Dah hari ke 20 Ramadhan baru nak ke Bazar


Assalamualaikum . hari ni dah masuk hari ke 20 kita dalam bulan Ramadhan . Cepat kan . Betul la orang cakap , kalau kita mengejar duniawai dan lalai , akhirnya kita berada dalm kerugian . Hari ni cuaca cerah selalu hujan je petang , tapi alhamdulilah hari panas. Jadinya ain dan abang pun bercadang nak ke bazar Ramadhan . 

Kitorang pergi ke Bazar Ramadhan Bandar Baru Uda . Berdasarkan pemerhatian ain , disini ramai yang jual roti john . Kemain woi roti john harga sampai RM 8 ada juga yang cecah sampai berbelas ringgit . Kalau yang mampu , beli la tapi macam ain tak terasa nak makan , kita tengok je la . Selain itu banyak juga yang jual kuih muih dan kuih muih tu dah siap packging . 

Biasa kan kalau kuih muih ni kita boleh campur -campur mana yang berkenan kan tapi mungkin sebab covid memang banyak yang terus siap dalam bungkus. Apa yang kitorang beli ?. Nasi Ayam Aisyah Hoon ( RM 6.50)  , Kuih cara berlauk 2 paket ( RM 2.50 satu , dua RM 5 )  , Air Mangga dari Josagoo RM 5 
 , Keow Teow dalam kawah gitu RM 3, Pedal 3 cucuk RM 3 .  Total Bajet terkeluar hari ni RM 22.50 . Wow , dasyat pilih itu ini je dah cecah gitu . Macam mana la kalau yang dah ada anak kan ?. Anak nak roti john harga yahudi . Nanges mak bapak kena keluar duit . 


Menyempat abang Ain buat vlog . Nanti tengok la Youtube dia Zaki Champ . Ain layan kan jela .. Hehehe . First time pergi bazar Ramadhan bukan nya selalu kan .

8 comments:

  1. Wak belum pernah singgah bazar ramadan lagi.

    ReplyDelete
  2. Selama 20 hari Ramadhan ni, rasanya dua tiga kali aje yang Pak Inche tak pergi. Jadi selama 17 kali tu, entah beratus agaknya duit dia habis Ain. Tapi, dia memang bab makan, tak kisah. Yang kisah, yang tukang kena habiskan makanan2 tu haaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bahahahahahahahahaahahahha 不不不不不不不不不不 yg tukang habiskan makanan tuhhh terpalingg ya allah banyak nya makananan kann 不不不

      Delete
  3. total harga dia boleh buat mas kahwin nikah ko ain..hahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. bahahahaha aah lah .. boleh lah gituu.. tukar dengan makanan .. kenyang. bhahahahhahahahha 不不不不不不不

      Delete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.