Saturday, January 2, 2016

2/366 DAYS - 2 JAN 2016



Assalamualaikum . Alhamdulilah , hari ini sudah hari kedua kita berada dalam tahun 2016 . Hari ini aku bangun je terus rasa macam nak demam . Oh ,tak payah nak rasa rasa sangat sebab memang demam pun . Mungkin sebab aku terlampau overdose tidur lewat semalam . HAHAHA. Semuanya sebab aku terfokus dan ter rajin edit blog . Pukul 3 pagi lebih baru tidur .  Itu pun tak habis edit lagi . Biasa la , benda benda macam gini makan masa sedikit sebab semua ini diluar bidang kuasa serta kepakaran aku . But , at least , I try ! Short to the story of the day , acah acah macam #ootd pula kan . HAHAHA. 

Ini apa yang aku lakukan hari ini :

  • Join seberapa banyak giveaway / contest / segmen
Walaupun aku demam sekali dengan batuk batuk serta selsema , aku gagahkan diri juga . Kononnya dah bertekad hendak menaikkan lagi follower di blog ini . Cehwah ! Azam dia kemain bersemangat kau . hahaha. Sebabnya hari ini kan hari minggu , hari rilek rilek kan diri jadi apalagi , buka la laptop , dan join seberapa banyak giveaway , contest dan segmen yang blogger blogger lain buat. Maaf ya , aku spam banyak entri berkaitan ini semua . hahaha.

  • Pergi kedai RM 2 & pasar
Kebetulan stok buah buahan dekat rumah aku dah habis , makanya lepas pergi kenduri kahwin terus la bergerak ke pasar dulu . Dengan pakai baju kurung , sebab sifat aku yang jenis slumber je , ala just nice kan . hahaha . Oh , yang sebenarnya alhamdulilah , kami sekeluarga dah mengamalkan sentiasa makan buah buahan dan sayur sayuran . Lagipun , memang bagus dan elok kan untuk kesihatan . Jujurnya , aku sebenarnya sangat obses pada warna buah buahan lagi lagi buah yang berasaskan berry seperti strawberi , blueberry , rapsberry . Sedap woi . 

Oh lepas aku pergi ke pasar , aku terus singgah ke kedai RM 2 . Mesti dekat tempat korang pun ada juga kan . Ala ,yang kedai barang yang dia jual RM 2 . Fuh , kalau pergi singgah kedai ini waktu waktu peak hour macam hari cuti , memang beratur panjang . Aku tak nafikan memang kedai RM2 ini sangat bijak meletakkan lokasi kedai mereka yang mana target pelanggannya sangat tepat . Jujurnya , ikut hati nak je pergi bolot jajan banyak banyak . Tapi , aku dah bertekad (satu lagi azam aku tahun 2016 , nak kurang kan makan makanan yang kurang berkhasiat . Makan sekali sekala tak apa , tapi jangan jadikan ianya satu tabiat (habit) . Amboi ,gaya sembang macam pakar nutrisi pemakanan kau jah ! .hahaha.

  • Tetap gagah walau demam
Haa , last ini berkaitan la dengan qoute yang aku letak itu . "Ajar diri sendiri untuk kuat ,bangun sendiri bila jatuh "  . Ia , sebenarnya ,walaupun aku demam , aku tak nak jadi lembik walaupun hakikatnya kita kan hamba ALLAH yang kerdil . yang lemah lagi tidak berdaya . Namun , alhamdulilah , aku minta dengan ALLAH , untuk berikan aku sedikit daya tenaga .Ternyata memang benar la , Dia Maha Mendengar . Dia Maha Mengetahui Segalanya . 

Itu sahaja la nampak nya diary of the day untuk hari kedua tahun 2016 ini . Insyallah ,doakan semoga kita semua terus kosisten menjadi hambaNya yang taat kepada ALLAH . Amin .

4 comments:

Farah Ain said...

Hi Ain :) Saya tag awak.
http://franntsh.blogspot.my/2016/01/australias-souvenirs-giveaway-by.html

Farrah MF said...

Moga cepat sembuh, Ain. Jangan lupa rehat.

adianiez AIDA said...

aida sgt suka gi kedai 2 hinggit.
jamu mata.
then, biasa nya yg berkenan, anak-anak la.
ada aje yg diorang terberkenan!

Aienienka Peter said...

start baca diary ZFA.. hehe