Wednesday, June 22, 2011

THE WORD CALLED 'MISSING'


assalamualaikum and hye hye everyone.the entry had been mentioned is showing my feeling now.is all about my matriculation life.first and foremost.pada 11mei2009.saya telah menjejakkan kaki di kolej matrikulasi johor dan menjadi penghuni blok al-razi(D) dan menjadi pelajar akaun8.disamping itu juga aq telah mendapat keluarga baru iaitu my beloved friends from jawatankuasa perwakilan pelajar(JPP).dan disini jugaklah aq mengenali sebenar-benarnya erti kehidupan.yeah,i'm totally understand the life is all about and i had been noticed the nature of people is what.caption gambar :waktu malam KMJ.*lawa kan.SILA ANGGUK TANDA SETUJU.i wrote this entry because i am too miss my life at there.that is why i said is missing.yurp,i miss everything even though there's a lot of sadness happen during my studying at KMJ.okeyh,let me tell you the happiness first okey.mane ade manusia nk sedih jerk kn.so,kite lepak chill dulu dgn kegembiraan..last2 nanti baru sedih.baru syok tgk org nangis.ade ker?errkk.i guest xde.fine!ko sgt gedik ain.permulaan daftar aq dpt bilik yg sweet mcm tuan empunya nie.D.2.23 locker B.tepi tingkap.fuhhh,senang nk berangan dan menikmati angin sepoi-sepoi bahasa.hahahha.gedik lagi budak nie..
caption gambar:kunci locker 24/7 dgn aq :).

yg bestnye dapat sebilik dengan budak akaun jugak.totally great.boleh tiru tutor.hahahaha.sumpah,nampak dah tanduk setan kau ain.and yg palin
g best sekuliah lagi.cuma sorang jerk termasuk kuliah satu lagi.boleh lah jugak pergi kuliah sama-sama and again MENIRU KERJA KULIAH secara beramai-ramai.hahaha.okeyh,saya mengaku saya memang jahat dan teramat jahat.but at this time je okey.then,roomate aq sume dari negeri yg lain.nosya from kelantan,nadiah from negeri sembilan and wen(chinese girl) from kedah.boleh lah belajar loghat negeri2 dyorg.i admit that aq xberapa rapat sgt dgn dyorg i mean ktorg jarang outing sama-sama,pegi kafe sama-sama and aq mengaku aq jarang melekat dekat bilik sebab aq bukan jenis stick at one place.aq suke merayap.alamak,kantoi.then,aq suke pegi bilik sebelah.gosip2,kdg2 fmly dyorg bawak makanan and aq ar tukang habiskan.sama jugak mcm roomate aq tuh.perhh,rendang nogori memang berjaya buat aq menangis secara automatik.then,time aq basuh baju nanti adelah sesi ngumpat,tanye pasal tuh lah,ini lah..teramat gembira part2 gini.caption gambar:from left:myself,nadiah,nosya.wen xde.sorry dear

then,aq jenis jarang makan malam.selalu nya petang2 around 6pm muka aq slalu ade dkt kafe.hah,,aktiviti jahat time2 gini aq slalu buat.sementara menunggu order dkt kafe tuh geng2 aq ape lagi.CUCI MATA AR.dh bosan mata ni dok tgk slide show dkt kuliah,buat tutor.so,its time to be a devil.hahaha.caption gambar:padang kmj.duduk depan padang tgk budak-budak laki main rugbi,tenis,bola sepak,bola tampar,joging.perhh,,siap boleh senarai aktiviti sukan tuh..memang ko top player cuci mata lah ain.respect dowh!hahaaha.mostly,kteorg akan kenal punye budak2 sport nie..xnk citer lebih lahh.sumpah,takot nanti dpt gelaran top ranking budak perempuan paling setan jerk.hahahaha.biarlah kami berlima jerk yg tawu.then,lepas mata dah clean n clear,ktorg pon gi lah menikmati juadah yg tersedia di kafe ituh.then dekat2 magrib baru balik bilik masing-masing.dah namanye budak jahat kan org dkt masjid dok panggil berjemaah,ktorg dok nyanyi lagu LADY GAGA-BAD

ROMANCE.hah,kan.setan kn. caption gambar:my pcd geng.elly,ecah,eiyra,lela.THEM WAS HOT!

