Tuesday, February 9, 2016

40/366 : DIARY OF THE DAY - 9 FEB 2016

  



Assalamualaikum dan hello kepada semua . Alhamdulilah , mengikut diary of the day ain pada hari ini , sudah genap empat puluh hari kita berada dalam tahun 2016 . Bersyukur sangat kita masih diberikan ruang dan peluang dari ALLAH . Hari ini aku nak cerita tentang :


  • Celebrate birthday tanpa kek !
Ya , untuk tahun ini aku sendiri membuat keputusan untuk langsung tidak makan kek sempena birthday aku semalam . Lagipun , semalam aku tak bersenam . Kek punya bahan bahan itu sendiri kita dah tahu kan banyak kalori . Aku dah nekad yang aku tak nak rosakkan proses kurus mengurus aku . Lalu aku gantikan birthday threat aku dengan makan seafood . Aku dah tak toleh lah nasi putih ke apa . Hahaha . Sebab seafood banyak protein kan . Rather than aku makan kek . Ala , dah kurus nanti makan lah kek . Hahaha . Untuk sekarang ini , NO ! . Hehehe . Alamak janji aku pada entri yang semalam DIARY OF THE DAY 8 FEB yang aku nak bagi tahu pasal tempat makan aku itu . Rasanya esok lah kot . Hahaha . Aku sebenarnya macam tak berapa nak sihat sangat . Macam penat semacam . Hahaha.  Soorrryyy ye !


  • Sangat suka pada positive qoutes !
Iya , aku paling suka kalau orang share tentang positive qoutes . In fact that kalau korang scroll twitter aku ni haaaa @farahain8291 aku banyak retweet positive qoutes . Sebab itu akan buat aku jadi lebih bersemangat untuk melangkah ke hadapan . Insyallah . Tapi apa apa pun , kalau kita memang selalu ingat pada ALLAH , tak mustahil yang Dia akan sentiasa ingat untuk pelihara hati kita , memberikan rezeki kepada kita dan kebahagiaan kepada kita .


Nampaknya itu sahaja lah untuk diary of the day aku pada hari ini . Sebab aku nak tengok online movie dengan buat exercise naik turun tangga kejap untuk 20 minit . Hahaha . Assalamualaikum . :)

1 comment:

The KehalusanKelembutan said...

salam ain gigih jugak awak update hari2 ye! moga proses kurus mengurus berjalan dengan lancarnya.

dan happy belated birthday :)