Tuesday, February 7, 2012

kelas A ke kelas B?

i start my words with assalamualaikum and selamat sejahtera kepada semua.
hari ini aku dengan rasa suka cita nya nak menceritakan pengalaman aku masa semester3.
tuh title tuh kelas A ke kelas B.yang manakah kelas yang di duduki oleh nur farahain? drop your money..hahahhaaha.pengaruh tv kuat sangat!
jwpnnye B.yeahh,tujuan aku nak share pengalaman bertukar kelas nie bukanlah untuk banding-bandingkan or membuat sesi kutuk mengutuk ke.just wanna share some experience.again,just wanna share my personal experience.yelah,kot kot ade yang cakap aku nie manusia lupa daratan ke.ape ke.hehehe.
masa mula mula masuk sem3 tuh,aku punyee excited.again punye laaahh excited kan.sebab lepas cuti 4bulan tuh,mesti lah rindu bagai dekat suasana universiti kan.then,masa penukaran kelas tuh,lecturer aku pun tanya lah spe yang nak tukar masuk kelas B,semua tak willing nak masuk.yelah,dah serasi bersama kan alih alih kne tukar kelas.spe yang nak kan?so,aku dan housemate aku and all the boys tolak 1 ke 2 ketul yang willing untuk tukar kelas.

the first class masa penukaran tuh mula mula masuk memang a bit kekok.terus dapat assignment pasal IID.at first,I personally think that wow,susah jugak nak adapt dengan suasana baru.tapi tapi tapi,the first words yang terkeluar dari mulut aku ialah "barulah aku terase macam budak degree,sebab kelas tuh 8ketul jerk."4 lelaki , 4 perempuan. and masuk kitorang semua skali around 20.then,hubungan kitorang makin rapat dengan lecturer.sumpah tak tipu.sebabnya mungkin jumlah yang sikit kot.so,the lecturer easy to remember semua student dia.instead of that,relationship we all among each other pun makin close.really makin close.tapi tapi,kalau sorang tak datang kelas tuh memang kantoi dan tak dapat di selamatkan lah.hahhaa.confirm lecturer boleh detect punya.but the things is kita semua really know each other.personally said that,diorang yang 8 ketul tuh semuanya best and best dan best dan rasa tak menyesal tukar kelas.boleh di ibaratkan macam korang buat satu investment yang terbaik lalu mendapat keuntungan berlipat kali ganda.hahahhaha..

next next,housemate aku si shiqa dia cerita kat kitorang yang dia call mak dia.
shiqa:mak,orang dah tukar kelas B.
mak:kenapa ? kau kena turun kelas ker?
hahahhahhaa.kelakarkann.kalau lah ade sesi turun naik kelas dekat universiti takde nye aku dengan suka rela nak turun kelas.hahhaha.malu siot!. other than that,i must said that frankly speaking all of our lecturers very the sporting habis.tak nak sebut nama takut nanti terfofular.hahahha.kalau dulu nak masuk kelas kena rebut tempat duduk,sekarang dah taakkk.sekarang nak datang awal ke nak datang lambat ke dah tak kisah.tapi tak boleh tak datang langsung.nanti lecturer mesti tanya.then,honestly said that kelas B nie most of them really active.i mean they all give respond when the lecturer ask the question.kadang kadang bagusnya ade orang yang suke bertanya.so,kita boleh refresh our mind kan.cuma cuma kita belum pernah hang out dengan semua jer.bila bila bila? jom jom jom jom.transport majority dah ade kan.so,ape lagi...kita enjoy lah.aku tak nak cerita panjang pasal depa,sebab honestly aku selesa sangat berkawan dengan diorang.so so, di hari yang mulia ini,aku nak mem"publisiti"kan ampa semua lah.jangan marah noh.aku curik curik gmbr dekat fb korang...lalalalala~~~here we go!
siti farrah najwa.from kedah

panggil dia kak wa.dia suke fotografi.she is really simple.best dapat merase buat issue 1group:)

nama dia asyiqin.dia suke senyum.suara dia pun best dan sangat lembut

she's again.aku suka time presentation.she manage to present macam budak perempuan ayu ayu gitu.hahaha.:)

this is afiqah.from penang.dia nie budak paling pandai.semua carry mark dia highest.hebat!

suke tengok dia present jugak.really bersemangat.and she is kind of talkative jugak.ngeee

nie nama dia rumaizah.panggil eza.pernah group buat issue dengan dia.she is so simple.

bila tengok muka dia,teringat  kawan masa dekat matrik.huhuhu.

ini kaizan.see,nampak tak dia tengah ber'tweet' dalam kelas.kantoi disitu!

nie masa IID.hakim,kaizan,bob

this is mat karan.his name is syazwan.aku agak rapat lah dengan dia.sebab mulut dia banyak celoteh.best ajak borak.


this is hakim.muka nampak ketat tapi bila dah kenal lawyer buruk jugak lah.panggil dia "kimi".hahahha,

ini kaizan.budak lelaki paling warak.sampai lecturer takot nak mencarut sebab dia.hahaha.dia nie actually sporting habis.nice to meet you kaizan. :)

nie haaa,mamat karan tuh.baru je kawen.so,jangan ade hati nak mengorat dia.lepas nie boleh lah tazkirah kami semua dalam kelas bab2 kawen ea.lalala~~


me and my sweet and awesome housemates.with my beloved lecturer.
halamak,the others malas nak upload dan malas nak melakukan sesi curik mencurik tuh..nanti nanti lahh.cume nak introduce yang 8 ketul tuh aje.ngeee~again again,really happy dapat kenal dengan korang semua..hope that our friendship still good untill end.-nur farahain-

No comments: