Monday, February 6, 2012

syiera si cik housemate

assalamualaikum and hye and hye and heeyyy,,
thanks for reading my conteng conteng.hehehe.
entri kali nie, saya dengan rasa suka cita nak menceritakan kawan saya iaitu
NORSYAHIRA BINTI MAT SAMAN no matrik 2010.....(bla bla bla).aku tak taw pun.hahahaa..ini kerana aku perasan kita makin rapat since semester tiga kannn.kan kan.mengaku lahhh.okey,aku start kenal dia dengan lebih rapat bila dia menjadi housemate aku.masa sem1 dulu tak lah rapat sangat sebab aku nampak dia macam sombong jerk.ceh,mengata orang.diri tuh sombong tak nak mengaku.salahkan orang lain plak.then,semester 2.we duduk serumah.tapi aku macam gitu gitu jelah dengan dia. i mean not at all we know each other kan..but now,syiera..you are just like my sister sebab aku nie mana ade kakak.you really concern about me and all the members of the house.next,kau lahir sama bulan dengan aku.agak agak kau lupa ingatan sebab terjatuh kepala terhentak dekat batu ke,kau hanye perlu terbalikkan tarikh lahir kau tuh je.cam gini.tuh pun nak aku ajar kan.hahhaa. kau 28hb kan.aku 82.tambah tititk or kalau tak cantik ke kau tambah palang diantara no8 dengan no2 tuh.kan kan kan.tinggi gila imaginasi aku.hahhaa.then,kau nie jenis simpan dalam kan.tapi aku tau kau ade garangnye.aku takutttt sebabbb aku dah pernah nampak.hhahhaa.kau jenis yang setia.bertuah lelaki yang dapat kau.aku nie tak lah sesetia kau.cehwah!kau seorang anak yang baik.aku tengok kau banyak berkorban untuk family kau ,banyak mengalah untuk kebahagiaan orang.cukuplah aku pernah tinggal semalam dekat rumah kau masa raya haji tu.aku berterima kasih sangat sebab kau dan keluarga kau begitu ikhlas melayan aku.aku rasa segan sangat that time.tapi tapi bila datang je masakan mak kau,segan dan malu aku terus hilang.weee~~

syiera,pesan aku.no matter what happen in your life.just be strong!ceh,aku nasihat orang.aku sendiri  ke lautt..hahhaa..terus terang aku katakan aku macam boleh rapat dengan kau.aku rasa kau faham hati,perasaan dan jiwa anak muda macam aku nie.hahhaa..aku senang rapat dengan orang tapi aku bukan mudah nak luahkan perasaan aku pada orang.tapi dengan kau kannnn..kau nampak gila sifat seorang kakak.really!tak tipu.lepas tu,kau nie jenis easy going person.mean to say,kau nie jenis simple.mula mula nampak senyap lagi sombong,eh eh,,ngee..tapi tapi dah lama lama kau nie kuat bercakap jugak.hahhaa..gila kau sembang sampai stay up bagai.bukannye study.duk bercerita kisah lama.tuh lahh ragam 342A.hahahha.


(perenggan 3).hahahhaa.syiera,masa sem 2 aku belum mengenali diri kau.tapi aku semakin heart attack bila kita pegi karoke,and and and kau menjadi kebanggaan rumah sewa 342A bila kau rappers.(rapping).sumpah,pengsan dengar! tak pernah ade kawan perempuan aku pandai nyanyi lagu laju laju sampai air liur penuh dekat mikrofon.hahhahaa.okeyy,tak de niat mengeji lagi menghina.just kidding!kau hebat gila rapp lagu lagu english.sumpah! kau gila! kau gila!.lagi lagi lagi kau nie jenis up-too-date lagu lagu english kan.so,kalau tak tau lagu english boleh je tanya dekat cik syiera nie.pastu pastu lagu YUNA.okeey,kauu ibarat klon yuna.hahhahaa.paling tak buley blaaa masa study week kau boleh layan shin chan depan aku..aku sebenarnya nak gelak sekuat hati.tapi tak sampai hati.hahhahahhahaaaahha...kadang kadang aku tengok kau nie kelakar tau.kalau orang tak kenal kau,mesti diorang tak tau sifat gila kau tuh kan.hahhahaha..halamak,dah terpecah rahsia kat blog nie lah.sorry,darl!

(selang 1 baris).aku semakin gila nak kutuk kau syiera.hahhhaa..ape lagi ape lagi,okey...untuk pengetahuan semua...ceh ceh ceh ayat macam ramai jerk yang baca kan..hahhaha...cik syiera nie jugak ade buat part time job suka suka.edit photo dan dan buat header blog.tuh tuh tuh tuh header aku tuh diaaa laah yang punye keja..aku malas nak cari idea..hahhahhaa..nanti claim dengan aku nasi lemak ea.hahhahaa..see,,word of mouth aku dahhh bermula.syiera,kau kaya nanti jangan lupa.aku suka mintak mintak komisyen nie.hhahaha.syiera,identiti kau yang akan aku ingat ialah selalunya aku celik celik mata bila kau bertentang mata dengan aku kau mesti cakap "lapar lah,ang lapaq tak?".muka aku nie nampak penambah selera makan ke weyh? sebab kan abang dengan adik aku kann selalu cakap cam gitu."tengok ain makan terus berselera".hahahhaa.lagi lagi akuu akan ingat lagu 'KU PENDAM SEBUAH DUKA-KHATIJAH IBRAHIM'.lagu favourite kau kan yang membuatkan aku nak nangis bila dengar kau nyanyi.tapi macam biasa,aku suka cover line..hahaha.kau suka lagu percaya pada luka-nashrin , sama jugak dengan aku..lagi lagi lagu THOUSAND YEARS.lagu nie bila aku dengar balik,seriuslly,macam relate dengan hidup kau dan aku.hehehhe.

(selang 2baris pulak)haisshh,penat plak rse menaip nie.hahhaha.okeyy,cukup lah sesi luahan hati dan perasaan aku buat cik syiera.i just hope that we can getting more closer and you care bout me because i love people who really care so much about me.hahahha.gedik tak?hahhaha..what can i personally said,kau pandai membawa diri kau.ialah dekat dalam rumah kita nie majoriti budak budak selatan.tapi kau sikit tak rasa kekok or pandai membawa diri macam kucing putih yang ekor dia cedera parah pastu shiqah rawat dia konon aku nak kesian lepastu buat macam rumah tu dia punya sampai tidur dekat atas beg aku yang sepatutnya tempat tidur si ryan..kuat gila aku mengungkit kan.hahahhhaa...dear,my syiera.teruskan menjadi syiera yang asli. i love your attitude , i love your style, i love no matter who you are..
sayang kau selamanya <3 #jomtengokgambardia#




nak singgah blog dia; http://sayasyiera.blogspot.com/

2 comments:

lienliendot said...

nama aku takde dalam entry kau . nak kena rejam ke ape nieh ?

nur farahain said...

bahahhaaa..nk rejam bagai.nanti aku free ade idea aku buat pasal kau.aku kutuk kaw2 punye.hahhahaa..