Thursday, February 23, 2017

Being the 26 lady !




Hello , its my first ever entry for 2017 ! . Aku tinggalkan lama blog ni . Hahaha . Well , aku memang tak layak digelar blogger sebab jenis tak setia konon berazam nak update tapi nan hado . Hhahaha . Alhamdulilah , this year , i feel so great a lot . Bila belek belek balik matlamat dan impian yang aku nak capai , tahun ni merupakan azam yang paling besar yang aku nak sangat capai . 

Sumpah , cuak gila rasanya ! Tapi , itu lah kehidupan . You are what you think . You are what you believe! .By the way , aku  baru sahaja menyambut birthday yang ke 26 pada 8 februari . And i was like , "cepatnya dah bulan dua , cepatnya aku dah 26 seyh" . Woi , this is serius beb ! Hahaha .

Bila dah berumur 26 ni , aku lebih banyak berfikir towards my future . Semuanya tentang masa hadapan . Dah tak ada dah istilah nak main main macam zaman sekolah dan zaman belajar dulu. Dan sekarang , aku sendiri sedar , siapa yang masih bersama dengan aku  , siapa yang masih ingat aku , siapa yang masih boleh menerima siapa aku. 

Its freaking damn true , pada ketika inilah aku sedar tentang makna kehidupan . Sorry , rasa macam sedih sedikit . Being me right now , aku sedih bila siapa yang aku expect to be there with me tapi itu semuanya hanyalah angan angan . Hahaha. * kau tengah sedih ke ape sebab ada hahaha. Hmm..

Memang betul apa itu makna kehidupan , bila kau susah , mana ada 10 orang kawan kau yang boleh ada dengan kau . Nak jumpa seketul dua pun payah weyh . Tapi , bila kau senang , kau berada diatas , fulamak keliling pinggang seh orang nak kawan dengan kau .

Untuk itu , aku cuma nak cakap , "Thank you life ! you teach me a lot! and i swear , i'm gonna be the best person for being myself" . 

And to myself , i am not afraid for being me , i am not scared for the failure because i believe ALLAH knows everything . Dia yang sentiasa ada ,Dia Yang Maha Mendengar Lagi Maha Mengasihani . :')