malam pulak kalau aq ade dating eh eh eh silap meeting,aq pegi lah.best woo meeting nie.sebab dpt jumpe my beloved JPP friends.oh my guccii.i am totally miss that moment.habis meeting terus balik.kdg2 penat terus tido.pukul 1 or 2 baru terjaga.tuh yg x sempat nk study and sesi peniruan byk berlaku.time-time tu lah aq dok tanye kawan2 aq.i admit that i have been doing too much of kerja-kerja lagha.tuh pasal ko makin sewel ain.hahaha.next,aktiviti bersama JPP.caption gambar:my JPP friends.walaupun kdg2 tuh xsependapat.yelah,everyone have their opinion right.and i must say yes! each of leader tend to stick on their position and sometimes have some ego.walau apa pun,this is call experience.by running the activities, i can get the full meaning of life.i can see the behaviour of people,what should i do when people keep talking on us..through this process,it motivate me everything.sometimes,kita kena jadi hipokrit di mata orang yang melihat diri kita.itu yang mampu aq katakan.yess,,mesti ade yg xsetuju dgn pendapat aq.tapi itulah lumrah kehidupan yang sebenar.kita sebenarnya yang memainkan watak dalam kehidupan kita.at first,a bit pressure sebab susah nak terima kenyataan kenapa orang xsuka kita,kenapa orang mempertikaikan pendapat kita.tapi dah lama tuh,aq dh semakin biasa.for me,lantaklah ape orang nak cakap pasal aq.this is myself.i am the the only person who generate myself and mylife is what.wah wah wah,semakin berpuitis cik kak nie.



**********************************************************************************



next next,aq nk cerita pasal kesedihan.yes,at first..benda nie memang dh biasa aq dgr.SOMBONG,'KEREK',GEDIK.fullstop.sampai sekarang penyakit tuh berlarutan.hahahaha.xsedih pon.okeyh,tukar cerita.aq mengaku aq xperform sgt2 time matrik nie.aq byk main,berpoya-poya and i am too obsessed with my position as JPP that time till i ignore my studying.aq mmg jatuh terduduk gila-gila.tapi aq xpernah salahkan takdir kenapa aq jadi mcm gini,aq xpernah salahkan jawatan aq kenapa aq xperform aq salahkan diri aq sebab aq lupa daratan.bajet masuk matrik diri tuh dh pandai.and kehidupan nie ibarat roda.kadang kita dekat atas,kadang kita dekat bawah.time matrik nie memang aq dekat bawah tanah sgt dalam.hahaha.sumpah,i feel so stupid that time.bayangkan aq pernah blur dlm kls.xtawu ape yg aq belajar.kena masuk program yg budak2 kurang bernasib baik.hahaha and ntahhhh.ramai jugak kutuk-kutuk aq.and that time,aq rse aq sgt kuat sebab aq xlayan pon ckp2 manusia nie.bg aq,nie diri aq.hnye aq jerk yg berhak tentukan masa depan aq.then,aq paling sedih bila ade orang gelar aq playgirl.woii,mulut memang hancing lah kau.tapi,time tuh kan aq setan.makin riak bile dpt gelaran tuh.ni sebab aq ramai kenalan budak fizik.ramai ker?biasa2 jerk aq rse.ceh wah,budak akaun dh ramai berpunya.kang usha komfom double kne kutuk.hahaha.smpai ade kwn aq ckp eh,ain.aq nmpk setiap ptg ko tukar2 laki.perhhhh,,TERBAIK DARI LADANG STRAWBERRY LAH MAKCIK!.hoi,dyorg tuh sume kawan aq okey.and majority of them nk kawan dgn aq sbb nk usha kwn2 aq.aq mne cantik dowh.and most of them suka tanya ape aktiviti JPP.tuh jerk..tapi aq ignore cakap2 manusia nie.sebab hanya saya sahaja yang tahu siapa empunya diri NUR FARAHAIN nie.then,dlm kls aq sllu kne panggil dgn lecturer sebab kuiz teruk,exam fail.okeyh,semakin terserlah ketidakpandaian aq tuh.hahaha.nampak kat sini ALLAH tengah menduga dan menguji aq.tapi,aq tetap tabah teruskan kehidupan nie.last-last aq berjaya jugak masuk universiti continue my degree and the most important thing aq dapat course yang aq nak.nampak kan dekat sini walau banyak mana kesusahan yang kita hadapi,akan datang kebahagian lepas tu.and now,aq jadikan kehidupan aq dkt KMJ nie sebagai guide line dalam meneruskan kehidupan yg akn dtg.mungkin aq dh selalu berada di atas,so,ALLAH nak uji aq..and now,aq akan sentiasa mengekalkan kesederhanaan dalam hidup.walaupun aq terasa 'missing' or kehilangan life aq dkt matrik,aq tetap akan ingat sampai bila-bila.BUKAN SENANG NAK SENANG,BUKAN SUSAH NAK SUSAH.



TO MY LIFE,THANK YOU FOR TEACHING ME HOW TO PLAY WITH MY STORY..I DO HOPE I CAN COLLECT MY HAPPINESS LIFE AS MUCH AS I CAN,AND KEEP PLAYING HUMBLE WITH MY LIFE. :)



pssstttt:sorry,xnk cerita panjang2 psl geng2 pcd aq.sebab takot kantoi setan sgt!to me;biarlah ianya tersemat di hati.more picture of KMJ life,take a look at my facebook.




......AND I MISS YOU ALL SO MUCH.....

No comments: