita ini banyak merungut sahaja atau kita sudah take action ? (seperti entri aku yang ini ) klik sini . Kedua , cari kawan kawan atau fit buddy yang akan menaikkan semangat kita semula . Pada yang mengata kita tu , ala pekak kan telinga je , cari mereka yang faham impian kita serta dapatkan sokongan dari mereka . Bagus juga segmen ini , sekurangnya , bila aku macam  layu ke , aku boleh belek sini semula untuk menaikkan semangat . hehehe.


Tag rakan blogger : 1 ,

10 comments:

  1. Senarai peserta dah di update . Jangan lupa blogwalking ye :)

    http://sichubbyy.blogspot.my/2016/01/senarai-peserta-first-segmen-mini.html

    ReplyDelete
  2. Terima kasih join segmen GA Zie :D Senarai peserta dah di update . Jangan lupa blogwalking ye :)

    http://sichubbyy.blogspot.my/2016/01/senarai-peserta-first-segmen-mini.html

    ReplyDelete
  3. Hai Ain , Cik Pa'in datang blogwalking ni . . Mind to follow back ? Thanks anyway . . Cik Pa'in badan biasa-biasa ja . . Ada kalanya kurus , adakalanya gumuk 😅 hehe , tapi , gumuk camna pun kalau kita kemas, comel je . . Kalau kurus tapi tak kemas , hudoh jugak . . Apa apa pun , selamat maju jaya ya 😘

    ReplyDelete
  4. semoga berjaya menjadi kurus ! hahah
    cik belbel join jugak
    goodluck
    http://blogcikbelbel.blogspot.my/2016/01/segmen-mini-giveaway-by-si-cubby.html

    ReplyDelete
  5. all the best semoga tercapai impian 2016

    ReplyDelete
  6. good luck tau jom bw sya http://artisarainbow.blogspot.my/2016/01/first-segmen-mini-giveaway-by-si-chubby.html

    ReplyDelete
  7. hello . im from the same GA. good luck dear :)

    http://otaku-licious.blogspot.my/2016/01/segmen-mini-giveaway-by-si-chubby.html

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.