Wednesday, March 2, 2016

62/366 : DIARY OF THE DAY - 2 MAC 2016

 


Assalamualaikum dan hello kepada semua . Hari ini sudah masuk hari ke 62 diary of the day dipublish di blog akuainkausiapa ini . Setiap hari aku akan ulang skrip yang sama sebab aku sangat sangat berterima kasih kepada yang sudi membaca apa yang aku tulis . Sumpah , aku bukan seorang penulis yang boleh ada feel , yang boleh buat orang sampai merasai apa yang aku rasa . I take this blog as my routine to share with people some of my happiness story i guess . Hahaha . Jadi , untuk hari ini , aku nak share pasal :


  • Jauh tapi dekat !
Kadang kita rasa macam , ala bila dah jauh semuanya akan berubah . Jujurnya , memang lah ada yang berubahnya . Tipu lah kalau aku kata semua perkara akan sama . Well , manusia kan setiap saat berubah . Tinggal lagi kita ini nak berubah jadi lebih kearah kebaikan ataupun tidak . Bila kita jauh dengan orang yang pernah rapat dengan kita dulu , itu lah bestnya ada teknologi ini . Whatsapp je , terus dapat get in touch semula . Ternyata whatsapp banyak buat aku dapat mesej dengan kawan kawan walaupun kita jauh . Sampailah tadi aku buat suprise walaupun dah tak jadi suprise . Okay tak boleh cerita lelebih . Hahaha . Its a little bit personal . Bahaya kalau go into deeper sangat . Hahaha . Next topic please ! :)


  • Terasa nak edit blog semula !
Yes , ini perasaan aku sekarang . Aku nak edit semula blog aku jadi lebih simple sesimple yang mungkin . Sebabnya aku nak tarik lebih ramai pembaca , maklumlah majority kita sekarang dah online pakai smartphone je . Kalau blog tak mobile friendly user , macam mana nak orang view blog kita kan . Sometime . kena take this seriuoslly , sebab bila kita tahu apa tabiat yang ada sekarang or a current trend happen just now akan lebih memudahkan kita untuk naikkan lagi page view .Pergh , falsafah sangat bahasa kau ain ! Hahaha . So , insyallah , mungkin minggu ini aku ubah lah kot jadi lagi ringan , lagi simple dan yang penting mobile friendly user . 


cukuplah untuk hari ini . Assalamualaikum :)

2 comments:

Siqah Hussin said...

Sayalah salah sorang yang suka baca diari awak. Rajin awak update blog hari-hari.

Betul part yang nak blog mobile friendly user. Saya pun baru menukar template agar lebih simple dan kemas :)

Aini Shakinah said...

Ad any tips tak cemana nak buat blog kita jadi mobile friendly user? Alang-alang tu, jemput lah ke blog kita hee bagi komen sikit keee