Saturday, February 1, 2014

Dah 1 Februari lah !


Assalamualaikum dan hello to all the readers. Pejam celik pejam celik , dah 1 februari pulak kan . Cepat nya masa berlalu . Yela , baru je rasa sambut new year. Hahaha. Eh , by the way to all chinese Gong Xi Fa Cai !

So , bila dah 1 februari ni , aku memang dah kena bersiap sedia menempuh satu tahap ke depan la . Apa dia ehk ? 8 februari ni saya secara official nya berumur 23 tahun . Wohoo ! Cepat je kan masa berlalu . Well , hello February ! Its actually great to see you . Insyallah , dah nak sweet 23 ni , kena lagi berfikiran matang . Bukan itu saja , kena lebih dekatkan diri dengan Allah , perbanyakkan diri dengan amalan amalan baik . Oh , paling tak nice bila orang keep asking me "bila lagi nak kahwin?" , omg ! Can you please asking me " bila nak buat umrah?" Haaa , kan best soalan tu . Insyallah , I plan for it . Nak pergi umrah kalau boleh tahun ni . Dulu dulu , diri ni rasa tak bersedia langsung nak ke rumah Allah . "Ala , nanti la umur dah 40+ baru fikir" tapi sekarang , tidak lagi . Alhamdulilah , harap sangat niat dan usaha nak ke rumah Allah itu berjaya .

Cuma , tahun ni would be the sad day ever sebab tak dapat menyambut nya dengan ibu . Hurm , tak apa ibu , semoga kita berjumpa di syurga terbaik nanti ye ! Insyallah , doa medium perhubungan kita . Ain akan selalu doakan ibu . Moga ibu tenang di dunia yang baru itu.

Lastly , speak to myself , welcome to sweet 23 nur farahain ! :)

1 comment:

Qaseh Wee said...

niat yg baik elok disegerakan bila dah mampu ...