Tuesday, March 8, 2016

68/366 : DIARY OF THE DAY - 8 MAC 2016

  


Assalamualaikum dan hai kepada semua ! Diam tak diam hari ini dah 8 mac which is dah 25 tahun 1 bulan aku hidup . Fuyoo ! . Hahaha . Alhamdulilah , bersyukur sangat masih diberikan kesempatan daripada ALLAH . Jadi , untuk entri yang ke 68 ini aku nak cerita tentang :

  • Start cardio exercise balik !
Selepas almost dua hari kot rasanya aku meninggalkan rasa termengah mengah macam nak pengsan padahal itu hanya lah perasaan neves dek kerana heart rate kau naik mencanak , i feel so energetic selepas melakukannya . Ceh , padahal tadi macam nak terbaring dah aku rasa . Pancit yang amat sebab badan dah rest 2 hari kan . Alhamdulilah , untuk dua hari ini walaupun aku tak workout , tapi aku masih cakap NO TO CARB ! Tapi , tadi dah bercardio , makanya dapatlah aku merasai nikmat makan nasi yang ku tinggalkan selama dua hari itu . Hehehe . Bukan itu sahaja , sempat aku menghadiahkan diri aku Magnum Pink yang baru tuh . Okay , aku rasa puas yang amat . Walaupun dapat makan nasi , tapi portion still kena jaga weyh ! Ingat tuh ! . Jangan melebih lebih seolah seolah gaya kau bercardio tadi dah mampu memecahkan lelemak sebanyak 10 kg. Hahahaha . Formula dia ialah Less Carb = More Result ! . If you want to take carb , please do a cardio ohyeah! . Hahaha. 



  • Prestasi blog menurun !
Okay , yang ini aku sangat mengaku as aku just bukak sekejap je , update diary of the day , publish dah settle . Sedih jugak tengok semakin menurun page views . Dengan aku nya sembang nak edit blog last last jadi simple macam gini seperti kerja orang tak siap . Hahaha . Tapi , aku sangat sangat berterima kasih kepada yang sudi baca , sudi komen . Aku main tulis je , main tulis tulis tulis sampai aku rasa , "Eh cukuplah" . Hahaha . I is so touch pada uolls yang sudi singgah ke blog akuainkausiapa ini . You guys are awesome ! Insyallah , once aku free memang aku akan get back on track untuk sentiasa blogwalking ke setiap blog blog blogger yang awesome awesome itu . Okay !


Cukup untuk hari ini . Kalau korang awesome , cer komen dekat ruang komen itu . Penat tau blog ini ada letak ruang komen itu . Hahahaha . Assalamualaikum . :)

2 comments:

muhammad syahmi said...

Salam Cik,

Saya Syahmi dari http://hidup.my/ dan ingin menjemput untuk review
laman web kami. Kami sangat hargai jika Cik boleh review laman web kami.
Cik boleh hubungi saya dengan maklumat di bawah.

Terima Kasih.

Syahmi
syahmiruhaizat@gmail.com

tashira said...

sy selalu je skip nak exercise hahaha tapi makan tetap byk mcm mana lah nak capai target kalau perangai macam ni T_T haha