Being the 26 lady !

9:00:00 AM




Hello , its my first ever entry for 2017 ! . Aku tinggalkan lama blog ni . Hahaha . Well , aku memang tak layak digelar blogger sebab jenis tak setia konon berazam nak update tapi nan hado . Hhahaha . Alhamdulilah , this year , i feel so great a lot . Bila belek belek balik matlamat dan impian yang aku nak capai , tahun ni merupakan azam yang paling besar yang aku nak sangat capai . 

Sumpah , cuak gila rasanya ! Tapi , itu lah kehidupan . You are what you think . You are what you believe! .By the way , aku  baru sahaja menyambut birthday yang ke 26 pada 8 februari . And i was like , "cepatnya dah bulan dua , cepatnya aku dah 26 seyh" . Woi , this is serius beb ! Hahaha .

Bila dah berumur 26 ni , aku lebih banyak berfikir towards my future . Semuanya tentang masa hadapan . Dah tak ada dah istilah nak main main macam zaman sekolah dan zaman belajar dulu. Dan sekarang , aku sendiri sedar , siapa yang masih bersama dengan aku  , siapa yang masih ingat aku , siapa yang masih boleh menerima siapa aku. 

Its freaking damn true , pada ketika inilah aku sedar tentang makna kehidupan . Sorry , rasa macam sedih sedikit . Being me right now , aku sedih bila siapa yang aku expect to be there with me tapi itu semuanya hanyalah angan angan . Hahaha. * kau tengah sedih ke ape sebab ada hahaha. Hmm..

Memang betul apa itu makna kehidupan , bila kau susah , mana ada 10 orang kawan kau yang boleh ada dengan kau . Nak jumpa seketul dua pun payah weyh . Tapi , bila kau senang , kau berada diatas , fulamak keliling pinggang seh orang nak kawan dengan kau .

Untuk itu , aku cuma nak cakap , "Thank you life ! you teach me a lot! and i swear , i'm gonna be the best person for being myself" . 

And to myself , i am not afraid for being me , i am not scared for the failure because i believe ALLAH knows everything . Dia yang sentiasa ada ,Dia Yang Maha Mendengar Lagi Maha Mengasihani . :') 

You Might Also Like

10 comments

  1. Happy 26th! It's OK, pertambahan usia mematangkan kita. As long as you realise Allah ada dengan kita no matter what, you'll be fine.

    ReplyDelete
  2. Happy birthday. may Allah bless! :)

    ReplyDelete
  3. happy birthday and may all ur wishes come true Aamiin... :)

    ReplyDelete
  4. Hepi Besday Ain...moga dimurahkan rezki & sentiasa dalam ketaatan kepadaNya...

    ReplyDelete
  5. office.com/verify, www office com setup, office.com/myaccount, Office Com Setup, office.com/productkeycard, Office Setup, setup.office.com, Office Com Set Up, office 2017 download, Office Setup Enter Product Key,

    ReplyDelete
  6. Microsoft Office includes a wide range of desktop applications such as Word, Excel, Access, PowerPoint, Groove, OneNote, Publisher and Outlook which helps you to complete the various task easily such as writing a letter, sending an email and creating PowerPoint presentation.

    ReplyDelete
  7. Norton has vast range of software such as Norton security premium, Norton Security Basic, Norton Security Standard, Norton Internet Security, Norton 360, and Norton Antivirus etc, which provides the protection from threats and identity theft and monitors McAfee Installation is such an easy or simple process as you have to make sure that above-mentioned prerequisites should be fulfilled before getting started with the McAfee Activation Process.
    the antimalware.

    ReplyDelete

Nota cinta :
Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”. Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.
Untuk sebarang pertanyaan anda boleh menghantar terus ke email peribadi ain iaitu : nurfarahain91@icloud.com