Sunday, January 3, 2016

3/366 DAYS - 3 JAN 2016



Assalamualaikum dan selamat hari ketiga dalam tahun baru 2016 . Alhamdulilah , diberi peluang oleh ALLAH untuk menulis serba sedikit aktivi harian pada hari ini . Untuk pengetahuan , hari ini aku masih lagi demam , selsema , bersin memang kedengaran la satuh rumah . Hahaha . Perangai aku ini jenis , tak suka manjakan diri bila tengah sakit . Sebabnya kalau kita lembik kan sangat ,haaa lagi la semakin tidak bersemangat . Jadi nya , untuk hari ini :

  • Kemas bilik solat 
Aku dah beberapa hari dok perhati macam tak kena je , macam semak je , macam tak cantik je , macam tak sedap mata memandang melihat susun atur perabot dekat bilik solat rumah aku ini  . Walaupun , aku tak berapa sihat , aku rasa kalau kemas ini sekurangnya dapat berpeluh dan aktifkan badan aku . Mula mula , aku rancang dulu mana nak letak , mana nak ubah suai perabot supaya senang nanti bila dah mula aktiviti angkat , tolak  , tarik perabot .


Yang paling bestnya , aku buat semuanya sendiri . Haa , kuasa tenaga yang ALLAH yang beri kepada hambanya kan . Alhamdulilah , settle dalam lebih kurang 3 jam gitu . Siap vacuum , sapu semua . Selesai dah . Insyallah , nanti aku ubah suai pula dapur dan mini office dekat rumah ini . Jaga jaga . Sebenarnya , aku ni bukannya cerewet ,cuma aku cepat rimas dengan benda bersepah . Aku bukannya jenis perfectionist ,tapi kan seronok melihat rumah bersih , cantik ,dan tersusun kemas .

  • Makan bubur & hot chocolate
Untuk menu makan malam , aku beli je dekat luar sebab tak larat kes kemas tadi . hahaha . Jadi , aku beli je bubur nasi RM 5 . Dekat JB ini ada bubur yang popular nama dia Bubur Sentosa . Tapi aku beli dekat cawangan dia di Bandar Baru UDA ,dekat Chamek Kopitiam . Rasanya sama sahaja . Sebab bubur ini memang ikut selera tekak aku . Lepastu , abang aku pula dia nak hot chocolate . Aku pun bagi cadangan dekat dia . suruh beli di Cool Blog , sebab dekat kawasan rumah aku memang ada cawangan Cool Blog . Makanya pergi la beli .


Alhamdulilah , kenyang perut untuk malam ini . Insyallah , semoga ALLAH sembuhkan kesihatan aku dan abang aku juga .Sebab dia pun turut demam terjangkit sekali . hahaha.


Okay , bye ! Jumpa esok diary of the day !

2 comments:

adianiez AIDA said...

kekadang tu, mengemas ni pun satu terapi tau.
bila da kemas, legaaaa....

Nabila Syifa said...

kalau. boring n stress ke suka sental bilik air, kemas umah, siram pokok bunga, masak, baker..hohoi