Monday, April 30, 2018

'NIKMATI 5 KEMERIAHAN' BILA KE BUFET RAMADHAN PULAI SPRINGS RESORT

12:30:00 PM 9 Comments

Alhamdulilah, kita telah menghampiri kepada bulan Ramadhan. Bulan yang paling dinanti-nantikan untuk semua umat Islam yang menyambutnya. Bila bercakap tentang bulan puasa ini, tak lain tak bukan semestinya tentang makanan. Hehehe. Boleh dikatakan semuanya kita akan nampak sedap kan. Semuanya kita akan teringin nak rasa.




So, this entri Ain nak 'payung' korang kemeriahan bila berbuka puasa di Pulai Spring Resort.


  • Parking Free
Korang tak perlu risau tentang parking, kerana ianya percuma tak perlu bayar. Parking pun tak jauh mana dari ruang bufet ramadhan tersebut. Insyallah , dijamin selamat. Yang penting kita rasa selesa dan dapat enjoy the food dengan tenang kan. Hehehe.




  • Surau yang selesa
Makan-makan juga, solat jangan dilupakan. Di Pulai Springs Resort alhamdulilah sangat selesa untuk kita menunaikan solat Magrib dan juga Terawih. Masuk waktu solat dekat Johor pun awal kan, so cadangan aku minum sedikit dan terus solat dulu. Lepas itu, baru rasa seronok nak makan semua juadah yang ada kan. Hehehe. Tapi kalau nak makan sedikit itu, boleh je ambil yang ringan-ringan seperti dessert ataupun mungkin boleh ambil yang makanan seperti murtabak atau sate.





  • Selera Tekak Melayu
Bila korang melangkah masuk je , korang dah boleh dengar lagu irama tradisional. Alahai, mungkin boleh berzapin dulu sebagai exercise sebelum berbuka puasa. Hahaha. Sesuai dengan irama lagu tradisional itu , aku boleh katakan buffet di sini banyak mengikut selera tekak Melayu. Walaupun ada juga hidangan western tapi time berpuasa ini, tekak mesti nak juga rasa masakan Melayu kan. Boleh dikatakan menu yang berkaitan dengan kambing seperti Kambing Gulai Kawah dan Kambing Kuzi sangat la sedap. Peminat daging kambing ini boleh la makan puasa-puasa yer. Hehehe.



  • Dessert Yang Sedap
Peminat dessert macam aku ini memang wajiblah jadikan first try bila berbuka puasa nanti. Aku siap pusing 3-4 kali juga nak betul-betul cuci mata tengok dessert mana yang nak dimakan. Boleh dikatakan hampir kesemua dessert dan buah-buahan aku cuba. Memang sangat sesuai dengan tekak orang yang berpuasa. Kita perlukan juga manisan untuk menghilangkan tekak craving orang berpuasa kan. Manisan yang disediakan tidak terlampau manis antaranya ialah ABC , cendol, ais krim Malaysia dan yang akan menjadi tumpuan ramai semestinya minuman populari di Klebang iaitu Coconut Shake.







  • View cantik untuk ootd
Sebelum berbuka puasa tu, korang boleh lah selfie dan bergambar di sekitar kawasan Pulai Springs Resort ini sebabnya view dia sangatla cantik dan sesuai untuk korang jadikan pic ootd. Ain sendiri banyak juga posing ootd dekat kawasan itu. Hehehe. Jangan lepaskan peluang untuk dapatkan gambar view yang cantik. Dahla selfie dan ootd tu, jangan lupa tag instagram @pulaispringsresortjb




Kesemua pengunjung dijemput untuk menikmati kemeriahan hidangan yang disediakan bermula dengan harga RM 108 untuk dewasa dan RM 54 untuk kanak-kanak. Selain itu, para pengunjung juga akan menerima tawaran eksklusif iaitu dengan setiap pembelian 9 orang dewasa, percuma seorang (promosi 9+1). Bukan itu sahaja, malah, pelanggan yang menjamu selera pada minggu pertama bulan Ramadan iaitu daripada 19 Mei hingga 25 Mei 2018 hanya perlu membayar RM85 untuk dewasa dan RM43 untuk kanak-kanak. Sementara itu, bagi pelanggan yang ingin membuat pra-pembelian baucar, pelanggan boleh mendapatkan baucar tersebut dengan harga RM90 untuk dewasa, RM45 untuk kanak-kanak dan nikmati penjimatan sehingga RM18 seorang. Pra-pembelian baucar ini boleh didapati daripada pihak resort bermula 1 April hingga 10 Mei 2018.



