BILA PEREMPUAN MAIN FUTSAL

2:00:00 PM


Aku buat throwback ,yang ni cerita tahun 2017. Tahun lepas, Alhamdulilah aku berkesempatan ke negeri Sabah. Kali ni aku pergi dengan beberapa orang team.

Geng aku si shikin ni memang gila sport, main futsal. Aku pulak nampak je boyish tapi aku tak suka permainan sukan yang sepak-menyepak ni. Kalau main netball aku suka gila. Walaupun ketot, hahaha tapi aku power main GD (goal defence).


So, kenalan dari Sabah cakap jom kita main suka-suka tapi team perempuan je kali ni. Mak oi. Kau rasa tak kelaut aku waktu tu. Main pula dengan team yang power hari-hari train. Hahaha. Dekat court kiri kanan pun ada lelaki yang tengah on match. Pehhh, lagi la malu kan. Perangai gegurls i tetiba terkeluar .😜




Aku memang totally kaki bangku main kejap je pastu kasi kat diorang main. Kitorang campur-campur team. Eh, team yang aku join menang pula tu. Tapi ain tak sumbang apa-apa lahπŸ˜‚


Seronok bila tengok balik gambar-gambar ni.Bambam betul badan kita masa ni.πŸ˜‚ Sekarang alhamdulilah makin turun berat badan. Doakan ain semakin kurus dan kurus lagi ehkπŸ€™πŸ»

You Might Also Like

7 comments

  1. sha last main futsal masa darjah 6 haha

    ReplyDelete
  2. Ainnn..Sis perasan masa ni ko nampak besar sikit dari sekarang..
    Kalau betullah itu Ain, pakai baju hitam shawl kelabu ke putih tu, duduk depan kan? ermmm

    ReplyDelete
  3. wahh!! bagus bersukan ni :)


    https://aerillhassan.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. blh friendly lps ni.. hehe

    ReplyDelete
  5. Susah main futsal/ bola ni. Kagum dgn org yg terror main, mana nak tengok bola (kat kaki) , mana nak tengok kwn/ lawan, mana nak cari gol.
    Kalau netball tak susah sgt sbb tgn kita boleh rasa bila dah pegang bola

    ReplyDelete
  6. Teringat dulu pernah main futsal secara tak sengaja. Ganti player yang tak hadir. Tengok orang main macam senang tapi susah gak nak sepak bola sambil berlari haha

    ReplyDelete
  7. Ni zaman aku muda, aktif dulu blm ada futsal, so langsung tak pernah main ni 😊

    ReplyDelete

Ain nak ucapkan terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Segala penulisan dan kandungan di dalam blog ini ialah dari ain dan rakan kenalan sekeliling serta dari carian google.

Nota cinta :
Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”. Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”. Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa” . Hahaha.

Untuk sebarang pertanyaan anda boleh menghantar terus ke email peribadi ain iaitu : nurfarahain91@icloud.com

JDT BLOGGER

SUPPORTERS