89/366 : DIARY OF THE DAY - 29 MAC 2016

10:57:00 PM



Assalamualaikum ! Hai ! Tempat korang tengah panas ke sejuk ? OMG ! Dekat JB ni panaih lit lit . Kalau hujan turun bersyukur nya sangat sangat . Ketiak memang asyik berlecak je . Hahaha . Oppss , tercakap benda tak senonoh pulak . Sebenarnya sambil sambil aku menaip intro ini , aku tengah fikir , apa topik aku nak tulis ini . Hahahaha . (Aku gelak sorang sorang betul betul ni weyh) . Bukan menaip hahahahha semata mata tapi aku gelak betul betul ye ! Alaaa , apa aku nak tulis ini ? Okay dah ada . Haaa , ini cerita aku pada hari ini :



  • Berat dah turun lagi 0.4 KG
OMG ! I hate being platue.  Sedih kau tahu tengok scale berat nan hado turun . Hahaha . Tapi , scale is not the good measurement lah . Ianya hanya nombor sahaja . Aku fokus jugak pada inch loss , pipi dah tak berapa pau sangat , dah tak rasa mengah mengah kalau bergerak . Dah boleh berlari . Itu satu kejayaan yang hebat dalam weight loss journey kita . Memandangkan aku dah 2 minggu tak timbang , dan aku agak terover cheat . Oh i hate being cheaters ! Betulah orang cakap , once you start being cheat , kau akan ketagih untuk cheat dan cheat lagi ! Dan aku dah kembali ke track asal . Tersasar dua minggu . Sumpah aku rasa tak berkualiti langsung weight loss journey bila ada cheat ini . Alhamdulilah , tadi timbang dah turun 0.4 KG ! At least , aku tak ada lah makan supplement merepek konon makan ubat je terus kurus. Itu sangat mengarut ! Dah badan kau banyak lemak , kena lah bakar dan kenalah disiplin bab makan . I dont take any supplement or ubat ubat ajaib tu semua . Memanglah proses transfomasi berat badan ini memakan masa , ada yang sampai setahun tapi kesannya mesti kita rasa puas hati . So , the choice is always yours ! Hang nak ambil short journey yang berisiko atau long journey tapi risikonya dapat diatasi .


  • Stress tengok orang workout!
Argghh , tadi aku dapat rasakan nya . Aku rasa macam serabut bila tengok orang dekat gym workout sangat emosi . Dah tahu tak larat nak angkat berat  berat , lepastu dok hempas kuat kuat , dengan nada  yang buat orang sekeliling rasa macam "woi , aku pun tengah workout jugak lah" . Hahahaha . Kebanyakkannya orang dekat gym ni poyo je lebih ! Konon nak show off aku yang paling bagus boleh angkat paling berat . Kentut kau ! Setiap orang ada misi yang tersendiri bila datang gym . So , kita kena consider lah . Makanya , bila dalam situasi ini , aku tengok cermin je untuk pandang diri sendiri . Fokus je pada diri sendiri settlekan workout terus gerak . Hhahaaha . Tak boleh lah be in that negative circle . 

You Might Also Like

2 comments

  1. skrg tgh panas ya amat sbb br blk lunch ;-)

    ReplyDelete
  2. dekat sini hujan sepanjang hari kak hehe alhamdulilah :) btw berat akak berapa eh? hmm berat badan sy rasanya bertambah kot sekrang ni sbb tak berapa nak exercise tapi dah start stop makan nasi.

    ReplyDelete

Ain nak ucapkan terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Segala penulisan dan kandungan di dalam blog ini ialah dari ain dan rakan kenalan sekeliling serta dari carian google.

Nota cinta :
Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”. Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”. Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa” . Hahaha.

Untuk sebarang pertanyaan anda boleh menghantar terus ke email peribadi ain iaitu : nurfarahain91@icloud.com

JDT BLOGGER

SUPPORTERS