PULAI SPRINGS RESORT 
Jalan Pontian Lama, 81110 Johor, Malaysia
UNTUK TEMPAHAN :  
07-5212121 /  +6017 7455776 (Pengurus Restoran) -Whatsapp

Sunday, April 29, 2018

TIJANI MOTORS : KEDAI KERETA IMPORT BARU DAN TERPAKAI DI PONTIAN

4:59:00 PM 6 Comments

Berita gembira special untuk orang-orang Pontian , Johor . Korang sekarang dah tak payah pening-pening mana nak cari kedai kereta di tempat korang kerana kini Tijani Motors telah bertapak di kawasan Bandar Pontian Kechil . Ain bersama-sama dengan team JDT Blogger telah menghadiri satu Majlis Perasmian & Kesyukuran pada 27 April 2018. Senang je nak cari kedai kereta ni, korang nampak MCD akan terus nampak kedai Tijani Motors ni.


Alhamdulilah , majlis berlangsung dengan jayanya. Disini , jom Ain nak kongsikan kepada korang sedikit sebanyak tentang Tijani Motors . Diinspirasikan oleh 'Misi Dekad Baharu Johor' yang telah diilhamkan oleh YAB Menteri Besar Johor dalam merealisasikan Visi Johor Berkemajuan , Tijani Motors Sdn Bhd merupakan ahli kumpulan Gemilang Zamrud Sdn Bhd telah melangkah setapak lagi dengan memulakan perniagaan di dalam industri automotif.








Penubuhan Tijani Motors adalah untuk menjadi salah sebuah peniagaan automotif terutamanya dalam kategori import terpakai yang dimiliki oleh usahawan Bumiputera. Dengan lokasi menarik. produk-produk yang berkualiti, dan merupakan pengedar kereta import pertama di Pontian, Tijani Motors bersama rakan niaga iaiyu Yamud Enterprise bakal menjadi pemangkin dalam industri usahawan automotif import terpakai di daerah Pontian, dan visi seterusnya adalah untuk berkembang ke seluruh Malaysia.



Tijani Motors Sdn Bhd menjanjikan kepada penduduk Pontian iaitu "great price , great vehicles, great service", apa tunggu lagi, jom serbu ramai-ramai di kedai kereta Tijani Motors. Jangan lupa untuk kongsikan kepada kawan-kawan dan keluarga yang berhajat membeli kereta import kerana semestinya pilihan yang tepat hanya di Tijani Motors Sdn Bhd.


TIJANI MOTORS SDN BHD
Lot 979, Bandar Pontian Kechil , 82030 Pontian , Johor
HUBUNGI : +6013-6854217 (Dzol) / +6012-7099908 (Ismail)
INSTAGRAM : @tijanimotors

Saturday, April 28, 2018

MEDIA RELEASE: WARNA-WARNI RAMADAN BUFFET AT THE RILEK THE CAFE

5:59:00 PM 2 Comments

JOHOR BAHRU , 26 APRIL 2018 : This Ramadan, treat your family and friends to a 'buka puasa' event with a difference! . Get ready for an exciting "Warna-warni Ramadan" experience here at Rilek the cafe, where you can find your favorite Ramadan delights at a collection of stalls and live cooking stations. Rilek the cafe aims to bring about a delightful and tantalizing Ramadan experience, boasting more than 100 mouth-watering specialities traditional Malay cuisine with a rich display of influences from Chinese, Indian and other ethnic cultures, making it a truly Asian dining experience for all present. Guest can expect and array of famous dishes such as Sup Rawon, Whole Lamb with Briyani Rice, Asam Pedas Bandar Maharani, 'Kong Po' Chicken, Laksa Johor, Udang Masak Lemak Rebung, Otak-otak and many more dishes you could select from the buffet spread and you can also witness our chefs create dishes at live cooking stations for a dining experience.

The Buffet is priced at RM 98 nett per person with an early bird promotion priced at RM78 nett until the 15th May. It is available for dinner only from 17th of May untill the 14th of June 2018. Kids below 4 years old eat for free and kids from 4 to 12 years old will received special rate at RM 40 nett per person for normal rate and RM 34 nett per person for early bird promotion.

If you are staying with us during the Ramadan month, you will be able to have your sahur at Rilek the cafe starting from 4.30am.

Wait no longer! Go ahead and plan your Ramadan gathering with your loved ones today at Rilek the cafe, Swiss-Inn Johor Bahru and share the spirit of the Ramadan Al-Mubarak. For reservations, call 07-2183333 ext 3351 or email to info@sijb.swissgarden.com to book your seats today or log on to www.swissgarden.com to find out more.

Haryati Karim
Marcom Executive
E-mel : haryati.karim@sijb.swissgarden.com

Friday, April 27, 2018

SURPRISE MENJADI ! YEAY!!

5:11:00 PM 2 Comments



Kalau ada yang belum baca blog aku tentang SURPRISE BIRTHDAY TAK JADI , MOHON BACA DULU.



Aku pernah ungkapkan kata-kata itu kepada seseorang , "Johor Bahru dengan Ipoh memang dekat, sebab tu boleh sampai dekat you". Walaupun memang sangat jauh , tapi dunia sekarang semakin maju dan canggih. Dulu, semuanya macam terbatas kan. Semua kena keep waiting. Sekarang dah laju. Pada aku, dah tak ada alasan untuk kita tidak berkomunikasi sesama sendiri.



Back to my story, kali ini suprise aku dah berjaya dan menjadi woi !. Terkejut kawan aku tu. Kali ini memang aku nak make sure surprise tu menjadi. Aku senyap-senyap custom made hadiah di PRINTCIOUS.COM . Sangat mudah prosesnya , semudah ABC lah kata kan. Memandangkan masa wedding dia bulan Mac haritu aku tak bagi hadiah. So, why dont kita suprise kan terus.

Cuba tengok respon dia:




By the way , aku sangat happy dengan respon dia. Well, aku jenis suka tengok orang yang aku sayang tu happy dan perkara itu datang dari effort aku. (Puji diri sendiri sangat kau ni Ain). Hahaha.

Pesanan penaja : Mira la watak yang terlibat dalam entri suprise birthday tak jadi aku tu. Dia la yang tolong deliver kan kek itu. Done disclaimer. Watak yang lain tak boleh bagi tahu nanti semua nak minta payment. Hahaha.

So, korang tunggu apa lagi . Cepat-cepat ke PRINTCIOUS.COM

Thursday, April 26, 2018

MEDIA RELEASE: 'BUFET CITRA ALA BAZAR' DI PULAI SPRINGS RESORT BERKONSEPKAN BAZAR

11:51:00 AM 5 Comments


JOHOR BAHRU , 24 APRIL 2018- Nikmati kemeriahan berbuka puasa tahun ini di Pulai Springs Resort yang menawarkan hidangan bufet ramadan bertemakan 'Citra Ala Bazar' yang akan menghidangkan masakan tempatan dan Antarabangsa bermula 19 Mei hingga 13 Jun 2018.

Selaras dengan tema 'Bufet Citra Ala Bazar', lebih kurang 15 bazar termasuk hidangan di luar dan di dalam restoran memudahkan pengunjung untuk memilih makanan kegemaran mereka.

Hidangan 'Bufet Citra Ala Bazar' yang disediakan setiap hari sepanjang bulan Ramadan bermula dari 19 Mei hingga 13 Jun 2018 terdiri daripada hidangan-hidangan yang menyelerakan termasuklah pembuka selera, salad, jeruk, daging, makanan laut, barbeku, pencuci mulut, hidangan-hidangan yang pedas dan panas serta minuman-minuman sejuk dan panas. Konsep masakan dari negara Barat dan Arab juga akan diketengahkan oleh Senior Sous Chef Rusle Ahmad serta pasukan jurumasaknya pada Ramadan tahun ini.

Hidangan dari negeri Kelantan, iaitu kambing kuzi yang dipanggang bersama pilihan herba terbaik dihidangkan bersama Nasi Briyani, Ayam Masak Opor dengan kentang dan terung, Tulang Rusuk Masak Merah, Udang Mentega dengan Daun Kari. Selain itu, hidangan tradisional seperti Kambing Gulai Kawah dan Sup Tulang Merah atau Sup Gear Box akan dihidangkan bersama Roti Perancis dan Sambal Kicap.

