About me



ASSALAMUALAIKUM & HELLO 

Dulu-dulu masa kecik suka tulis diari! Tak tahu nak luah dekat siapa, tulis lah dekat diari. I used to have balas-balas surat kalau bergaduh or tak puas hati dekat a few friends masa sekolah dulu. Tapi, tu dulu. Pembaca hanya diri sendiri. Dengan blog, the diary is not a secret part anymore.

Hai, blog akuainkausiapa ni sebenarnya dah lama wujud. Actually this is my second blog.Hahaha. Ain dah ada first blog masa zaman sekolah lagi. Tapi dah lupa password. Blog tu pun wujud masa zaman myspace,friendster. Zaman tu orang banyak post entri tag-tag sesama blogger, which is aku buat benda tu sesama kawan-kawan sekolah di Bandar Baru Uda. Hahaha. Itulah sebenarnya permulaan aku tahu tentang blogspot ini.

Lepastu, terus kelaut dan tenggelam dan timbul kembali dengan akuainkausiapa ini. Yang ni alhamdulilah masih bertahan sampai sekarang. Yang membuatkan ain rasa best nya blog pada tahun 2013. Iaitu masa tengah tunggu presentation final sem6 dekat uitm kedah dulu.

Masa tu lambat sangat nak tunggu turn presentation, nak balik ke JB memang tak la. Sebab jauh nak berulang Johor Bahru-Sungai Petani.😅 Tetiba ain dengar housemate ain cerita tentang diorang menang topup, shawl, cash through giveaway and contest dekat blog. Dari situ la, ain memang  aktif semula hanya join contest, giveaway, segmen jela. 😂 Just sebab tu je! Siapa tak suka kan menang hadiah macam gitu. Hahaha.

Dan, ain comeback semula 2016 boleh dikatakan hari-hari ain update blog sampai di pertengahan jalan, sesat terus🤣🤣. Boleh tengok entri ain 2017 seketul je.

2018, ain kembali muncul. I should not sit back and relaks baby! Ain dah ada blog. Followers pun dah ada 1000 lebih. Sayang kalau tak diteruskan. Eventhough ain bukannya terror pasal teknikal part in blogging, i have a strength in storytelling.( Gila kau puji diri sendiri)🙈

Yeah, i love to talk! Like a lot. Gelak tu pakej sekali lah. Hahaha. Tapi, menulis ni sebenarnya tak berapa sangat. Bercakap lagi banyak. But again, blog is a medium where i can share my kind of a personal life (even tak la semua kan) dan akuainkausiapa i can consider it as “my diary of my life” . Normal la hidup ada ups & down.

So, apa yang ain kongsikan dalam blog ni? Basically about lifestyle , food and personal story la. Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.  Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”. Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa” . Hahaha

Untuk berkolaborasi you can simply DM through all my social media
FB / IG / Twit : @farahainzfa
email : nurfarahain91@icloud.com

Seorang yang obses dengan bisnes dan pemasaran . I do believe in do what makes you happy !
Sedang berusaha membangunkan company sendiri iaitu ZFA Legacy Holdings Sdn Bhd yang mengangkat jenama ZFA Official & Awak Makan Ape



No comments: