JOM MAKAN BESAR DI SDS CAFE


Bila bercakap tentang makan, paling nikmat pada aku ialah bila dapat makan beramai-ramai secara santai dan yang selalu menjadi pilihan aku semestinya yang ada set. Kenapa?


Sebab kebanyakkannya yang ber set ini selalunya akan lebih jimat dan senang kata “kira sekaligus lah senang”. Mana-mana je restoran atau kedai makan yang aku pergi pasti aku akan tengok menu yang ber set atau hidangan untuk ramai orang.


Antara sebabnya ialah majoriti yang ada didalam set itu ialah hasil campur hidangan satu satu menu. Ingat formula kita tadi “kira sekaligus”. hahahhaa. Bila kita order set, kita dapat rasa hampir semua yg ada di menu. Jadi tak payah la nak order satu-satu.



Bukan itu sahaja, aku paling suka bila makan ber set ini kita akan “makan rebut-rebut”. hahahhaa. Itu lah yang lagi bertambah meriah. Kita nak itu kena rebut dengan partner kita, kita tak makan ini tapi partner kita makan. That the beauty of makanan yang ber set ini.


Sesuai dengan bulan Ramadhan kita sangat digalakkan untuk berkongsi rezeki. Jadi, kongsi kan rezeki anda bersama yang tersayang dengan menikmati set ramadhan dari SDS ini .

Peminat seafood jangan risau allergik sebab set dari SDS ini sangatlah kena dengan tekak kita yang tengah lapar. Ditambah pula dengan air minuman dia. Peh, memang sedap yang teramat. Untuk set ini, akan ada di SDS pada 1 May sehingga 17 June 2018. Hidangan ini juga sesuai dimakan untuk dua orang , empat orang , dan enam orang.

Bersempena dengan Parent's Day iaitu sambutan hari ibu pada 13 Mei dan 17 Jun sambutan hari bapa , maka SDS la pilihan yang tepat untuk meraikan mereka. Makan besar la terus kan. Harga pun tak ada la mahal sangat.




23 comments:

Amanda Suria said...

Nmapak sedap semua menu yang menjadi pilihan...SA tengok terus rasa lapar..hari ni tak sempat nak makan lagi ni..dari td pulun makan buah ngan biskut je..

jemput join GA, banyak hadiah menarik http://www.suriaamanda.com/2018/05/grup-sisturs-lawa-warrior-giveaway.html

Sis Lin said...

Waaa nak cuba nanti..Nak pergi 15hb member kad, tapi dah nak puasa plak..hehehe ..nak gi esok laaaa hahaha

ShirVen said...

Yummy! Sedap2 belaka 😁

Lea Azleeya said...

Sedapnyeee.. Yess mkn beramai² barulah nikmat dan tak bosan..

Farah said...

Alamak, nampak makanan pepagi, rasa lapar pula hahaha

MrsEnoxis said...

Wah, cantik plating dia. Memang nampak tempting sangat!!

Mar Mansor said...

set ramadan ni nampak berbaloi.

Siti Rohaida Yusof said...

wah,...bestnya..tak ajak pun.sedap pulak nampak menu sds ni

Yun Sing said...

Lapar pula tengok ni..

nia said...

semua menu nampak sangat sedap.. salam kenal, done follow sini

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Kunjung balas disini dan follow blog awak juga... nice entry... menunya pun nampak menarik... Cafe SDS nie kat mana erk....?🧐

Mrs Fuzy Hamid said...

sedapnyer tuu...tengah2 hujan ni lapar la pulak

Kak Wawa said...

woww, bestnyaa.. btw, selamat berpuasa esok..")

Zurainny Ismail said...

Waa, besarnya! Satu set tu nmpk mcm cukup utk 2 org kongsi makan.

Uyul Rosli said...

alamak kecur jadinyaaaa
Uyul Rosli | JDTBlogger

Suzlin Azreena Nordin said...

Salam/Hi. Mak singgah sini. Jemput join Giveaway Mak ;) | GIVEAWAY WISHLIST DOUDOU.MY X BLOG #CERITAMAK

Cik Puan Ena said...

Suka sangat makan ramai2. Yang penting puas hati kalau berebut2 makan sampai habis.haha..

· ν‹°μΉ΄ 런던 · said...

Bijak gila pegi baca post ni time bulan puasa, ini orang panggil sendiri cari pasal. Everything look so delicious!

Mia Liana said...

wahhhhh... betul-betul makan besar ni...

Siti Yang Menaip said...

wow tergoda tengok makanan2 yang ada. sedapnyaaa..

cik tom said...

meriahnya set menu..betul tu beli set sekaligus tu lg jimat.

ejulz said...

sodapnyerrrr.. hehe

Shahida Dzulkafli said...

Memang best pun kalau makan yang jenis set nie.. Lebih meriah dan berbaloi..