Monday, February 22, 2016

53/366 : DIARY OF THE DAY - 22 FEB 2016

Assalamualaikum dan hello kepada semua ye ! Phew hari ini sangat pack jadual . Walaupun masih single , tapi ain kan anak seorang perempuan . Memang semua pasal rumah kena lah amek tau . Penatnya . Termengah mengah rasa . Hahaha . Walaupun begitu , itu amanah yang ALLAH berikan kepada ain . Mesti arwah ibu rasa happy anak dara yang seketul ini dah boleh gagah dan boleh lah sesikit jaga rumah . Hahaha . Jadi , untuk diary of the day chapter yang ke 53 ,ain nak share tentang :



  • Pergi shopping barang dapur
Petang tadi ain pergi ke pasar dan macam biasa kedai RM2. Eh , RM 2.12 sebab masuk GST . Kalau pergi pasar mesti akan singgah kedai dua hinggit itu . Sebabnya kedai itu dekat je dengan pasar yang ain selalu pergi itu . Dah alang alang singgah je lah kan . Yang mula mula buat ain terjebak ke kedai dua hinggit ini ialah ayah ain . Dia yang selalu jadi customer tetap dekat situ beli kismis dengan jajan . Haahahaha . Murah lah kata kau ! Pastu tadi masa dekat kaunter bayaran itu , nampak seorang cina ni dia borong mainan budak banyak gila . Aku rasa dekat ratus jugak dia beli . Adik cashier itu cakap "dia memang selalu datang sini beli banyak" . Mungkin dia nak buat charity ke , nak jual online ke , ada tadika ke . Mana kita tau kan . Kadang kadang bebudak ini bukannya semua minat gula gula , tapi bagi mainan kebiasaannya mesti dia akan main jugak kan . Terus aku dapat idea macam kalau nak bagi hadiah ke untuk bebudak datang je sini . Hahaha . Yang pasti kalau ada party ke , aku mesti akan borong gula gula dekat sini. OMG! Banyak pilihan kot . 


  • Karoks guna youtube pun okay lah !
Untuk pengetahuan aku ini sejenis manusia yang suka karoks , ya ALLAH memang  muka aku kalau orang ajak karoks mesti paling bersemangat lah sebab aku memang suka gila! Hahaha . Padahal suara tak ada lah sedap mana . Hahaha . Tapi , jujur aku cakap dekat johor bahru ini banyak tempat aku pergi , karoks dekat sini tak best . So ,kalau aku naik ke kl memang normally akan cari karoks lah lepaskan gian . Hahaha . Sebab dekat sini normally sound system dia sangat tak best langsung . Dengan mikrofon adoi , buat sakit tekak je nyanyi . Pergh gaya aku cakap  penyanyi profesional kau jah woi! Hahaha . Jadi untuk melepaskan kegilaan dan kesukaan aku itu , bukak youtube haa cari je yang versi karoke . Pastu nyanyi lah sampai rasa puas . Hahaha . Free je kan ! . 



Cukup lah untuk hari ini . Assalamualaikum :) 
Kejap! Lupa nak pesan dekat uolls ; 
Anda semua dijemput join giveaway ini sebab ain merupakan salah seorang sponsornya .

1 comment:

babYpose said...

Good job Ain dapat uruskan umah. Saya atau kakak pun suka karoks tapi dalam kereta, kalau anak ada sama dalam hati :)