Monday, January 4, 2016

4/366 DAYS - 4 JAN 2016


Assalamualaikum dan hai 4 Januari 2016 . Oh , hari ini sebenarnya tak tahu nak update apa . Tapi , is a must thing i should doing it . Bak kata orang melayu , wajib tak ada nya nak makruh makruh . hahaha . Sebab sesuatu perkara yang baru , kita mesti kosisten buat dan buat kerana ia nak bagi sebati dalam kehidupan kita . Omputih kata is a habit . Orang melayu kata tabiat . hahaha. Kau dah kenapa ain ? OMG ! . Straight to the point , antara cerita harian aku hari ini ialah :

  • Stalker anak jiran
Like seriously , aku memang suka intai intai anak jiran sebelah . hahaha . anak anak jiran tu tahun ini 3 ketul masuk sekolah rendah . The best part is , sekolah rendah dekat rumah aku ini tak tahu la semua sekolah dekat johor bahru ke atau sekolah berprestasi tinggi (cehwah ,sekolah rendah aku dulu tu ) , dia macam dah standardize kan darjah 1-6 semua waktu pagi . Yang kesiannya , orang gaji diorang lah . kitorang panggil dia "Kak Tina" , Macam mana la nak gendung 3 beg sekali gus  jalan kaki pula tu . hahaha . Kadang kadang dulu petang petang aku teman juga kakak tina pergi ambil diorang . Untuk tahun ini belum lagi . Nanti nanti la . Awal lagi kan .


Lepastu , sekolah agama pula diorang naik van . pukul 4 petang baru balik . Kan aku dah cakap , aku stalker diorang .Sebab budak 3 ketul tu , yang paling bongsu baru masuk darjah 1 , so the way dia sembang macam dah besar sangat kan . hahaha. Cerita kelakar nya , diorang lambat balik sekolah agama . Sepatutnya , pukul 4 petang dah dengar dah "assalamualaikum kakak !" . Tapi tak kedengaran pula .


Kebetulan aku tengah jengah tingkap , eh nampak van diorang kenapa van tu tak berhenti ? . Rupanya , diorang tertinggal van . hahaha. Pukul 4.30 petang gitu baru van tu pusing sekolah balik ambil diorang . hahaha . Baru hari kedua sekolah dah buat cerita kelakar . hahaha. 


  • Makan Nasi Ayam Penyet
Hari ini , aku makan nasi sekali je , nasi ayam penyet la . Beli dekat port biasa . hahaha . Woi , nasi ayam penyet dia sedap tak terkata . hahaha . Tapi , sekarang kan tengah proses untuk kecil kan badan aku ini . So , segenggam nasi je selamat masuk perut aku dan selebihnya aku bagi pada abang aku . Ayah aku pula dia tak suka makan salad dia . Salad dia cicah dengan sambal belacan sedapppp nak mati rasanya . Dapat tak bayangkan kesedapannya macam mana ? hahaha . SEDAP SEDAP SEDAP ! . Aku pun ambil lah semua salad ayah aku itu . Cicah sambal belacan dia . OMG ! *PENGSAN* hahaha.


Kes itu la aku letak qoute makanan . " People Who Love To Eat Are Always The Best People " . Walaubagaimanapun , aku selalu teringat akan kata kata ini "YOU ARE WHAT YOU EAT" . Aku dah tak nak lagi main hentam  , main sumbat je makan . Makan untuk kenyang , bukan makan untuk gemuk .Hahaha .


Itu sahaja la dua cerita yang aku dapat kongsi pada hari ini . Jumpa esok ! 

7 comments:

Farhana Zukri said...

nasi ayam penyet sedap! :)

ros nordin said...

hahhaha sekodeng anak jiran.. takpe ambil tahu hal kejiranan..^^

Abam Kie said...

jiran abam kie jauh..yg dekat pun balik masa cuti sek je. jadi x dpt la nak skodeng. hehehehe..

YB Shehan said...

kelakar kisah anak jiran tu. hii

Anis Khalilah said...

sempat lagi skodeng anak jiran ye :D

Diana Rashid said...

lepas ni makan ayam poenyet je la..nasi nya tak yah makan..tunggu kecik sikit nanti baru makan nasik semula...semoga berjaya ye..heheh..

jemput Join GA di blog saya

*Wang tunai Rm100 x Tempat Pertama

*Wang tunai Rm50 x Tempat Kedua

*Wang tunai Rm30 x Tempat Ketiga

*Head Rest Massage x 10 Unit (Tempat Pertama hingga Kesepuluh)

http://www.dianarashid.com/2015/12/giveaway-baby-store-bersama-dianarashid.html

adianiez AIDA said...

ha ha... ok la tu skodeng anak jiran.
jgn skodeng abah nyer ha ha ha...

kekadang kita amik tau bukan kita nyibuk.
tapi amik tau.
supaya kita tau, kan :)