Di samping itu, menu-menu makanan tempatan yang akan dihidangkan semasa 'Bufet Citra Ala Bazar' termasuklah Asam Pedas Johor dan Gulai Lemak bersama pilihan Ikan Pari , Ikan Siakap, Ikan Kembung dan Ikan Tenggiri, Laksa Johor, Murtabak, Sate Daging & Ayam. 'Bufet Citra Ala Bazar' juga akan menghidangkan Mee Goreng ala Mamak serta Penang Char Kway Teow yang digoreng secara 'live' di depan tetamu.

Di samping itu, terdapat juga hidangan-hidangan lain seperti Pizza, Roti John, Otak-otak serta hidangan barbeku (BBQ) yang merangkumi Kambing Golek, Kambing Bakar, Kepak Ayam, Sosej, Ikan Caru, Ikan Kembong dan Ikan Pari Bakar yang dihidangkan bersama beberapa pilihan sos pencicah. Tambahan pula, terdapat juga gerai yang menyediakan pelbagai pilihan sos pencicah. Tambahan pula, terdapat juga gerai yang menyediakan pelbagai makanan yang digoreng seperti Pisang Goreng, Keledek Goreng, Popiah Goreng, Durian Goreng, Hati Ayam, Paru Lembu, dan Ginjal Ayam dan dihidangkan bersama sos cili, sambal kicap dan sos Thai.

Bagi penggemar ulam-ulaman, bufet tersebut turut menyajikan pelbagai jenis ulam-ulaman kampung yang dihidangkan dengan pelbagai jenis sambal. Tidak ketinggalan juga, Rojak Petis, Tauhu Sumbat, Jeruk-jeruk Malaysia, Acar Jelantah, Keropok Udang dan Ikan serta pelbagai lagi jenis makanan.

'Bufet Citra Ala Bazar' turut menyediakan aneka pilihan pencuci mulut seperti ABC, cendol, ais krim Malaysia, potongan-potongan buah, aneka jenis kek, teh tarik, kopi tarik, puding, jeli dan minuman popular di Klebang, Melaka iaitu Coconut Shake.

Untuk kemudahan pengunjung, Pulai Springs Resort menyediakan surau untuk solat Maghrib dan Terawih.

Para pelanggan dijemput untuk menikmati kemeriahan hidangan yang disediakan dengan harga RM108 untuk dewasa dan RM54 untuk kanak-kanak. Selain itu, para pengunjung juga akan menerima tawaran eksklusif iaitu  dengan setiap pembelian 9 orang dewasa, percuma seorang (promosi 9+1) . Bukan itu sahaja, malah, pelanggan yang menjamu selera pada minggu pertama bulan Ramadan iaitu daripada 19 Mei hingga 25 Mei 2018 hanya perlu membayar RM85 untuk dewasa dan RM43 untuk kanak-kanak. Sementara itu, bagi pelanggan yang ingin membuat pra-pembelian baucar, pelanggan boleh mendapatkan baucar tersebut dengan harga RM90 untuk dewasa, RM45 untuk kanak-kanak dan nikmati penjimatan sehingga RM18 seorang. Pra-pembelian baucar ini boleh didapati daripada pihak resort bermula 1 April hingga 10 Mei 2018.

Untuk keterangan lanjut dan tempahan, sila hubungi 07-5212121 atau melalui Whatsapp di +6017 7455776 (Pengurus Restoran) atau e-mel enquiry@pulaispring.com . Untuk tempahan korporat atau secara berkumpulan pula, sila hubungi pegawai Pemasaran dan Jualan di talian 07-5554845. Para pelanggan juga boleh layari laman web kami di www.pulaisprings.com

*semua harga termasuk GST

Hubungi:

Charlotte Monterio
Pengurus Komunikasi Pemasaran
Pulai Springs Resort
Tel : 07-5212121
HP : +6012-7561807

Siti Suhaili Bte Md Yusof
Eksekutif Komunikasi Pemasaran
Pulai Springs Resort
Tel : 07-5212121
HP : +6017-7275526

Tuesday, April 24, 2018

HANYA 4 MINIT ,WANITA INI KALAHKAN LELAKI DALAM PERTANDINGAN MAKANAN

12:00:00 PM 6 Comments
Dah lama sebenarnya aku tak dengar pertandingan makan. Teringat dalam satu skrip cerita Masam Masam Manis lakonan Arwah Tan Sri P. Ramlee, “dekat sini semua orang segan sama pakcik sebab pakcik menang peraduan makan”. hahahhaa.


