TAK PERLU KE THAILAND , ORANG JB HANYA PERLU MAKAN DI SINI
Geng JDT Blogger
Iya betul. Orang-orang Johor Bahru nikmatilah dan rasailah sendiri keenakan makanan Thailand yang sama dan tak perlu nak ke sana untuk melepaskan perasaan craving korang! . Hahaha. Mula-mula masa kak Sunah cakap tentang restoran ini , Ain memang tak pernah dengar. Lagi pulak nama dia pelik. Chaba Thai Food. Rupanya, ni restoran baru je beberapa bulan beroperasi. Korang jangan risau tuan punya kedai ini Melayu serta bersih dan selamat untuk dimakan bagi kita yang orang Islam. Orang cakap, kalau nak makan makanan sedap-sedap ni lebih afdal makan ramai-ramai. Haaa, marilah kita berjemaah #makanmakankurus bersama dengan geng JDT Blogger. Hahaha. Kita pinjam hashtag Kak Seri kejap yer dengan harapan boleh kurus. π
#makanmakankurus. hahaha
dengan blogger otai , kak Mialiana
Siakap 2 Musim?
Macam biasa, sebelum terjah ke restoran ni, Kak Sunah terlebih dahulu memberikan senarai menu yang akan kami rasa. Siakap 2 Musim? Wow, kau rasa? Sis lin dah buat lawak musim tengkujuh lah , apa lah kan. Hahaha. Menu ni yang paling aku rasa tak sabar nak tahu macam mana bentuk musimnya tu. Memang kelako lah kalau musim salji. Malaysia mana ada salji dik woi. Hahaha. Ternyata, 2 musim ni bukan sebarang musim dik non woi. Siakap 2 Musim ni sumpah antara yang sedap dan memang kena cuba lah kalau datang sini. Kami juga dihidangkan dengan Siakap Stim Limau dan Siakap 3 Rasa. Siakap Stim Limau dia memang pehhh, ni bukan pakai air limau dalam botol tu yer, ni kaw punya limau perah sendiri. Memang hirup kuah ler jawabnya. Boleh dikatakan kepala dan ekor ketiga-tiga ikan ni aku yang bedal. Aku memang suka meratah ekor dan kepala. Nasib tak berebut dengan Sis Lin haritu π
Siakap 2 Musim
Siakap 3 Rasa
Siakap Stim Limau
Kerabu Chaba
Okay, abang aku yang tak pernah nak makan kerabu tetiba dia boleh makan. Kau rasa? Memang betul-betul dasyat ler kan. Kerabu Chaba dia memang lain dari yang biasa-biasa kita rasa. Peh, mesti terliur letew kan.π Tak lupa juga Udang Goreng Tepung dia. Bukan biasa-biasa okay, gebu gebas comel je terbentuk. Aku pun tak sedar berapa banyak aku ngap udang ni. Hahahaha. Apa lagi? Okay tentang Tomyam pula. Kami dihidangkan dengan Tomyam Seafood dan Tomyam Poktek. Mak woi, sesi meratah udang lagi. Kita nampak banyak kulit udang dekat pinggan Sis Lin tu. Dia la yang banyak meratah kannnzzπ
Kerabu Chaba
Kangkung Belacan
Kailan Ikan Masin
Udang Goreng Tepung
Rumusan daripada hasil #makanmakankurus kami ini ialah , wahai orang-orang Johor Bahru sekalian, ayuhlah ajak keluarga dan kawan-kawan korang datang ke sini. Mengapa perlu bersusah payah ke Thailand sedangkan boleh dapat di depan mata? Hahaha. Kat mana? Kat mana? Eh, kita bukan lokek nak kasi tau kat mana. Kata orang , benda sedap kena kongsi. Hahahha.
Jangan lupa untuk like Facebook Awak Makan Ape , dan follow Instagram @awakmakanape. Nak pesan lagi , dah makan sedap tu, jangan lupa gunakan hashtag #awakmakanape untuk kongsikan kepada semua penggemar makanan okay!