Sunday, September 15, 2013

Kuih Cara Berlauk


 

semua orang ade kuih tradisional kegemaran masing masing kan? begitu jugak dengan aku..teringat dulu time tingakatan 1 kot kan belajar kemahiran hidup dan aku pulak terpaksa mengambil subjek ekonomi rumah tangga.aku nak amek subjek keusahawanan.tapi sebab kelas aku tuh memang sekolah dah tetapkan kena amek ERT maka pasrah je lah kan.. haah,dh nama pon subjek ERT makanya kena lah belajar memasak,menjahit dan dan aku pernah lah jugak masuk pertandingan memasak tapi dapat saguhati je bukan sebab tak sedap mungkin tak de rezeki dan pada waktu tuh senior senior punye hiasan lagi tiptop dari aku.hahhaha.time tu aku bodoh bodoh masuk wakil kelas kan..

so,back to tajuk entri nie pasal kuih cara berlauk..weyhh,itu kuih kegemaran aku kot.bukan setakat aku je, abang and adik pun sama sama suke kuih tuh.cume,yang aku sedih sekarang ni kebanyakkannya penjual menjual nye macam nak tak nak je. sebabnye bile aku beli,rasa xsedap lepastu inti daging nye ciput je dia letak.aku nie punye lah teruja beli banyak banyak skali rse hampeh.

mungkin aku patut google sendiri resepi dan buatnya..itu lagi rase puas hati.hehhehe..bile tuh yerk agak2 nya nak buat?hahahha.*kita tunggu dan lihat.hahhaha..
 **gambar gambar tuh semuanya dari google kot kot ade yang tak tau ke kuih nie bentuk nye camne**

2 comments:

Puteri Bt Ahmad said...

lol!! akak pun suke kueh ni!! :D bejaye buat, share resepi keyh :) :)

CXopportunities said...

mak cx pon suke. hihi tp cx lebih suke kuih benderam .tak pon org pggl 'telinga keling' .. hihi