Pada hari Selasa, 17 April 2018 aku datang untuk menyaksikan sendiri pertandingan makanan yang dianjurkan oleh SDS Bakery & Cakes Cafe iaitu di Paradigm Mall Johor Bahru.



Dalam cabaran itu, peserta diminta untuk menghabiskan set roti yang bersaiz 16 inci. Haa, boleh bayangkan macam mana panjangnya dan kita nak kena habiskan macam mana. Untuk menambah lagi cabaran, SDS telah menjemput “Malaysia Female Champion Eater” iaitu Rainbow Kumi dan peserta dari Iran iaitu ......

Mesti korang nak tau siapa pemenangnya kan? Jangan terkejut dengan hanya 4 minit 7saat yang berjaya menghabiskan SDS #LongLoafChallenge itu ialah satu-satunya peserta wanita iaitu Rainbow Kumi. Jujurnya, aku yang tengok depan mata pun rasa hebat gila dia. Habis kalah semua peserta lelaki.

Dengan hanya 4 minit sahaja dia mampu menghabiskan, fuhh dan dia cakap, kalau dia sihat probably boleh habiskan dalam tempoh 3 minit gituw. Kau mampu?

Jadinya, kepada seluruh peminat SDS aku cabar korang join this challenge. Korang boleh je pergi mana-mana outlet yang berdekatan dengan korang dan cabar diri korang terutama yang selalu join contest makanan tu.

Aku sendiri tak mampu nak menghabiskannya dan overall pada mereka yang nak makan ala-ala healthy style boleh juga mencuba rasa. Aku rasa fries dia memang highly recommended sebab aku peminat fries, dan fries ni sangat sedap. Untuk set besar ini mungkin sesuai dimakan 3-4 orang atau mungkin korang nak makan seorang pun okay je kalau memang boleh setanding champion Rainbow Kumi la. hahahhaa.

Dapatkan segera set ini kerana ianya sehingga 30 jun sahaja. Jangan nanti dah tiada baru nak craving! Its too late to taste it bro!


Monday, April 23, 2018

KISAH SEORANG PENGAWAS DAN RAKAN-RAKANNYA

2:47:00 PM 8 Comments

Aku dah tinggalkan zaman sekolah pada tahun 2008. Di tahun 2018 ini genap 10tahun kenangan menjadi pelajar sekolah. Aku nak cerita zaman sekolah menengah aku iaitu pada ketika aku berada dalam tingkatan 1 sehingga tingkatan 3.

Aku bersekolah di Sekolah Menengah Kebangsaan Bandar Baru Uda sekitar tahun 2004-2006. Pada ketika ini, aku menjadi pengawas.

Aku memang dah bertekad nak jadi pengawas sebab pada waktu tu nak belajar untuk jadi lebih berani dan berdisiplin. Sebab dahulunya masa disekolah rendah aku seorang yang pemalu. Disebabkan itu, aku banyak terlepas peluang.

Jadi bila dah jadi pengawas, secara automatik akan berada dalam satu level yang tidak sama seperti pelajar biasa. Baju pun warna lainkan. Mestila dah nampak bezanya.

Aku memberanikan diri dengan selalu menjadi pengacara majlis ketika waktu perhimpunan. Mula-mula tu memangla malu dan takut. Tapi, lama-kelamaan dah jadi biasa. Selalunya mesti pelajar rasa tak best datang sekolah hari isnin sebab perhimpunan kan. Tapi, aku la paling excited sebab aku suka jadi pengacara majlis. Mungkin kawan-kawan yang kenal aku pada zaman sekolah menengah dah biasa nampak aku yang talkative tapi kalau yang kenal aku dari zaman sekolah rendah dan tadika mesti akan ingat-ingat lupa siapa entah Ain ini. hahahhaa

Aku pernah juga tersalah sebut nama pengetua sampai aku langsung tak sedar sebab waktu tu aku tak cukup tidur dan kepenatan. Aku minta cikgu cari orang untuk ganti tapi as usual, mana ada orang suka nak jadi pengacara majlis perhimpunan woi. hahahhaa.Waktu kejadian itu aku berada dalam tingkatan 3.

Korang bayangkan tempat mikrofon tu depan dengan pelajar tingkatan 5. Dorang slumber badak sound aku “woi kau nak cakap, cakap la betul-betul”. hahahhaa. Dah salah tu, aku pun annouce la pembetulan tu.

Masa aku jadi pengawas juga aku ada dua orang bodyguard kuat yang selalu ada disisi aku. Kitorang geng pengawas, geng sekelas, geng yang sama-sama la. Dua orang itu namanya ialah Maizatul Akmal dan Natasya.

Aku rasa kalau diorang tiada, aku pun tak kemana. Masuk tingkatan 2, aku diberi peluang menjadi ketua pengawas sekolah sesi petang. Kau rasa? Oh, aku sekolah campur lelaki perempuan. Aku juga pecah rekod menjadi pelajar perempuan yang memegang jawatan ketua pengawas. Penolong aku lelaki sama kelas dengan aku juga. hahahhaa.

Pada tahun ini juga terasa la juga lebih bertanggungjawab. Pegang sekolah kot. Mesti orang anggap aku ni budak skema kan. Sebab pengawas selalunya budak nerd skema patuh arahan. Aku join je dengan geng-geng budak nakal.

Cuma sedihnya bila kita pelajar perempuan yang jadi ketua, ada sesetengah pelajar tak respect la. Mana nak dengar apa yang kita cakap. Disitulah peranan dua orang kawan baik aku ni sangat-sangat membantu aku.

Mai dia banyak bantu aku dari segi pelajaran. Dia akan remind aku kerja sekolah apa nak kena buat. Lepastu aku kan boyish. Aku paling allergik kelas ERT. Masa kelas memasak aku suka, tapi bab kelas jahitan ya Allah paling aku benci. hahahhaa. Aku siap upah Mai ni tolong siapkan jahitan untuk aku. Hahahha. Baik kan dia. Tak kantoi pun dengan cikgu waktu tu. hahahha. Mai juga la yang tolong applykan tawaran ke sekolah teknik aku. Dia yang paksa aku suruh bagi maklumat dia isikan. Sebab rumah kitorang dekat. Jalan kaki seberang dah sampai.

Waktu dulu rumah aku lambat pasang internet. So,aku akan lepak kat rumah dia la. Oh, by the way aku kenal Mai ini dari darjah 1 sebenarnya. hahahhaa Tapi, start rapat masa darjah 5 kot tapi paling rapat time sekolah menengah la.

Next, Tasya. Kitorang kenal Tasya since tingkatan 1. Dia pindah JB. Tasya pula banyak dia selalu call rumah aku tanya itu ini. “Hello boleh cakap dengan ain?” Hahahhaa. Tasya juga banyak tolong aku kenalkan dengan pelajar kelas-kelas lain. Kitorang pernah masuk pertandingan memasak wakil kelas masa tingkatan 1 tapi saguhati je. Yela, yang lain-lain siap bawa hiasan dekorasi macam-macam lagi kitorang buat mee goreng biasa je. Waktu tu aku akui aku memang kekok lagi bab masak.  Lagi pula kena masak ikut timing. Gelabah weh. Dia yang banyak cover time tu. hahahhaa.

Tapi kisah ini terhenti sebabnya tingkatan 3, Tasya pindah ke Shah Alam. Mai pun dah rapat tak rapat dengan aku. Sebab aku ni jahat weh dulu. Aku banyak sakitkan hati Mai. Aku suka sailang friendship Mai dari sekolah rendah lagi.


Tapi aku dah minta maaf banyak kali lah pada Mai. hahahhaa. Even Mai sebenarnya yang rapat dengan Tasya. Tipula tak ada gaduh-gaduh. Lepas je tingkatan 4, aku pindah sekolah, Mai pun pindah sekolah dan Tasya lagi jauh dari kitorang.

Aku just nak kongsi, naiknya kedudukan seseorang itu pasti ada orang kiri kanan yang menyokong dan membantu. Tanpa dorang, aku sendiri tak boleh handle tanggungjawab sebagai Ketua Pengawas pada waktu itu. Jadi, ingat, walau jauh tinggi mana kita berada, jangan kita lupa dimana bumi dipijak disitu langit dijunjung. Terima kasih sahabat dunia dan akhirat aku. Semoga ada rezeki kita bertemu ye.

Oh, aku sebenarnya dah start blog since sekolah menengah lagi. Tapi bukan blog ini, aku terus lupa password, makanya kena terus buat blog baru. Blog akuainkausiapa ni blog kedua sebenarnya. Hahahhaa. Nak tahu siapa yang ajar aku suruh buat? Mai la. Hahaha. Tanpa dia, aku tak akan kenal blog itu apa.

Saturday, April 21, 2018

MERIAHKAN BUKA PUASA ANDA DI THE PUTERI PACIFIC JOHOR BAHRU

3:17:00 PM 11 Comments


Bila bulan puasa yang paling dinantikan iaitu pesta makanan. Soalan yang paling sangat popular haruslah “nak berbuka apa ehk?” . Haa, biasa la soalan itu lepas zohor selalunya orang dah semangat nak tanya. Nak masak ke nak makan luar? Nak pergi bazaar ke nak makan kat kedai makan je? Yang paling menjadi kegilaan ramai dan tumpuan favorite rakyat Malaysia semestinya Buffet Ramadhan di Hotel ataupun restoran.





Nama pun buffet mestilah banyak pilihan. Well, orang kita kan paling sangat suka kan banyak pilihan. Jadi, special untuk orang-orang Johor terutama sekali yang berada di sekitar Johor Bahru, anda wajib booking tempat duduk anda di Hotel Puteri Pacific Johor Bahru untuk menikmati Ramadhan Buffet.


Kenapa aku suruh book sekarang? Kerana semestinya peluang yang terbaik di utamakan kepada early bird. Kenapa mesti bayar lebih sedangkan korang akan dapat makanan yang sama dan citarasa yang sama? Hahaha.


Jadilah pemakan buffet yang bijak. Hahahhaa. 'Pemakan buffet' aku gelar terus. Ingat, early bird catch more worms. Jangan tunggu sampai dah masuk bulan puasa baru nak book, harga dah tak sama dengan harga awal itu.


Aku tegaskan sekali lagi untuk korang yang memang mencari tempat buffet yang selesa dan aku boleh considerkan sebagai pelbagai citarasa sebab ada masakan hidangan barat seperti carbonara dan bolognese , aku sebagai peminat carbonara memang sangat recommend kepada korang yang suka makan western food. Bukan itu sahaja, aku juga telah merasai sendiri ikan bakar yang dimasak betul-betul depan mata korang, kambing golek yang alahai pasti menjadi kegilaan ramai , murtabak dan roti jala yang di buat hasil tebar sentuhan kasih sayang dicicah dengan kuah kari yang pekat , peminat makanan cina boleh juga merasai dimsum yang disediakan.






Aku nak tambah lagi memandangkan ianya buffet kalau tak menu dari hujung ke hujung itu bukan buffet kak jemah woi. Terdapat juga pelbagai jenis lauk-pauk seperti udang masak sambal, ikan berlada , yang berminat makanan Jepun ada juga Okinaki sup serta dessert yang sangat teramat meriah.



Amacam? Terliur ke tidak kak jemah,kak tipah dan kakak-kakak bawang sekalian? Maka apa lagi yang korang nantikan? Sebarkan berita gembira ini kepada kawan-kawan, keluarga korang sekalian. Ini la masa yang terbaik untuk kita semua gathering sambil menikmati juadah berbuka puasa yang terbaik dari The Puteri Pacific Hotel Johor Bahru. Jangan risau , surau disediakan dan korang boleh la menunaikan solat Magrib dan solat terawih.



FIESTA RAMADAN
THE PUTERI PACIFIC HOTEL JOHOR BAHRU
Jalan Abdullah Ibrahim, Bandar Johor Bahru, 80000 Johor Bahru, Johor
UNTUK TEMPAHAN SILA HUBUNGI : +607 2199999 ext. 9399 / 010-2258571 (ZAHRAH)